Hillary, la CNN: "Am ametit si mi-am pierdut echilibrul o clipa". Declaratia medicilor in privinta starii ei de sanatate

×
Codul embed a fost copiat

Hillary Clinton a dat asigurari intr-un interviu de opt minute, prin telefon, pentru CNN ca a "respectat un standard inalt de transparenta" in privinta sanatatii sale, dar nu a crezut ca pneumonia va fi o boala atat de grava.

Clinton a explicat ca duminica, la ceremonia in memoria victimelor de la 11 septembrie, ea a ametit si si-a pierdut echilibrul, dar nu si-a pierdut cunostinta.

In plus, fostul secretar de stat a dat asigurari ca in prezent se simte mult mai bine. Candidata democrata si-a asumat responsabilitatea ca n-a anuntat inca de vineri ca are pneumonie. A recunoscut totodata ca a nesocotit recomandarea medicului de a se odihni. Incidentul de duminica i-a insufletit pe amatorii de teorii conspirationiste.

Am ametit si mi-am pierdut echilibrul o clipa, dar dupa ce am urcat (in masina – n.r.), dupa ce m-am putut aseza, m-am putut racori si am baut niste apa, am inceput imediat sa ma simt mai bine”, a spus ea.

Citește și
Hillary Clinton, comemorare 9/11
Hillary Clinton, la un pas sa lesine in timpul ceremoniilor dedicate victimelor de la 11 septembrie. Sufera de pneumonie
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Din cauza pneumoniei care i-a provocat momentul de slabiciune de duminica, Hillary Clinton si-a anulat intalnirile electorale din California. Se reface la resedinta ei din Chappaqua, langa New York.

Dr. William Schaffner, medic speciolaist infectii: "Fostul secretar de stat pare sa aiba ceea ce numim o pneumonie luata din comunitate, deloc rara si care se vindeca fara probleme. Contactul cu multi oameni predispune pe oricine sa ia o infectie virala, care poate duce la pneumonie."

Candidata democrata regreta ca n-a luat in serios recomandarea medicului.

“Trebuia sa ma odihnesc cinci zile – asta mi-au spus medicii vineri – si nu am urmat acest sfat foarte intelept”, i-a spus Clinton jurnalistului Anderson Cooper intr-un interviu.

Hillary Clinton, candidat democrat: "Acum respect sfatul pe care medicul meu mi l-a dat de vineri si pe care l-am nesococtit. Imi acord putina odihna ca sa ma vindec. N-am considerat ca ar fi mare lucru. Voiam foarte mult sa particip la comemorari, mai ales ca eram senator cand au avut loc atentatele. E ceva foarte personal pentru mine."

“Deci vreau sa termin cu boala si sa ma intorc la campanie cat mai repede posibil”, a adaugat ea.

Recuperarea rapida a dat nastere teoriilor conspirationiste:

Fapt este ca in mai putin de doua ore, Hillary Clinton a trecut de la situatia in care a fost ajutata sa urce intr-o masina la zambetul larg afisat cand a parasit apartamentul fiicei ei.

Reporter: "Va simtiti mai bine?"
Hillary Clinton, candidat democrat: "Da, multumesc de intrebare."

Viteza cu care s-a pus pe picioare a fost uimitoare pentru unii.

American: "Sa am iertare, dar aia nu era Hillary!"

Asa a tasnit teoria despre sosia candidatei. Nu doar ca parea alt om, dar si silueta era de nerecunoscut. "Antrenorii de fitness o urasc. A slabit 15 kg in 2 ore", scrie cineva "uitand" convenabil sa mentioneze ca fotografia folosita pentru comparatie era una veche. Altul atrage atentia ca degetul aratator al adevaratei Hillary este mai lung decat al dublurii. "Acum inteleg ce vrea ea sa spuna cu sloganul "Stronger together", comenta altcineva.

"Daca Hillary nu poate, atunci dublura ei poate", a ripostat glumet un sustinator al democratei.

Amanpour, despre imaginile cu Hillary Clinton si inegalitatea intre sexe:

Sub titlul "O femeie nu poate sa aiba o zi in care se simte rau?", corespondentul special CNN, Christiane Amanpour, a atras atentia asupra faptului ca opinia publica a judecat-o prea aspru pe candidate democrata Hillary Clinton, acuzandu-o ca nu a facut public imediat, inca de vineri, faptul ca are pneumonie.

Jurnalista considera ca daca ar fi fost vorba de un barbat, presa nu ar fi speculat atat de mult pe tema slabiciunii sale. Ea a dat exemplu de patru presedinti din istoria Statelor Unite care au avut probleme de sanatate sau evenimente de greata in public, dar care au ramas in memoria colectiva prin realizarile notabile din mandatele lor:

1. Cel de-al 14-lea presedinte al SUA, Franklin Pierce a lesinat de doua ori in timpul bataliilor, fapt ce i-a adus si porecla "Fainting Frank".
2. In 1992, George Bush senior a vomitat la un banchet de stat chiar pe prim-ministrul Japoniei, Kiichi Miyazawa, dupa care a lesinat.
3. Franklin Roosevelt suferea de poliomielita si era complet paralizat de la brau in jos.
4. John F. Kennedy avea Boala Addison, o afectiune endocrina ce are printre simptome slabiciunea, ametelile, starile de greata si anorexia.

"Daca barbatii o pot face, de ce nu si femeile?" incheie Christiane Amanpour.

Reactia lui Trump:

Lui Clinton i s-a facut rau duminica, la ceremonia organizata la New York pentru victimele atentatelor din 11 septembrie 2001, de unde a fost nevoita sa plece mai devreme.

Echipa sa de campanie a dat publicitatii ulterior un comunicat in care a dezvaluit sa politicianul fusese diagnosticat vineri cu pneumonie – un anunt care a alimentat zvonurile ca fostul secretar de stat nu face publice suficiente detalii importante despre starea sa.

In interviul telefonic acordat luni pentru CNN, Clinton a incercat sa transforme criticile care au vizat-o intr-un atac asupra lui rivalului sau republican Donald Trump.

“Comparati tot ce stiti despre mine cu ce stiti despre rivalul meu. Cred ca este timpul sa indeplineasca acelasi nivel de transparenta pe care eu il indeplinesc de ani de zile”, i-a spus candidata democrata lui Cooper.

Un purtator de cuvant al sau a precizat ca va da publicitatii noi documente medicale ale lui Clinton, pentru a linisti opinia publica.

Trump, care a sugerat in repetate randuri ca sanatatea nu ii permite lui Clinton sa fie sef al statului, a anuntat initial ca nu se va pronunta asupra bolii rivalei sale.

Ulterior, el i-a urat insanatosire grabnica si a anuntat ca va publica un raport medical amanuntit in legatura cu starea sa de sanatate.

"Multumesc tuturor celor care m-au contactat pentru a-mi transmite urarile lor! Ma simt bine si imi revin", a scris Hillary Clinton intr-un mesaj semnat cu litera "H", fapt ce inseamna ca nu a fost scris de echipa sa de campanie, ci chiar de fostul secretar de stat.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Hillary Clinton, diagnosticata cu pneumonie. Cum ar putea profita Donald Trump de problemele de sanatate ale rivalei sale
Hillary Clinton, diagnosticata cu pneumonie. Cum ar putea profita Donald Trump de problemele de sanatate ale rivalei sale

Candidata democrata la Casa Alba, Hillary Clinton se afla sub presiune luni pentru a oferi explicatii in legatura cu starea sa de sanatate si cu incidentul de duminica ce a determinat echipa sa sa dezvaluie ca ea sufera de pneumonie.

Hillary Clinton, la un pas sa lesine in timpul ceremoniilor dedicate victimelor de la 11 septembrie. Sufera de pneumonie
Hillary Clinton, la un pas sa lesine in timpul ceremoniilor dedicate victimelor de la 11 septembrie. Sufera de pneumonie

Candidatul democrat la Casa Alba, Hillary Clinton, s-a simtit rau in timpul ceremoniilor de la New York de comemorare a atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 si a plecat inainte de incheierea manifestarilor.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.