Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă la un liceu din Azuga. O profesoară de matematică ar fi lăsat mai mulți elevi corigenți în pragul Evaluării Naționale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă la un liceu din Prahova, unde peste o sută de elevi și părinți se plâng de comportamentul unei profesoare de matematică.

Oamenii spun că ar fi lăsat mai mulți copii corigenți în pragul examenului de Evaluare Națională, le-ar fi dat teste din materie nepredată și ar fi trecut în catalog notele de la simulare, fără acordul elevilor.

A fost făcută inclusiv o petiție, care a ajuns la Ministerul Educației. Poliția, dar și inspectoratul școlar anchetează cazul.

12 din cei 18 elevi care au terminat clasa a VIII-a la Liceul Teoretic din Azuga nu au putut să susțină Evaluarea Națională, pentru că au rămas corigenți. Părinții spun că de vină ar fi chiar profesoara de matematică, pe care o acuză că i-ar fi obligat pe copii să facă pregătire suplimentară, contra cost, ca să îi treacă clasa. Irina Radu, părinte: „Copilul meu a sperat până în ultima sută că îi va da o șansă, nevenindu-i să creadă că doamna chiar ar vrea să o lase corigentă.” În plus, copiii ar fi primit mai multe teste din materie nepredată. Florin Drăgan, părinte: „S-au luat note de 2 și de 3, care au fost ulterior corectate de către alți profesori și au zis domne ăsta e un test la care se putea lua un 6, un 7 nu 3.” Andreea Birău, părinte: „Doamna în loc să îi înțeleagă și să rezolve cu ei și să le transmită informații copiilor, doamna a continuat test după test cu acești copii.” Inclusiv notele de la simularea examenului ar fi fost trecute în catalog fără acordul elevilor. Floriana Lungu, părinte: „Am întrebat-o de ce nota de la simulare a fost trecută în catalog fără acordul copiilor, conform ordinului Ministerului Educației, nu mi-a răspuns, am repetat întrebarea de 3 ori.” Profesoara de matematică predă la liceul din Azuga din 2009. Am încercat să o contactăm, însă aceasta nu răspunde la telefon. Narcisa Mincu, director Liceul Teoretic Azuga: „Este o comisie care cercetează aceste plângeri și va întocmi un raport în urma cercetării disciplinare după care consiliul de administrație al școlii va hotărî ce se întâmplă.” Polițiștii au intrat pe fir, după mai multe plângeri ale părinților.   Agent Maria Magdalena Rădulescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova: „Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale.” Și la nivelul Inspectoratul Școlar Prahova se verifică plângerile părinților. Dacă acestea se vor dovedi a fi întemeiate, se poate ajunge chiar la concedierea profesoarei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult