Barack Obama ii ia apararea lui Hillary Clinton: "Ea nu abandoneaza niciodata". Ce scoruri arata ultimul sondaj

Dată publicare: 14-09-2016 08:11
Dată actualizare: 17-09-2016 07:03


hillary clinton si barack obama agerpres

 Barack Obama a aparat-o marti pe Hillary Clinton impotriva "criticilor nedrepte" carora ea le este tinta, denuntand atitudinea presei fata de candidata democrata la succesiunea sa, relateaza AFP.

 Fostul secretar de stat trece printr-o perioada nefasta: criticata pentru absenta transparentei initiale asupra pneumoniei sale, ea este atacata de mai multe zile de tabara republicana pentru ca a afirmat ca jumatate dintre alegatorii adversarului sunt persoane "vrednice de mila".

"Ea a fost caricaturizata de dreapta si uneori de stanga", a lansat Obama la Philadelphia, vizibil incantat sa regaseasca o ambianta de campanie. "Ea a fost acuzata de tot ce va puteti imagina si a constituit obiectul mai multor critici nedrepte decat oricine", a spus el.

La 13 zile de la prima dezbatere prezidentiala cu Donald Trump si la mai putin de doua luni de alegerile prezidentiale, Hillary Clinton, 68 de ani, a continuat marti sa se odihneasca in locuinta sa din Chappaqua, la nord de New York, dupa ce i se facuse rau duminica in cursul ceremoniilor de comemorare a atacurilor teroriste de la 11 septembrie.

Purtatorul sau de cuvant a anuntat ca fostul secretar de stat isi va relua campania joi: "Ea si-a petrecut ziua reluand lecturi ale dosarelor, raspunzand la apeluri telefonice si a privit la televizor discursul presedintelui Obama la Philadelphia. Vom relua calatoriile de campanie joi", a spus Nick Merrill, fara sa furnizeze detalii.

"Am vazut ce poate face (...), ea nu abandoneaza niciodata", a mai spus Obama, hotarat - cu cinci luni inainte de incheierea mandatului - sa-si puna carisma si popularitatea in crestere in slujba lui Hillary Clinton.

Dar presedintele american s-a declarat, de asemenea, "frustrat" de modul in care campania este acoperita de mass-media, considerand deplasat sa se faca un proces presupusei lipse de transparenta privind starea de sanatate a candidatei democrate, in timp ce Trump este primul candidat "de decenii" care refuza sa-si publice declaratia fiscala.

"Donald Trump spune in fiecare zi lucruri care, multa vreme, l-ar fi descalificat pe orice candidat pentru presedintie", a subliniat Obama. "Dar cum el le repeta neincetat, presa abandoneaza si spune 'da, bine...'", a adaugat el. "in perioada electorala, se aud adesea lucruri putin trasnite. in acest an, este ceva mai multa nebunie ca de obicei", a ironizat presedintele american.

In acelasi timp, intr-un miting in Iowa, Donald Trump stigmatiza "aroganta" rivalei sale democrate si denunta "dezastre in Irak, in Libia si in Siria".

"Alegatorii s-au saturat. in 8 noiembrie, ne vom relua tara", a promis el. "Ce aveti de pierdut?", a lansat magnatul imobiliar in atentia "celor care sufera".

La celalalt capat al tarii, Bill Clinton isi inlocuia sotia la o actiune de colectare de fonduri la care ea ar fi trebuit sa participe marti la Los Angeles. El o va inlocui de asemenea miercuri la Las Vegas.

Dupa un weekend agitat, Hillary Clinton, aflata in continuare in frunte in sondaje, chiar daca distanta de Donald Trump s-a mai redus (45,8 % fata de 43,4%, potrivit mediei sondajelor realizate de Real Clear politics), incearca sa-si reia ascendentul atacand absenta transparentei candidatului republican.

"Oamenii stiu mai multe despre mine decat aproape oricine din viata publica", a spus ea luni seara pentru CNN. "Ei au 40 de ani de declaratii fiscale, zeci de mii de e-mailuri, o scrisoare detaliata despre starea sanatatii mele, tot felul de detalii personale".

"Comparati aceasta cu ceea ce stiti despre opozantul meu. Este vremea ca el sa furnizeze acelasi nivel de informatii ca si mine", a adaugat ea, ironizand "buletinul de sanatate" publicat de medicul extravagantului miliardar care se rezuma la cateva randuri, promitand ca nu a existat niciodata in istoria presedintilor unul cu o sanatate mai buna decat Donald Trump daca va fi ales.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO