Donald Trump vs. Hillary Clinton, batalia analizelor medicale. Candidatul republican a venit cu raportul la TV. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Medicul curant al candidatei democrate la presedintia SUA, Hillary Clinton, a declarat miercuri ca aceasta are o stare de sanatate buna, care ii permite sa indeplineasca atributiile prezidentiale.

Intr-o scrisoare de doua pagini transmisa presei, dr. Lisa Bardack afirma ca Clinton a suferit de o forma necontagioasa de pneumonie si i s-a prescris un tratament cu antibiotice, informeaza AFP. Restul examinarii fizice complete a dat rezultate normale, iar starea mintala este foarte buna. Recuperarea decurge bine, pacienta se odihneste, se mai arata in document, potrivit unor citate preluate de EFE. Reuters adauga, din aceeasi sursa, ca tensiunea sangvina si colesterolul sunt la niveluri normale, iar medicatia curenta a lui Clinton include un tratament pentru insuficienta tiroidiana si un anticoagulant, ca urmare a unui cheag de sange diagnosticat in 2012.

Stafful de campanie al candidatei democrate anuntase deja ca aceasta are pneumonie bacteriana, iar scrisoarea medicala care urma sa fie publicata in cursul zilei urma sa contina si date privind tensiunea sanguina si nivelul colesterolului. Clinton a fost diagnosticata vinerea trecuta, iar duminica s-a simtit vizibil rau la un eveniment public de la New York, dedicat comemorarii atentatelor de la 11 septembrie. Initial, ea a comunicat ca se va odihni pana vineri, dar ulterior a anuntat ca isi va relua campania joi.

Scrisoarea dr. Bardack arata ca nu exista niciun risc de contagiune a publicului la evenimentele de campanie si strangere de fonduri si nu a existat nici inainte de diagnosticarea infectiei, cu ajutorul unei tomografii toracice. Reuters mentioneaza ca antibioticele se prescriu doar pentru pneumonii bacteriene, nu si pentru cele virale, care se transmit mult mai usor. Durata tratamentului este de 10 zile.

Inainte de anuntul medical oficial, un sondaj de opinie realizat de firma Morning Consult, citat de agentia Xinhua, arata ca jumatate din alegatorii americani inregistrati nu cred informatiile medicale publicate de Clinton. Numai 37% din ei sunt insa sceptici cu privire la anuntul privind starea de sanatate a candidatului republican Donald Trump, desi s-a aflat ca medicul care l-a declarat sumar "cel mai sanatos om" care ar putea fi ales presedinte a scris documentul de o pagina in numai cinci minute.

Citește și
Hillary Clinton
Ce s-ar intampla daca Hillary Clinton ar renunta la candidatura. "Ar fi prosti sa nu aiba un plan de rezerva"
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Trump a venit cu analizele la TV

Candidatul republican la presedintia SUA, Donald Trump, a dezvaluit miercuri seara o parte din rezultatele ultimului control medical la care a fost supus, transmite DPA. El a inregistrat un episod din show-ul TV pe teme medicale Dr Oz, care potrivit staffului sau de campanie ar fi urmat sa fie difuzat abia joi, dar din care au aparut fragmente la scurta vreme dupa filmare.

Trump a facut pasul la scurt timp dupa ce dr. Lisa Bardack, medicul curant al contracandidatei sale, democrata Hillary Clinton, a inmanat presei o scrisoare de doua pagini cu ceva mai multe detalii despre starea de sanatate a acesteia.

Candidatul republican, intrebat de moderatorul emisiunii de televiziune, dr. Mehmet Oz, daca isi va face publice analizele medicale, a surprins raspunzand: "Pai, n-am nicio problema sa fac asta. Le am chiar aici", dupa care a intrebat publicul: "S-o fac?". Trump i-a inmanat apoi gazdei un raport al medicului sau personal, dr. Harold N. Bornstein, care arata ca ia un medicament pentru reducerea nivelului colesterolului si ca, la o inaltime de 1m 87cm, cantareste 107 kg, cu 13 kg peste greutatea ideala potrivit standardelor medicale uzuale. Dupa aceea, el a afirmat ca ar dori sa slabeasca vreo sapte kg, dar altfel se simte "azi la fel de bine ca la 30 de ani".

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Barack Obama ii ia apararea lui Hillary Clinton:
Barack Obama ii ia apararea lui Hillary Clinton: "Ea nu abandoneaza niciodata". Ce scoruri arata ultimul sondaj

 Barack Obama a aparat-o marti pe Hillary Clinton impotriva "criticilor nedrepte" carora ea le este tinta, denuntand atitudinea presei fata de candidata democrata la succesiunea sa, relateaza AFP.

Ce s-ar intampla daca Hillary Clinton ar renunta la candidatura.
Ce s-ar intampla daca Hillary Clinton ar renunta la candidatura. "Ar fi prosti sa nu aiba un plan de rezerva"

Problema de sanatate a candidatei democrate la presedintia Statelor Unite, Hillary Clinton, i-ar putea crea mult mai multe probleme in plan politic decat medical. Desi putin probabila, exista posibilitatea ca ea sa abandoneze cursa.

Hillary, la CNN:
Hillary, la CNN: "Am ametit si mi-am pierdut echilibrul o clipa". Declaratia medicilor in privinta starii ei de sanatate

Hillary Clinton a dat asigurari intr-un interviu de opt minute, prin telefon, pentru CNN ca a "respectat un standard inalt de transparenta" in privinta sanatatii sale, dar nu a crezut ca pneumonia va fi o boala atat de grava.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.