(P) Cum sa alegi cea mai buna comodă TV - 5 Criterii Esențiale

mobila

Sezonul sărbătorilor este foarte aproape! Gustările sunt pregătite. Programele TV încep și casa e plină de musafiri.

Nu ai vrea să te trezești că televizorul este prea jos și că invitații se străduiesc să privească show-ul favorit! Așa că ai face bine să alegi comoda TV ideală! Cum faci asta?
Pregătește-te să decorezi ca un expert în design interior și, mai ales, pregătește-te să primești complimentele tutoror. Iată câteva sugestii care să te ajute:

În funcție de dimensiunile televizorului

Cu atât mai mult acum că televizoarele sunt înguste, comodele s-au schimbat și ele. Ai nevoie de o comodă care să susțină televizorul, care să arate bine în restul decorului și care să se potrivească. Mai întâi ia în calcul dimensiunea televizorului.
Este important să alegi dimensiunea corectă. Ține minte că nu cauți doar un suport bun pentru televizorul tău! Dar și un model care să arate bine! Cel mai bun sfat pe care specialiștii ți-l dau când alegi comoda pentru televizor este ca piesa de mobilier să fie mai lată decât TV-ul. O comodă are nevoie să fie cu câțiva centimetri mai lată decât televizorul, de fiecare parte a acestuia. Altfel, impactul vizual nu va fi unul plăcut.

Un alt detaliu pe care să îl iei în calcul când cumperi comoda TV este să faptul că aceasta trebuie să susțină greutatea televizorului. Astfel vei preveni eventualele accidentări. În plus piesa de mobilier va rezista mai mult, fără să se deformeze.

Citește și
Putin are un plan de împărțire a Ucrainei care implică și România și i-l va propune lui Trump

În funcție de dimensiunile camerei

Spațiul pe care îl aloci comodei TV depinde, desigur, și de dimensiunea camerei. De altfel, dimensiunea camerei trebuie luată în considerare când alegi orice piesă de mobilier. Poți alege o comodă mai mare dacă ai o sufragerie mare. Într-un astfel de spațiu o comodă TV mică va părea stingheră, pierdută.

Extra pont: ia în calcul și nivelul privirii, de pe canapea și fotolii când alegi comoda TV. Te sfătuim să chemi câțiva prieteni și să calculezi media de înălțime de la nivelul ochilor la podea. La nivelul privirii trebuie să fie centrul televizorului. Măsurând apoi televizorul vei vedea ce înălțime să aibă comoda.

Foto: thediyplaybook/Pinterest

În funcție de stil

Dacă vrei să îți decorezi casa precum un specialist, ține cont și de stil. Poți alege o comodă care să se asorteze perfect celorlalte piese de mobilier sau poți alege un model distinct, ca accent. O variantă potrivită este să alegi o comodă modernă, ce se potrivește liniilor avangardiste ale televizorului, precum o piesă metalică, de exemplu. Asigură-te că mai ai câteva elemente de acest gen în restul camerei. O comodă este o piesă dominantă și nu vrei să facă notă discordantă! Dacă preferi abordările mai tradiționaliste, asortează comoda la restul camerei.

Acum se poartă comodele ce amintesc de liniile anilor ‘60 (cu picioare oblice, sau cu picioare înalte, cu colțuri rotunjite sau din lemn cu patină, ce amintește de atelierele de tâmplărie). Sunt la modă și comodele din lemn pictat sau cele cu detalii ornamentale ce amintesc de saloanele pariziene. Ca masivitate, poți alege atât comode simple, ce nu încarcă vizual încăperea, dar și modele în stil colonial, din lemn masiv.

În funcție de material

Textura din care este făcută comoda TV aleasă depinde și de restul mobilei din living. Cu siguranță, găsești o varietate mare disponibilă, însă alegerea depinde de stilul dorit.

Lemnul este un material tradițional. O variantă modernă este MDF-ul melaminat sau lemnul furniruit. O comodă din MDF sau din alte materiale actuale (plastic, oțel, aluminiu) este mai rezistentă.

În funcție de spațiul de depozitare

De cele mai multe ori, spațiile apartamentelor sunt restricționate. Cel mai des profităm de orice colț și piesă de mobilier ca să mai obținem spații de depozitare. În cazul comodei TV, intră în calcul și echipamentul. Pentru un sistem audio cu boxe surround sau pentru un sistem cu echipamente adiționale vei avea nevoie de o comodă TV cu spațiu de depozitare. Și pentru colecția ta de DVD-uri vei avea nevoie de un sertar sau două.

Foto: ikea/Pinterest

Extra pont: poți oricând completa o comodă TV cu alte piese de mobilier în care să poți fixa boxele sau în care să depozitezi discuri, modemul TV etc.

În funcție de decorul ales și de echipamentul televizorului, comoda TV poate fi multifuncțională. Ea poate avea rafturi cu cărți în cazul în care citești mult. Sau poate avea spații de depozitare pentru băuturi, în stil bar. Până la urmă, acolo vă veți aduna cu toții să petreceți! Tu ce alegi?

 

Articol recomandat de sport.ro
Reacția lui Gică Hagi după conflictul dintre Denis Alibec și Mircea Lucescu! Mesajul către jucătorul său
Reacția lui Gică Hagi după conflictul dintre Denis Alibec și Mircea Lucescu! Mesajul către jucătorul său

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
HALF IS FREE PINK EDITION te așteaptă în acest weekend, la Cluj!
HALF IS FREE PINK EDITION te așteaptă în acest weekend, la Cluj!

ADVERTORIAL | Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al sezonului, vine la Cluj pe 24 noiembrie 2024!

(P) Strategiile sustenabile ale EGGER - de la reciclarea lemnului uzat la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
(P) Strategiile sustenabile ale EGGER - de la reciclarea lemnului uzat la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

EGGER, unul dintre angajatorii de top din Moldova, este cel mai mare colector și reciclator de lemn uzat din România.

(P) MedLife schimbă modul în care românii percep spitalele
(P) MedLife schimbă modul în care românii percep spitalele

MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, devine pionier al transformării spitalului dintr-un spațiu al vindecării într-unul care îmbină medicina, educația și arta.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.