Erupție vulcanică uriașă în Rusia. Autoritățile au emis nivelul maxim de alertă pentru industria aviatică FOTO
Vulcanul Bezymianny din Peninsula Kamceatka, din Orientul Îndepărtat al Federaţiei Ruse, a expulzat în aer o coloană de cenuşă înaltă de 10 kilometri, informează duminică DPA.
Geologii ruşi au publicat, de asemenea, fotografii care arată scurgeri de lavă şi coloane de aburi care sunt ejectate de acest vulcan.
Bezymianny, cu o altitudine de 3 kilometri, este unul dintre cei mai activi vulcani din lume.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
Cel mai ridicat nivel de alertă, codul roşu, a fost emis pentru reprezentanţii industriei aviatice.
Some photos of the Bezymianny (also known as “Nameless”) eruption …..#volcano #Bezymianny #Kamchatka #eruption #Russia pic.twitter.com/MhQTzOYgFS
— Volcaholic ???????? ???????? ???? (@volcaholic1) April 7, 2023
Potrivit Departamentului de Apărare Civilă din Rusia, deocamdată nu există un pericol iminent pentru locuitorii din zonă şi pentru turiştii care vizitează această regiune. Vulcanul este localizat la circa 350 de kilometri distanţă de oraşul Petropavlovsk Kamciaţki, capitala regională.
Kamceatka se află la 6.000 de kilometri de Moscova
Peninsula Kamceatka se află la 6.000 de kilometri depărtare de Moscova şi este una dintre regiunile cu cea mai mare concentrare de activitate geotermală din lume, având aproximativ 30 de vulcani activi.
Datorită vulcanilor, gheizerelor şi izvoarelor sale termale, Kamceatka este o destinaţie apreciată de mulţi iubitori ai naturii.
Peninsula rusă, ce are o lungime de 1.200 de kilometri şi o lăţime de până la 450 de kilometri, deţine pe teritoriul ei circa 160 de vulcani, însă doar câţiva dintre ei sunt încă activi.
Această regiune vulcanică a fost înscrisă în Patrimoniul mondial al siturilor naturale UNESCO.