Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O firmă românească a creat mâncarea gătită la pungă. Ciorbă de burtă la 5,9 lei sau varza călită cu afumătura la 6,4 lei

O companie din Brașov a lansat unor mâncarea gătită în pungi de 1 kilogram, necongelată, destinată în special restaurantelor.  

O companie din Brașov înființată în 1993 a creat mâncarea gătită la pungi de un kilogram, necongelată, scrie Retail.

Mâncarea gătită la pungă are un termen de valabilitate de 21 de zile, nu are conservanți și vine în urma unei investiții de 300.000 de euro într-o nouă linie de producție. Produsele sunt destinate în principal restaurantelor, care au de ales dintr-un meniu de circa 40 de feluri.

De exemplu, un proprietar de restaurant poate plăti doar 7,5 lei+TVA pentru 1 kilogram de ciorbă de legume, prețul unei porții de 400 de grame ajungând la 3,3 lei cu TVA inclus.

Ciorba de burtă, una dintre cele mai complexe din ofertă, are un preț de 13,5 lei+TVA pe kilogram, porția de 400 de grame având ca preț final 5,9 lei. Pentru un fel principal, prețul unui kilogram de tochitură este de 22,5 lei+TVA, iar varza călită cu afumătură are prețul de 16,1 lei+TVA pe kilogram, adică 6,4 lei/poția de 400 grame.

Citește și
mancare
De ce simțim pofta de mâncare deși nu ne este foame. Apetitul este reglat de sistemul nervos central
”Se economisește enorm din costurile cu personalul”

”Soluțiile noastre se pretează nu doar pe restaurante. Merg foarte bine pe autoservire, pe operațiuni all inclusive, pe consumuri colective mari - fabrici și șantiere etc.

Pe lângă faptul că se economisește enorm din costurile cu personalul – nu mai ai nevoie de personal specializat în bucătărie, se elimină costuri energetice importante - nu mai pornești cuptoare în aceeași cadență, nu mai e nevoie de spații de depozitare la fel de mari. Încălzirea se face direct în pungă și scade astfel cantitatea de gunoi din locații”, a declarat Valentin Șoneriu, directorul general al companiei brașovene, pentru sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult