Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Crește TVA-ul pentru anumite produse alimentare. Guvernul va impune și un impozit de 1% pe proprietățile de lux

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe masa Guvernului au ajuns și ultimele variante de creșteri de taxe și impozite pentru a strânge bani la buget. Potrivit unor surse guvernamentale, coaliția PSD-PNL va menține TVA de 9% doar pentru alimentele de bază.

Așadar, taxa va crește pentru alte categorii, cum sunt suplimentele alimentare sau mâncarea pentru animalele de companie. În plus, va exista un impozit suplimentar pe unele clădiri.

Surse guvernamentale susțin că vor exista doar două cote de TVA: de 9, respectiv 19%. În prezent, există cote reduse de TVA pentru anumite bunuri și servicii, cum ar fi TVA de 9% la alimentele de bază.

De exemplu, pâinea, laptele, brânza, carnea, uleiul sau mălaiul, toate aceste alimente își vor menține cota de TVA la 9%.

La fel și pentru medicamente, proteze medicale, dar și pentru sectorul Horeca – practic, nu ar trebui să plătim mai mult pentru mesele la restaurant.

Citește și
Inflația de două cifre începe să se simtă și în Europa de Est. Produsele se scumpesc de la o zi la alta
Români stabiliți în Anglia, despre costul traiului de la noi: „Triplu”. Câți bani cheltuie lunar o familie din România

Totuși, TVA –ul ar putea creşte de la 9 la 19% pentru suplimentele alimentare, plimbările de agrement, produsele BIO sau mâncarea pentru animalele de companie, care s-a scumpit deja foarte mult. Vizate ar urma să fie și manualele școlare, revistele, ziarele sau lemnele de foc, care au în acest moment un TVA de 5%.

În paralel, autoritățile vorbesc și de plata unui impozit pentru proprietarii care au locuințe a căror valoare depăşeşte, cumulat, 500.000 de euro. Oamenii ar urma să plătească un impozit de 1% anual.

Practic, dacă aveți două apartamente în valoare de câte 260.000 de euro fiecare, o să plătiți aproximativ 5.200 de euro impozit la stat. Sunt luate în calcul doar proprietățile din România, iar valoarea lor este stabilită de primărie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult