Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un medic și-a pus mâna la microscop. Ce a văzut l-a lăsat fără cuvinte

Se pare că mulți oameni nu sunt conștienți de nivelul de murdărie de pe propriile lor mâini.

Dr. Myro Figura, sau @doctormyro pe TikTok, a făcut echipă cu @footdocdana pentru a ne arăta cum arată mâinile noastre la microscop - iar rezultatele sunt surprinzătoare, potrivit Mirror.

Întrucât astăzi (15 octombrie) sărbătorim Ziua mondială a spălării mâinilor, pare un moment potrivit pentru a reaminti tuturor importanța spălării acestora. Odată ce oamenii își văd mâinile mărite, vor începe probabil să acorde mai multă atenție sănătății lor.

În videoclip, medicii reacționează la vederea mâinilor cu ochiul liber. La o examinare mai atentă a unui deget, este evident că pielea este acoperită de murdărie.

De la pete de pământ, până la un fir de păr rătăcit - toate particulele mici de murdărie atrag imediat atenția. Dar, potrivit experților, ceea ce nu puteți vedea este ceea ce ar trebui să vă îngrijoreze.

Citește și
dermato
„Nu zgârietura produce cancer, cancerul era!”. De ce trebuie ca alunițele de pe corp să fie văzute de medic de două ori pe an

Dr. Dana a declarat: „Pot exista peste 3.000 de tipuri diferite de germeni pe această mână, așa că trebuie să vă spălați pe mâini. Igiena mâinilor este super importantă. Ea poate ajuta la reducerea cu până la 50% a infecțiilor care pot fi prevenite.”

Clipul a fost vizualizat de mii de ori de când a fost postat, iar utilizatorii rețelelor sociale au reacționat rapid. Oamenii au fost uimiți de cantitatea de murdărie pe care mâinile noastre o acumulează zilnic.

Un internaut a spus: „ Vă rugăm să realizați un videoclip despre cum să ne spălăm corect pe mâini”.

NHS recomandă ca spălarea mâinilor să fie o măsură simplă și eficientă de protecție împotriva unor boli precum toxiinfecțiile alimentare și a unor virusuri precum gripa și coronavirusul. Serviciul de sănătate recomandă ca o bună spălare să dureze cât ar dura să cânți „La mulți ani” de două ori, ceea ce înseamnă aproximativ 40 de secunde.

Vă sfătuim să vă spălați bine pe mâini în aceste situații:

- După folosirea toaletei sau la schimbarea scutecelor - Înainte și după contactul cu alimentele crude - Înainte de a mânca și în timpul preparării alimentelor - După ce vă suflați nasul, strănutați sau tușiți - Înainte sau după tratarea oricărui tip de tăietură sau rană - Ori de câte ori ați fost în contact cu animale

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult