Sute de taximetriști au ieșit în stradă și protestează în mai multe orașe din țară. Revendicările și nemulțumirile acestora
Sute de taximetrişti au protestat, marți, în mai multe oraşe, nemulţumiţi de concurența făcută de transportul alternativ. Șoferii susţin că firmele respective nu plătesc aceleaşi taxe, au tarife variabile și îi lasă pe ei fără clienţi.
În Bacău, 200 de taximetriști au circulat în coloană până la ieșirea din oraș, după care s-au strâns în centrul orașului.
Cătălin Bertea, taximetrist: „Ei nu plătesc taxe, noi plătim foarte multe taxe. Ei au mai multe facilități ca noi, concurență neloaială. Încasările s-au redus la jumătate”.
Mihai Teodorescu, reprezentant al Asociației Taximetriștilor: „Noi suntem obligați să avem mașini până în zece ani, ei au voie să aibă mașini până în 15 ani. Suntem oameni care trăim din asta, avem copii, avem rate la bancă și așa mai departe”.
Maria Muscalu, taximetristă: „Ne iau fața și aproape că nu putem munci din cauza lor”.
Străzile au arătat la fel și în Iași. Câteva sute de taximetriști au mărșăluit și acolo, iar reprezentanții lor s-au întâlnit cu cei ai Prefecturii, pentru a discuta revendicările.
Alte sute de șoferi s-au adunat în Timișoara, Cluj-Napoca și Galați.
Taximetrist: „Protestăm împotriva acestei platforme de ride-sharing, pentru că ne considerăm discriminați. Să respecte aceleași reguli ca și noi”.
Simon Drăgoi, organizator al protestului: „Legea 204 din 2029 și ordonanța 49 tot din 2019, noi considerăm că a fost dată în mod abuziv, pentru a ne lua clienții. Cerem în mod expres Guvernului României să ia măsuri”.
Taximetrist: „Noi suntem limitați ca număr de taximetre, ei nu sunt limitați. Nu e normal”.
Ioan Pugna, vicepreședintele Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania: „Ne-a ajuns cuțitul la os. Deja suntem depășiți numeric”.
Taximetrist: „Niciodată-n viață. Sub nicio formă”.
Serviciul de transport alternativ are tarife variabile, lucru văzut drept concurență neloială de ceilalți taximetriști.