Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT, interviu cu Jay de la Bitdefender, specialist în securitate. Atenție la datele telefonului!

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bun, fără să ne lungim prea tare, dăm un pic la o parte clișeele. Suntem monedă de schimb pentru corporații, parte involuntară din comerțul online, microfoanele ne sunt ascultate, apar reclamele.

Și să intrăm serios în această discuție despre date. Ce facem cu ele? Când le dăm? Când ar trebui sa ne îngrijorăm, că suntem exploatați?

Cum ne protejăm și, până la urmă, în masa asta de utilizatori, suntem sau nu importanți ca indivizi?

Ne ajută să înțelegem Alex Bălan, adică Jay, specialist în securitate la Bitdefender:

”Să spunem că ne conectăm la o rețea wireless care se numește Cristina. Această rețea rămâne salvată în telefon, iar după ce plecăm de acolo poate nu vrem să se știe că ne-am conectat la acea rețea. Ceea ce multă lume nu știe este că telefonul ține minte că s-a conectat o dată la rețeaua Cristina și atunci când nu este conectat la o rețea Wi-Fi va trimite tot timpul în spectrul Wi-Fi următoarele informații: Este cumva rețeaua Cristinei pe aici?

Cu alte cuvinte, dacă într-o zi vrei să ascunzi faptul că ai fost la un hotel din Luxemburg poate ar fi bine să nu salvezi acea rețea sau să o ștergi din memoria telefonului după ce ai folosit-o”.

Citește și
Parola
iLikeIT. Nu ignorați acest sfat: schimbați-vă parolele în fiecare lună!

De exemplu, dacă accesați site-ul ipx.ac veți vedea toate datele adunate despre locul în care vă aflați și conexiunea la internet.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult