(P) Curs de somelier în București, la Winetaste School. Cât costă și ce poți învăța
Cei care vor să devină somelieri pot urma cursuri de specialitate în cadrul Winetaste School Bucuresti, alături de Sergiu Nedelea, desemnat „Cel mai bun Somelier al anului 2021”.
Cursul are loc pe Str. Matei Basarab, nr. 100, bloc 85, sect. 3, vineri 21.01.2022, între orele 14-18, și sâmbătă, 22.01.2022, între orele 10-14.
Durata: două zile conform programului prestabilit 4 ore/zi
Cost: 600 lei persoana plus TVA
Nota bene!
- Cursul se organizează pentru minim 10 persoane
- Accentul este pus pe vinurile din România cu precădere pe soiurile romaneşti
- Vinurile pentru degustare sunt incluse în costuri.
- După fiecare sesiune de curs pot urma discuţii libere în jurul unei teme conexe;
- Cursul este susţinut de Somelierul Sergiu Nedelea- Master Vie Vin, Formator acreditat A.N.C., certificat W.S.E.T., A.D.A.R., O.E.V.E.
- În urma absolvirii cursului se elaborează o diplomă prin care se confirmă participarea la cursul de iniţiere în meseria de somelier.
Programa modulelor:
Modulul 1:
- Pahare/decantoare/ tirbuşoane
- Istoria viţei de vie/ vinului
- Conceptul de terroir şi modul în care acesta determină calitatea vinului. Soiuri internaţionale şi soiuri autohtone. Tipicitatea acestora.
-Arta degustării vinului. Analiza senzoriala Criterii de bază în aprecierea unui vin. Ce înseamnă un vin echilibrat.
- Principalele defecte ale vinului; cum le recunoaştem.
- Principalele modalităţi de vinificare, în alb şi în roşu. Vinificarea în sec, demisec, demi-dulce şi dulce – cum se obţin aceste diferenţe, avantajele şi dezavantajele lor în expresivitatea vinului, tendinţa pieţei.
-Clasificarea vinurilor în liniştite, spumante/spumoase, speciale
Vinuri efervescente- Cum se obţin vinurile spumante şi cum se obţin cele spumoase. Diferenţa face preţul!
degustare vinuri efervescente
Modulul 2:
- Clasificarea vinurilor după treptele de calitate. Cum citim corect o etichetă de vin.
- Vinurile albe
- Vinurile roşe
Degustare vinuri albe/degustare de roseuri.
- Noţiuni obligatorii în arta servirii vinului: debuşonarea, carafarea/decantarea (în special la vinul roşu), pregătirea paharului.
Studiu de caz: Feteasca Neagră
Degustare vinuri roşii
- Asocierea vinului cu mâncarea. Metode şi tehnici de asociere în funcţie de caracteristicile vinului şi preparatelor. Principiul armoniei: “nimeni nu domină, fiecare completează”.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.