Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini dramatice. Cum arată cea mai fierbinte zonă a războiului din Ucraina GALERIE FOTO

Severodonețk și Lisiciansk reprezintă acum epicentrul războiul declanșat de Rusia în Ucraina, iar cele mai dure lupte se dau acum în jurul uzinei chimice Azot, unde s-au adăpostit sute de oameni, repetându-se astfel scenariul de la Mariupol.  

Imaginile de pe frontul din Severodonețk și Lisiciansk sunt dramatice. Sute de oameni trăiesc ascunși sub pământ, în timp ce orașele pustiite sunt practic distruse.

Civilii uciși de trupele ruse sunt îngropați în saci de plastic, în șanțuri săpate în grabă. Iar copiii mai află un zâmbet doar de pe fețele soldaților care le oferă câte un suc.

Război în Ucraina, ziua 119. 15 persoane ucise și alte 16 rănite într-un atac rus în regiunea Harkov

Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să cucerească orașul Severodonețk, din zona Donbas, în estul Ucrainei, până pe 26 iunie, când Moscova comemorează invadarea Uniunii Sovietice de către naziști. Este motivul pentru care invadatorii ruși au declanșat un atac furibund asupra micului oraș, unde au reușit deja să cucerească cartierele rezidențiale.

Citește și
Ucraina Rusia razboi Lugansk
Rusia a capturat noi localităţi în Lugansk. Guvernatorul regiunii: „Inamicul a aruncat armamente enorme”
Putin a ordonat trupelor sale cucerirea întregii regiuni Lugansk până pe 26 iunie

Ucrainenii rezistă însă eroic și s-au refugiat acum în zona industrială a orașului cu circa 100.000 de locuitori. Peste 300 de oameni s-au adăpostit în uzina chimică Azot, pe care rușii o bombardează la intensitate maximă.

Se repetă, astfel, scenariul de la Mariupol, unde sute de civili ucraineni s-au refugiat în uzina chimică Azovstal, care a rezistat aproape trei luni atacurilor rusești.

Protestele de la benzinării au continuat în Capitală. Șoferii au format cozi pentru a cumpăra câteva picături de carburant

În același timp, trupele Kremlinului au provocat ”distrugeri catastrofale” la Lisiciansk, oraș ce se învecinează cu Severodonețk, după cum anunța guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai.

”Ruşii vor să cucerească cu totul regiunea Lugansk” - pe care ei o controlează aproape în totalitate - "înainte de (duminică) 26 iunie", a afirmat marți Gaidai. ”Însă ei nu vor reuşi să facă aceasta în cinci zile”, a estimat el.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult