Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jana Hlaváčová a murit după mulți ani de izolare. Actrița s-a stins la 85 de ani

Actrița Jana Hlaváčová a murit la vârsta de 85 de ani, după mulți ani petrecuți în izolare din cauza bolii de care suferea.  

„Din păcate, pot confirma acest lucru. Ne-a părăsit cu puțin înainte de miezul nopții de sâmbătă", a declarat purtătorul de cuvânt al Teatrului Național, Tomáš Staněk, pentru TN.cz.

Actrița a interpretat roluri de succes în piese care s-au jucat la Teatrul Național și la Teatrul Vinohrady.

În ultimii ani, Hlaváčová s-a luptat cu boala Parkinson. Din cauza bolii sale ea a preferat să trăiască retrasă, în izolare. De asemenea, a fost profund afectată de decesul celui de-al doilea soț al ei, actorul Luděk Munzar, în 2019, pe care l-a cunoscut la Teatrul Național și cu care are o fiică, Barbora, care este, de asemenea, o actriță de succes.

Hlaváčová a absolvit DAMU după ce a terminat liceul. Primul ei rol a fost la Teatrul J. K. Tyl din Pilsen. S-a căsătorit cu colegul ei Jiří Michný, cu care are o fiică pe nume Tereza. În 1969 Michný a murit, iar Hlaváčová s-a întors la Praga.

Citește și
Gillian Anderson
FOTO. Actrița Gillian Anderson a purtat o rochie foarte specială la gala Globurilor de Aur 2024: ”Yonis, sunt atât de multe!”

Pe lângă rolurile din teatru, actrița a jucat și în multe filme și seriale de televiziune. Fără îndoială, și-a lăsat amprenta în actorie cu rolul surorii mai mici Tonička din serialul „Despre poeți" al regizorului Dušan Klein. În serialul TV Nova "Lumea perfectă", ea a jucat rolul editorului Elizabeth.

Hlaváčová a apărut ultima dată în fața camerei de filmat în 2011, în drama psihologică „The Visible World”, de Peter Krištúfek. Tot atunci și-a încheiat și cariera în teatru. De asemenea, ea a transmis bogata sa experiență actoricească în calitate de profesoară la DAMU.

Printre altele, actrița a câștigat premiul František Filipovský pentru cea mai bună interpretare feminină într-un dublaj. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult