Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doctor de bine. Dinți perfect adaptați datorită softurilor performante din stomatologie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Transferăm rapid date şi recreăm cele mai puternice structuri osoase din organism - dinţii.  

Datorită performanţelor din stomatologie, creierul se obişnuieşte mai repede şi fără să fie deranjat de eventuale structuri dentare noi în cavitatea orală.

Aceasta este o cameră intra-orală. Medicul ia toate informațiile din cavitatea orală a pacientului. Trimite instantaneu informațiile spre un computer care va gândi 3D toate suprafețele dentare. Astfel, rezultă dinți perfect adaptați.

Andreea Groza: „În trei săptămâni se obișnuiește creierul cu ceva nou. În cazul dinților care copiază perfect informațiile din cavitate orală, adaptarea este ușoară.”

 

Citește și
Doctor de bine
„Doctor de bine”. Ați fost diagnosticat cu diabet? Mergeți neapărat la un consult oftalmologic
După transferul datelor urmează designul dinților

 

Dr. Antoaneta Fischer, medic stomatolog: „Pacientul poate să beneficieze de viitoarea lui lucrare. Să vadă virtual înainte de i se face. Poate să spune nu-mi place. Designul se execută virtual, apoi medicul își dă acordul și ulterior, prinde contur real.”

Evantuale greșeli umane sunt corectate tot virtual. De fapt, softul arată tehnicianului dacă face vreo greșeală.

 

Se numesc ghiduri chirugicale

 

Arata ca o gutieră, care se inseră pe dinți și pe gingie, cu un decupaj pe zona viitoarelor implanturi. În dreptul acestor decupaje, se pun, în timpul operației, tuburi metalice, prin care intră freza utilizată pentru inserarea implantului. Astfel, nu pot exista erori umane la implantare.

Informațiile adaptate se calculează inițial aici

 

Adi Cișmigiu, tehnician dentar: „Aici e vorba de o chirurgie ghidată. Toate informațiile de care avem nevoie sunt aduse în același loc și în funcție de asta propunem un plan de tratament pentru implantare.”

Implanturile, adică șuruburi de titan, sunt fabricate standard în unghi de 10, 15 ori 25 de grade. Dacă însă nu sunt compatitibile cu situația unui pacient, se pot crea tot virtual, apoi în titan.

Dr. Antoaneta Fischer, medic stomatolog (doctor plămâni): „Dacă implantul nu e în această poziție standard compensăm facând bonturi de implant personalizate, avem o mașină care frezează titanul în angulația dorită.”

Așa sunt respectate toate informațiile anatomice din cavitatea orală.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult