Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trucul la care a apelat un tânăr pentru a călători mai ieftin. Ce a urmat după ce compania aeriană a descoperit acest lucru

Un adolescent în vârstă de 17 ani a apelat la un truc pentru a călători mai ieftin, însă compania American Airlines a descoperit acest lucru și i-a interzis tânărului să mai zboare cu aeronavele sale timp de trei ani, relatează Insider.

American Airlines a aflat că adolescentul plănuia să debarce în timpul escalei în Charlotte, Carolina de Nord, în loc să meargă până la New York, destinația pentru care și-a cumpărat biletul. Acesta a încercat să folosească trucul „skiplagging”, potrivit tatălui său.

Hunter Parson, tatăl băiatului, a precizat pentru Insider că fiul său în vârstă de 17 ani urma să zboare de la Gainesville, Florida, la New York, cu escală în Charlotte. Agenții de zbor din Florida i-au dus fiul într-o cameră pentru a fi audiat, după ce i-au văzut tichetul de îmbarcare pentru Carolina de Nord și au suspectat că nu va continua să zboare până la New York.

Familia sa a fost nevoită să cumpere un nou bilet direct, care a costat mai mult de 400 de dolari, astfel încât adolescentul să poată zbura la Charlotte. Primul bilet costa doar 150 de dolari. Tatăl băiatului a spus că fiul său „nu știa că face ceva greșit”. „A fost lăsat să se descurce singur la 500 de mile de casă. Nu a încălcat niciodată nicio regulă și niciun contract. Pur și simplu s-a dus la un ghișeu pentru a-și lua biletul”, a declarat Hunter Parsons pentru sursa citată.

Ce este „skiplagging”

Skiplagging este o practică interzisă de multe companii aeriene, inclusiv americane. Pasagerii își rezervă bilete în care zborul este cu escală, tocmai pentru a nu își continua călătoria. De exemplu, adolescentul de 17 ani intenționa să ajungă la Charlotte, însă a constatat că prețul unei curse la New York, cu escală la Charlotte, este mai mic decât prețul unei curse directe la Charlotte. Astfel, și-a luat bilet întreg până la New York și dorea să coboare la Charlotte, fără a-și continua călătoria.

Citește și
avion rusia
Momentul în care un avion de atac rusesc Su-25 se prăbuşește în Marea Azov, în apropiere de coasta Rusiei | Video

În timp ce skiplagging-ul îi ajută pe pasageri să economisească bani, companiile aeriene pot înregistra pierderi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult