"Dosare intregi pline de femei". Replica lui Romney care a facut internetul sa reactioneze imediat

Dată publicare: 17-10-2012 11:06
Dată actualizare: 31-10-2012 01:00


Mitt Romney

Confruntarea dintre Barack Obama si Mitt Romney de marti seara in timpul celei de-a doua dezbateri de la Hempstead, in apropiere de New York, a provocat noi reactii energice pe retelele sociale, unde actiunile si gesturile lor erau disecate si comentate.

Echipele presedintelui democrat in exercitiu si adversarului sau republican au postat mesaje pe Twitter fara intrerupere pe parcursul celor 90 de minute de dezbatere, in timp ce rezultatele si prestatiile candidatilor la alegerile prezidentiale din 6 noiembrie erau comentate regulat pe bloguri.

Inainte chiar de inceputul confruntarii directe, ambele tabere si-au pregatit abonatii pe Twitter, ascutindu-le armele.

Echipa lui Romney l-a atacat pe Obama, care "nu numai ca nu a reusit sa controleze cresterea datoriilor, dar chiar le-a crescut cu o viteza fara precedent". In timp ce echipa adversa contracara: "Nu va lasati pacaliti: americanii reactioneaza in strada #RealRomney" (adevaratul Romney), trimitand la un link unde cetatenii criticau propunerile republicanului.

In cursul dezbaterii, comentariile pe Twitter au crescut in intensitate si au atins un numar de aproximativ 7,2 milioane.

Sunt mai putine decat cele aproximativ 10,3 milioane de comentarii postate la prima dezbatere din 3 octombrie de la Denver (Colorado, vest), dar mai multe decat cele aproximativ patru milioane ale confruntarii directe dintre candidatii pentru functia de vicepresedinte din 11 octombrie de la Danville (Kentucky, centru-est).

Potrivit unor administratori ai retelei sociale, 109.560 a fost numarul maxim de mesaje pe Twitter pe minut, postate in timp ce Romney a raspuns unei intrebari privind imigratia.
Numeroase comentarii ale internautilor s-au referit la prestatia presedintelui in exercitiu, considerata mai buna decat la prima dezbatere ratata din 3 octombrie: "presedintele a facut o dezbatere mai buna in aceasta seara. Revine. In timp ce Mitt divagheaza (cu privire la Libia), masacrand limba engleza si ofensand alegatorii hispanici (calificandu-i pe unii dintre ei drept imigranti ilegali)", scria astfel pe Facebook un sustinator al presedintelui.

Alte mesaje pe Twitter notau, de asemenea, energia regasita a presedintelui, departe de acel Barack Obama dominat si aflat in defensiva la prima dezbetare: "Gobama!! Obama il striveste pe Romney cu actiuni si aritmetica", aprecia unul dintre ei.

Drept raspuns, un sustinator republican comenta: "Boom. Boom. Boom. Romney revine in forta, punctand cu degetul promisiunile neindeplinite ale lui Obama".

Mesajele pe Twitter s-au inflamat la o interventie nefericita a lui Romney privind femeile, raspunzand unei intrebari despre egalitatea pe piata de munca.

El s-a laudat ca, in timp ce era guvernator de Massachussets (nord-est), a lucrat in conditii de echitate intre barbati si femei in cadrul echipei sale de conducere. "Am incercat cu totii sa gasim femei care aveau competente si calificari pentru a deveni membre ale echipei noastre (...) Si am raportat dosare intregi pline de... femei", a scurtat fraza republicanul, in loc sa spuna "dosare pline de CV-uri depuse de femei".

Aceasta simpla omisiune a declansat un val de comentarii ironice pe Twitter.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO