Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rupere de nori și potop în vestul României. A plouat cât într-o lună și vântul a măturat tot ce a găsit în cale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vijeliile, care au făcut prăpăd în mai multe țări din Europa, provoacă distrugeri și la noi.  

După ce zeci de hectare de culturi agricole au fost distruse de grindină, în zona de nord a țării, sudul s-a topit, vineri, sub caniculă, iar sâmbătă noapte a fost prăpăd în vestul țării. S-a rupt cerul, a plouat cât într-o lună și vântul a măturat tot ce a găsit în cale. Sute de localități din Arad, Hunedoara, Caraș-Severin și Timiș au fost sub cod roșu de vijelii, grindină și ploi abundente.

Aradul, măturat de furtună

O furtună puternică a măturat, vineri seară, mai multe localități din județul Arad. A doborât arbori și a lăsat mai multe zone în beznă. Terasa unui han din orașul Ineu a fost devastată de vijelie.

Cei de la ISU a intervenit, vineri seară, pentru a îndepărta stâlpii căzuți pe calea ferată, în localitatea Nădab, și zeci de copaci de pe șosele.

Tot vestul țării a fost noaptea trecută sub cod roșu de vijelie. Oamenii au primit atenționari prin mesaje RO-ALERT că rafalele vor depăși 100 de kilometri pe oră și vor fi însoțite de ploi abundente, de până la 40 de litri pe metrul pătrat.

Citește și
canicula
Cod portocaliu de caniculă în București și alte șapte județe. Cum va fi vremea în weekend
Cod roșu de inundații la Timișoara

La Timișoara, meteorologii au emis un cod roșu de inundații. Mai multe străzi s-au inundat, iar o mașină s-a oprit pentru că nu mai poate să înainteze. Curtea unui bărbat a fost inundată complet. Peste drum, aceeași situație. Pompierii au fost chemați cu motopompele pentru a-i ajuta pe oameni să evacueze apa.

Fată: „După cum vedeți, a plouat destul de tare. Pe partea cealaltă e OK, aici cel mai mult. Ni se adună apă. Și cum trec mașinile, vine apa și ne inundă. Vecina e surdă și i-a venit în casă, în pat. Am chemat pompierii să o ajutăm pe săraca femeie”.

Cu o zi în urmă, bucățile de grindină căzute în Maramureș au distrus caroseriile mașinilor, iar în satul Boghiș, din Satu Mare, peste 70 de hectare de porumb au fost măcinate de gheață.

Și acoperișul unei ferme de vaci a fost distrus. Din fericire, animalele nu au fost rănite.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult