Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A început etapa de înscriere la facultate. Unele universități au înființat programe noi de licență și master

Your browser doesn't support HTML5 video.

Liceenii care au luat examenul de bacalaureat se grăbesc să se înscrie la facultate. Actele pot fi depuse și online.

Unele universități au înființat programe noi de licență și master. De exemplu, micro-electronică și nano-tehnologii, măsurători terestre și cadastru, în limba engleză, sau nutriție.

La prânz, Briana a intrat pe poarta facultății de Agronomie din București. A venit din Giurgiu și vrea să se înscrie la două facultăți. Briana: „La două profile vreau: și la silvicultură, și control și expertiză.”

Reporter: Cum ai ales facultățile astea?

Briana: „La una din ele a fost și fratele meu.” 5.500 de locuri sunt disponibile anul acesta la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, iar câteva programe sunt preferate de viitorii studenți. Alexandra Cornea, Comunicare USAMV București: „Pornind de la agricultură, silvicultură, sau peisagistică, sunt forte atrași de aceste noutăți, științe gastronomice, controlul produselor alimentare, măsurători terestre și cadastru, biotehnologii alimentare.” La universitatea din București sunt peste 10.000 de locuri la buget și taxă. Anul acesta s-au introdus două programe noi de masterat - Psihologia sportului și Comportament Organizațional și Consiliere Psihologică. În toată țara 7 universități au introdus programe noi de licență - printre care Microelectronică, optoelectronică şi nanotehnologii, Nutriție şi dietetică, sau limba chineză - la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Iar programe precum inginerie economică, informatică aplicată, istorie sau relații internaționale - au fost scoase din programa anumitor facultăți. La ASE, anul acesta, s-a reintrodus examenul de admitere. Anul acesta, Academia de Studii Economice organizează și examen de admitere la Facultatea de Cibernetică și la Facultatea de Drept. Viitorii studenți vor da examen la matematică - în cazul Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, și examen la disciplinele română și economie pentru Facultatea de Drept.

Citește și
Internship
Internshipuri și programe de pregătire pentru studenți și proaspăt absolvenți de facultate

Dacă în anii trecuți mulți tineri preferau informatică, acum își îndreaptă atenția mai mult către facultățile cu programe în administrarea afacerilor, marketing, sau psihologie. Absolvent: „Aș vrea să mă interesez cum aș putea să accesez fonduri europene.” Absolventă: „Vreau să îmi deschid o afacere din lucruri făcute de mine.” La multe universități, înscrierile se fac online. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult