(P) Studiu HUAWEI: 91% dintre români, preocupați de sănătate. Câți dintre ei își monitorizează activitățile cu un smartwatch

huawei bun

Folosit corespunzător, un ceas inteligent te ajută să fii mai în formă, mai puțin stresat și, în general, mai sănătos. Acestea sunt concluziile celui mai recent studiu HUAWEI, realizat împreună cu Ipsos, în opt țări europene printre care și România.

Datele cercetării sunt foarte complexe. Pe scurt, românii sunt preocupați să ducă un stil de viață sănătos, înțeleg mai bine decât alți europeni la ce indicatori de sănătate trebuie să fie atenți, dar se confruntă și cu unele dificultăți în a aplica bunele practici ce țin de sănătatea lor fizică și emoțională. Cei care utilizează un smartwatch pentru a-și monitoriza antrenamentele, ritmul cardiac, nivelul de oxigen în sânge, tensiunea sau alți parametri importanți, se simt per total mai în formă și mai sănătoși decât ceilalți. Cu toate acestea, doar 30% dintre români dețin un ceas inteligent, cel mai scăzut procent dintre toate țările analizate.

Preocupările românilor legate de sănătate - date extrase din Studiul de Sănătate European HUAWEI

91% dintre români manifestă un interes crescut pentru bunăstarea psihologică și a sănătății, iar femeile (95% general) sunt mai interesate decât bărbații (88% general) în aproape toate ariile sănătății. Aproximativ jumătate din populație este mulțumită de starea fizică sau bunăstarea psihologică, în special respondenții din categoria de vârstă 18–29 de ani, mai ales în aspectele ce țin de greutate/corp.

Stresul, inamicul numărul 1

Datele Studiului de Sănătate European HUAWEI mai arată că cele mai întâlnite simptome legate de o deteriorare a bunăstării fizice sau psihologice sunt gestionarea stresului (39%) (cel mai întâlnit la grupa 30-39 ani, cu 48%), problemele cu relaxarea (37%) și tulburările de somn (37%).

Doar 60% dintre români adoptă obiceiuri sănătoase

87% dintre respondenți din România înțeleg că stilul de viață are un impact semnificativ asupra sănătății lor. Cu toate acestea, numai 60% încorporează obiceiuri relativ simple în stilul lor de viață, cum ar fi limitarea sau evitarea alcoolului și stimulentelor (61%) (mai mult femeile decât bărbații, 70% vs 53%), consumul de apă suficientă (57%) sau menținerea contactelor sociale (55%). O altă statistică îngrijorătoare spune că doar 34% dintre români fac mișcare zilnic, procentul fiind mai mare în rândul grupei de 18-29 ani (46%).

Vestea bună este că 95% dintre români spun că și-ar dori să facă cel puțin o schimbare legată de sănătate în stilul lor de viață. 

Monitorizarea sănătății în România - utilizatorii de ceasuri inteligente sunt mai informați și activi

Sondajul HUAWEI mai arată că 90% dintre români consideră că monitorizarea indicatorilor de sănătate poate fi benefică în menținerea sănătății. 73% consideră că este importantă monitorizarea parametrilor de sănătate, conștientizarea fiind mai redusă în rândul grupei 18-29 ani (doar 61%). Cei mai importanți indicatori sunt considerați tensiunea arterială (55%), nivelul zahărului din sânge (43%), pulsul (39%), colesterolul (38%), fiind invocate mai ales din cei mai înaintați în vârstă. Tinerii consideră aceste valori mai puțin importante, fiind mai concentrați pe cele ce țin de activitate fizică și greutate.

70% dintre românii care nu au deja un smartwatch intenționează să facă o astfel de achiziție în viitorul apropiat. Cert este că utilizatorii de smartwatch-uri din țara noastră se simt mai în formă și mai sănătoși. Cei mai mulți dintre ei (74%) și-au schimbat stilul de viață și au adoptat obiceiuri mai sănătoase în urma analizelor și sugestiilor primite de pe aceste dispozitive smart. Mai exact:

● 52% și-au îmbunătățit rutina de exerciții fizice

● 43% au început să acorde prioritate obiceiurilor de somn

● 39% au început să facă mai multe exerciții fizice

● 28% au început să ia mai multe pauze la locul de muncă

● 26% au făcut modificări în dieta lor.

Raportul integral realizat de HUAWEI și Ipsos poate fi descărcat de aici.

Ceasurile smart HUAWEI, indicatori preciși de sănătate și oferte de Sărbători de neratat

HUAWEI WATCH GT 4, ceasul care îmbină sănătatea și stilul, este dispozitivul folosit în prezent pentru realizarea monitorizărilor zilnice din cadrul laboratorului deschis de HUAWEI în Helsinki, în această toamnă, acolo unde activeaza echipe de doctori în științe și experți din șapte țări ale Uniunii Europene. Este al treilea astfel de laborator deținut de companie în întreaga lume (alte două sunt în Xi’an și Songshan Lakes din China). În ultimii zece ani, HUAWEI a pus accent pe cercetarea și dezvoltarea celor mai noi tehnologii din zona dispozitivelor purtabile pentru ca algoritmii de sănătate să fie cât mai exacți.

În prezent, portofoliul HUAWEI în materie de ceasuri smart este unul foarte bogat. O altă veste bună este că de Crăciun te poți bucura de o gamă largă de oferte pe HUAWEI Store și poți alege pentru tine sau cei dragi un smartwatch, care să asigure un stil de viață mai sănătos.

Acestea sunt cele mai interesante date extrase din Studiul de Sănătatea European HUAWEI. Românii sunt tot mai interesați să-și monitorizeze sănătatea și dispuși să facă schimbări pozitive în stilul lor de viață. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Revenire spectaculoasă la FCSB! Anunțul oficial
NEWS ALERT Revenire spectaculoasă la FCSB! Anunțul oficial

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Toyota a lansat în România noul Toyota C-HR. La eveniment au participat personalități ale sportului românesc
(P) Toyota a lansat în România noul Toyota C-HR. La eveniment au participat personalități ale sportului românesc

Toyota a lansat în România noul Toyota C-HR.

(P) Tommy Hilfiger - 6 Sfaturi despre Cum să Stilizezi o Jachetă pentru Femei
(P) Tommy Hilfiger - 6 Sfaturi despre Cum să Stilizezi o Jachetă pentru Femei

Jachetele pentru femei de la Tommy Hilfiger sunt recunoscute pentru designul lor sofisticat și calitatea superioară, dar pentru a obține un look perfect.

(P) ASUS Zenbook DUO (UX8406): un laptop revoluționar cu două ecrane tactile OLED
(P) ASUS Zenbook DUO (UX8406): un laptop revoluționar cu două ecrane tactile OLED

Noul ASUS Zenbook DUO (UX8406) redefinește încă o dată conceptul de laptop cu două ecrane, încorporând două panouri tactile cu tehnologie ASUS Lumina OLED într-un șasiu extrem de portabil.  

Recomandări
Specialiștii avertizează. Scumpirile sărăcesc România, deficitul bugetar va continua să crească
Specialiștii avertizează. Scumpirile sărăcesc România, deficitul bugetar va continua să crească

Scumpirile ne vor sărăci bugetele și anul acesta, dar și în 2025, în vreme ce statul va cheltui mai mult decât va avea în vistierie.  

Trei români au fost arestați în Spania pentru exploatarea altor români. Cum erau tratate victimele
Trei români au fost arestați în Spania pentru exploatarea altor români. Cum erau tratate victimele

Trei români au fost arestați în Spania, în regiunea Alicante, pentru trafic de persoane, după ce ar fi exploatat la muncă în ferme din Franța și Spania, timp de 2 ani, alți români.  

Rușii îl sfidează pe Vladimir Putin și continuă să vină la mormântul lui Navalnîi. ”În Rusia, după represiune, vine alinarea”
Rușii îl sfidează pe Vladimir Putin și continuă să vină la mormântul lui Navalnîi. ”În Rusia, după represiune, vine alinarea”

Liderii occidentali salută curajul miilor de ruși care au asistat vineri la funeraliile lui Aleksei Navalnîi, asumându-și riscul de fi suporta consecințe grave, pe loc sau mai târziu.