Rusia a capturat noi localităţi în Lugansk. Guvernatorul regiunii: „Inamicul a aruncat armamente enorme”

Ultima actualizare: 21-06-2022 21:00
Ucraina Rusia razboi Lugansk
Profimedia

Trupele ruse au capturat mai multe aşezări lângă oraşele asediate Severodoneţk şi Lisiceansk din regiunea Lugansk

Anunţul a fost făcut marţi de guvernatorul acesteia şi Statul Major al armatei ucrainene, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Guvernatorul Luganskului, Serghei Gaidai, a confirmat relatări anterioare conform cărora satul Tocivka, situat la sud de Severodoneţk, a căzut sub controlul trupelor ruse.

„Din păcate, inamicul a aruncat în luptă armamente şi efective enorme şi a capturat Tocivka,” a spus Gaidai.

Ce localități mai controlează trupele ruse, potrivit Ucrainei

La rândul său, Statul Major ucrainean a anunţat că trupele ruse controlează de asemenea localităţile Pidlisne şi Mirna Dolina, situate la sud de Lisiceansk, oraşul geamăn al Severodoneţkului situat de cealaltă parte a râului Siverski Doneţ, care nu mai poate fi trecut pentru că toate podurile sunt distruse.

Spre deosebire de Severodoneţk, unde numai zona industrială se mai află sub controlul trupelor ucrainene, acestea din urmă rezistă la Lisiceansk, dar sunt bombardate puternic de artileria rusească, a mai spus guvernatorul ucrainean.

„Avem o situaţie dificilă pe tot frontul Luganskului. Inamicul lansează o ofensivă pe scară extinsă în regiunea noastră, a acumulat rezerve suficiente,” a adăugat Gaidai.

Ce spune armata ucraineană despre atacurile din Marea Neagră

Armata ucraineană a mai transmis că atacurile pe care le-a efectuat luni asupra unor platforme de foraj în Marea Neagră în largul peninsulei Crimeea au avut drept ţintă instalaţii militare ruseşti.

„Rusia a organizat acolo mici garnizoane, a amplasat materiale de apărare antiaeriană, inclusiv radare. Adică aceste platforme au fost transformate în instalaţii care i-au ajutat şi îi ajută pe ruşi să-şi consolideze controlul total asupra părţii de nord-vest a Mării Negre,” a spus un purtător de cuvânt al administraţiei regiunii Odesa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO