(P) Ce trebuie să faci imediat după achiziția unei mașini second-hand

advertorial

Achiziționarea unui autoturism la mâna a doua este un proces minuțios, care implică timp și o mulțime de verificări pe care trebuie să le faci ca să te asiguri că totul este în regulă.

Totuși, vorbim de o mașină rulată, prin urmare este imposibil ca aceasta să fie foarte bine pusă la punct și să corespundă întocmai așteptărilor tale.

De multe ori, noii proprietari sunt nevoiți să mai investească ceva bani în recondiționarea autoturismului cumpărat, mai ales dacă au în vedere să îl folosească în mod frecvent. În cazul în care te numeri printre cei care tocmai și-au achiziționat o mașină second-hand sau intenționează să facă asta în perioada următoare, iată ce trebuie să faci imediat după ai intrat în posesia autovehiculului.

Efectuează o inspecție amănunțită

Cu toate că, la exterior, un autoturism la mâna a doua poate părea impecabil, este indicat să nu te entuziasmezi prea tare înainte de a merge la un service auto pentru o verificare detaliată. Indiferent de asigurările pe care le-ai primit din partea vânzătorului, s-ar putea să identifici defecte ascunse sau probleme minore, care în timp te pot costa mai mult.

Citește și
Ce ar face Budapesta dacă ar fi atacată de ruși. Răspunsul a stârnit furie în Ungaria, ce a spus un apropiat al lui Viktor Orbán

Mentenanța preventivă reprezintă cea mai bună soluție, de aceea, pentru siguranța ta, solicită-i mecanicului să cerceteze atent fiecare parte a mașinii. În plus, pe lângă posibilele reparații apărute în urma inspecției, ar fi bine să iei în considerare și schimbarea tuturor filtrelor, înlocuirea bujiilor, a plăcuțelor de frână și a fluidelor mașinii întrucât nu poți fi sigur de data când acestea au fost înlocuite de vechiul proprietar.

Chiar dacă toate aceste modificări sunt destul de costisitoare, nu trebuie să faci rabat de la nimic pentru siguranța ta. Dacă nu dispui de toți banii necesari, contractează un credit rapid prin Viaconto Moldova și analizează atent mașina din postura de proaspăt proprietar. Tot ce trebuie să faci e să trimiți o aplicație online pe viaconto.md și în mai puțin de 15 minute vei primi un răspuns în legătură cu solicitarea ta. În cazul în care amâni acest lucru, s-ar putea ca defecțiunile minore să genereze cheltuieli mult mai mari.

Fă o curățenie generală

Majoritatea autoturismelor aflate la vânzare beneficiază, de obicei, de o curățenie superficială, care să îi ia ochii cumpărătorului. În acest sens, ca să te asiguri că mașina pe care tocmai ai cumpărat-o va străluci, apelează la o firmă specializată care să îți garanteze o curățenie ca la carte. Serviciile de cosmetizare auto îți vor garanta un autoturism igienizat și mult mai confortabil. Potrivit studiilor, habitaclul unei mașini este de peste 2.000 de ori mai murdar decât un smartphone.

Astfel, dacă ții la sănătatea ta și a familiei tale, pentru interiorul mașinii ia în calcul curățarea tapițeriei și recondiționarea acesteia, dacă este cazul, a mochetei, a elementelor din plastic și a plafonului. În principiu, foarte multe impurități se adună în gurile de ventilație, șinele scaunelor sau în portbagaj, așa că pentru un aspect plăcut nu neglija nici aceste zone. Mai apoi, dacă ai înlocuit filtrul de polen cu unul nou, efectuează și o dezinfectare a instalației de aer condiționat. La exterior, pe lângă clasica spălare și degresare a caroseriei, poți realiza și o curățare a farurilor, a jantelor sau a motorului.

Analizează starea anvelopelor

Se întâmplă adesea ca multe dintre persoanele care cumpără o mașină second-hand fie să nu știe ce anume să verifice înainte de achiziție, fie să acorde mai puțină importanță anvelopelor. Totuși, acestea sunt cruciale pentru buna funcționare a autoturismului, fapt pentru care este indicat să le verifici cu foarte mare atenție. Banda de rulare îți va indica dacă pot fi utilizate în continuare sau este nevoie să le schimbi.

În cazul în care sunt vechi sau prea uzate, cel mai bine ar fi să cumperi altele noi. Mai mult, dacă nu ai avut norocul de a cumpăra mașina cu seturi complete, distincte, de cauciucuri pentru vară și iarnă, atunci pregătește-te din timp. Probabil că este o cheltuială în plus întrucât acestea sunt printre cele mai scumpe consumabile ale mașinii, dar poți solicita suma de bani necesară pe viaconto.md ca să nu întâmpini nici un fel de probleme în folosirea ulterioară a autoturismului.

Dacă ai efectuat toate aceste lucruri după achiziționarea unei mașini la mâna a doua, nu îți mai rămâne decât să pleci la drum. În mod sigur, autoturismul tău este mult mai bine pregătit astfel încât să nu ai parte de plimbări cu probleme sau incidente.

Articol recomandat de sport.ro
Al Hilal s-a săturat de Neymar! Ce se întâmplă cu starul brazilian care n-a mai jucat de un an
Al Hilal s-a săturat de Neymar! Ce se întâmplă cu starul brazilian care n-a mai jucat de un an

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Primul magazin Rituals din România a fost deschis în Mega Mall
(P) Primul magazin Rituals din România a fost deschis în Mega Mall

Data de 25 septembrie a fost marcată de o premieră: deschiderea primului magazin Rituals din România, în incinta Mega Mall! În noua locație Rituals, cumpărătorii români se vor bucura de o experiență unică de relaxare și mindfulness.  

(P) 7 sfaturi pentru organizarea unui eveniment de succes
(P) 7 sfaturi pentru organizarea unui eveniment de succes

Dacă eşti un organizator de evenimente şi te pregăteşti pentru următorul eveniment, să ai abilităţi excelente de organizare, poate fi de un real ajutor.

(P) Semnificaţia freziilor – iată ce ai nevoie să ştii pentru a oferi un buchet de frezii
(P) Semnificaţia freziilor – iată ce ai nevoie să ştii pentru a oferi un buchet de frezii

Freziile sunt extrem de apreciate în lunile de primăvară, dar pot fi dăruite în orice anotimp.

Recomandări
România, pregătită să se confrunte cu ciclonul. Ministrul Mediului: ”Duminică va fi cea mai grea zi. Toată lumea e în alertă”
România, pregătită să se confrunte cu ciclonul. Ministrul Mediului: ”Duminică va fi cea mai grea zi. Toată lumea e în alertă”

Duminică, 29 septembrie, va fi cea mai grea zi în ceea ce priveşte inundaţiile, a declarat, vineri, pentru Agerpres, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

Lista PSD la parlamentare are nume precum Elisabeta Lipă și Florin Jianu. Ce se va întâmpla cu primarul Popescu Piedone
Lista PSD la parlamentare are nume precum Elisabeta Lipă și Florin Jianu. Ce se va întâmpla cu primarul Popescu Piedone

Lista PSD la alegerile parlamentare îi va avea pe Elisabeta Lipă și Florin Jianu. Setă negocieri și pentru Victor Ponta, iar primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, își va găsi și el, cel mai probabil, un loc.

Forțele lui Putin au lansat un atac devastator la granița României. Sunt mai mulți morți și răniți | VIDEO
Forțele lui Putin au lansat un atac devastator la granița României. Sunt mai mulți morți și răniți | VIDEO

Trei persoane au fost ucise şi alte 14 au fost rănite în urma unui atac rusesc care a avut loc în zori asupra oraşului Izmail din regiunea Odesa, aflat foarte aproape de România, de partea cealaltă a Dunării, relatează Ukrainskaia Pravda.