Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele Asociației Colectiv: ”Este nevoie de o pedeapsă grea, să ne facă să tresărim”

Președintele Asociației Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a transmis miercuri un mesaj pe Facebook, la 4 ani de la producerea tragediei în urma căreia 64 de oameni au murit. Printre decedați s-a aflat și fiul său, Alexandru, care avea 22 de ani.

Eugen Iancu spune că ceea ce s-a întâmplat în Colectiv ar fi putut fi prevenit dacă autoritățile și-ar fi făcut datoria, în condițiile în care clubul se afla ”la parterul unei clădiri foarte solid construite în centrul Bucureștiului”.

De asemenea, președintele asociației Colectiv mai subliniază faptul că, pe lângă ”lăcomia patronilor” și ”lipsa de experiență a organizatorilor” concertului, mai există și responsabilitatea reprezentanților statului român, care ar trebui să își justifice salariiile.

”Colectiv arată că este nevoie de o pedeapsă grea, ceva care să ne facă sa tresărim speriați” - concluzionează Eugen Iancu.

Textul complet al președintelui Asociației Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu:

 

Citește și
victime Colectiv
Mesajul IGSU după 4 ani de la tragedia din Colectiv: ”Salvatorii au dat totul!”

”În Colectiv au murit și au suferit răni grave, oameni. Au fost psd-iști, pnl-iști, usr-iști, ortodocși, catolici, musulmani, atei, români, țigani, turci, italieni, spanioli, olandezi, nemți pasionați de rock sau doar de muzică, tineri dornici să se distreze, iar alții aflați la muncă. Colectiv nu era o hrubă în nu știu ce subsol infect, era un spațiu aflat la parterul unei clădiri foarte solid construite în centrul Bucureștiului. Și atunci? Ce nu a funcționat?

Lăcomia patronilor, ok. Lipsa de experiență a organizatorilor, ok. Și??? Mai departe? Cine reglementează? Cine verifică? Cine intervine? Cine salvează? Cine îngrijește? Cine recuperează? Cine cercetează? Cine pedepsește?

Vedeți? Avem o parte civilă, a întreprinzătorului, a celui care plătește taxele și impozitele, și un aparat uriaș, de stat care ar trebui să își justifice salariiile. Colectiv arată că este nevoie de o pedeapsă grea, ceva care să ne facă să tresărim speriați.” - Eugen Iancu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult