Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un cutremur de 5,8 s-a produs în Rusia după erupția vulcanului Șiveluci

Your browser doesn't support HTML5 video.

La 24 de ore după ce vulcanul Şiveluci a început să erupă, un cutremur cu magnitudinea de 5,8 s-a produs în estul peninsulei Kamceatka. Cenușa aruncată de vulcan a acoperit o suprafață de 108.000 km pătrați.

Oamenii de știință ruși au spus că seismul a fost o replică a unui cutremur din 3 aprilie, transmite Reuters.

Aproximativ 300.000 de oameni trăiesc în vasta peninsulă Kamceatka a Rusiei, care se întinde în Oceanul Pacific la nord-est de Japonia.

Imaginile au arătat norul care se învârtea peste pădurile și râurile din estul îndepărtat și din satele acoperite de cenușă.

„Cenusa a ajuns la 20 de kilometri înălțime, norul de cenușă s-a deplasat spre vest și a avut loc o cădere foarte puternică de cenușă pe satele din apropiere”, a declarat Danila Chebrov, directorul filialei Kamceatka al Serviciului de Geofizică din Rusia.

Vulcanul Șiveluci, unul dintre cei mai mari și mai activi din Kamceatka, se va calma probabil acum, a spus Chebrov, deși a avertizat că nu poate fi ignorată posibilitatea apariției unor noi nori majori de cenușă. Chebrov a spus că fluxurile de lavă nu ar trebui să ajungă în satele locale.

Citește și
cutremur
Cutremur în România, duminică după-amiază. Ce magnitudine a avut și în ce zonă a fost resimțit

Nu s-au raportat victime.

Vulcanul Șiveluci a erupt imediat după miezul nopții și a atins un crescendo aproximativ șase ore mai târziu, aruncând un nor de cenușă pe o suprafață de 108.000 de kilometri pătrați (41.700 de mile pătrate).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult