(P) Câte modele de iPhone există și pe care să-l cumperi în 2021

eMag
Pro TV

De când Apple a fost fondată în 1976 în Los Altos, California, până astăzi, când sediul său a devenit Cupertino, compania de tehnologie nu face altceva decât să crească și este una dintre companiile care conduc piața.

Produsele sale precum telefoane mobile, tablete, computere, ceasuri inteligente, căști, printre altele, sunt printre cele mai populare și cel mai bine vândute la nivel mondial.

Produsul vedetă al Apple este iPhone-ul, care în 2021 acumulează deja 29 de modele (dacă numărăm și iPhone 13 care va fi pus în vânzare în septembrie acest an):

- iPhone prima generație
- iPhone3G
- iPhone 3GS
- iPhone 4
- iPhone 4s
- iPhone 5
- iPhone 5c
- iPhone 5s
- iPhone 6
- iPhone 6 Plus
- iPhone 6s
- iPhone 6s Plus
- iPhone SE
- iPhone 7
- iPhone 7 Plus
- iPhone 8
- iPhone 8 Plus
- iPhone X
- iPhone Xs
- iPhone Xs Max
- iPhone Xr
- iPhone 11
- iPhone 11 Pro
- iPhone 11 Pro Max
- iPhone SE 2
- iPhone 12
- iPhone 12 Mini
- iPhone 12 Pro
- iPhone 12 Pro Max

Cum a fost primul iPhone?

Citește și
Putin are un plan de împărțire a Ucrainei care implică și România și i-l va propune lui Trump

Prima generație iPhone a fost lansată în 2007 și astăzi este un telefon de colecție dificil de obținut, iar în cazul în care îl găsești, acestea se vând cu mii de dolari. Partea din spate a acelui telefon a fost și la lansare și este și acum unică. Acesta a fost împărțit în 2 părți: pe de o parte, partea superioară este din aluminiu, în timp ce partea inferioară este din plastic negru și conține antenele. Caracteristicile sale includ:

- Ecran tactil capacitiv, difuzor, căști și microfon.
- Cameră de 2 megapixeli, mufă pentru căști.
- Conectivitate EDGE și Wi-Fi.
- Procesor single core și 128 MB RAM.
- Are modele cu memorie internă de 4 GB (care s-a vândut doar 2 luni), 8 GB și 16 GB.
- Ecranul său este LCD de 3,5 inci, ecran tactil și o rezoluție de 320 x 480 pixeli.

Istoria iPhone-ului

La mijlocul anului 1983, Apple a proiectat un model de iPhone, dar din motive necunoscute nu a intrat niciodată pe piață, iar prototipul este la Universitatea Stanford, bine păzit și în siguranță. La începutul anului 2000, fondatorul său, Steve Jobs, a avertizat că telefoanele mobile vor deveni dispozitive importante pentru accesarea informațiilor în mod portabil.

iPhone 11: cauta pe eMag

În cele din urmă, în 2007 au lansat primul lor iPhone și astăzi dispozitivele Apple sunt pionieri pe piață, cel mai mare concurent al lor fiind gigantul sud-coreean Samsung. Potrivit lui Gartner, Samsung a vândut peste 253 de milioane de telefoane în tot 2020, în timp ce Apple a vândut 199,8 milioane de unități.

Ce iPhone să-ți cumperi în 2021?

Dacă nu sunteți o persoană care își reînnoiește telefonul mobil des, atunci decizia de a alege un înlocuitor pentru echipamentul dvs. actual este cu siguranță una importantă, deoarece nu este un produs foarte ieftin și, de obicei, ideea este să dureze cât mai mult timp posibil. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă întrebați câteva lucruri înainte de a lua o decizie:

- Tendința din industria telefoanelor mobile din ultimii ani a fost de a crește dimensiunea ecranelor smartphone-urilor pentru a consuma mai confortabil conținut multimedia. Cu toate acestea, nu toată lumea dorește telefoane gigant, de 6.5". În catalogul Apple avem modele de 4.7", 5.8", 6.1" și 6.5 ".

- Apple tinde să comercializeze oficial unele dintre terminalele sale „mai vechi” pentru o vreme la un preț mai mic decât erau când au fost lansate pentru prima dată. Deși compania face o treabă bună de optimizare a software-ului, permițând iOS să ruleze destul de bine pe dispozitive mai vechi, aproape că nu încorporează cele mai noi caracteristici și funcționalități. Așadar, o altă întrebare pe care ar trebui să o puneți este dacă vreau cele mai recente dintre cele mai recente funcționalități sau nu mă deranjează să trăiesc fără unele caracteristici.

- Aplicațiile ocupă din ce în ce mai mult spațiu, ca să nu mai vorbim de fotografii și videoclipuri, care, odată cu progresele în calitatea camerei, iau conținut de mai mulți megabyte pentru un instantaneu sau câteva secunde de videoclip. Dacă sunteți unul dintre cei cărora le place să aibă întreaga lor bibliotecă fotografică și muzicală, multe jocuri și aplicații, atunci veți fi interesați de un model cu mult spațiu de stocare intern , deoarece iPhone-ul nu poate fi extins de Micro SD. Capacitatea variază de la 64 GB, 128 GB, 256 GB și 512 GB.
 

Articol recomandat de sport.ro
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
HALF IS FREE PINK EDITION te așteaptă în acest weekend, la Cluj!
HALF IS FREE PINK EDITION te așteaptă în acest weekend, la Cluj!

ADVERTORIAL | Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al sezonului, vine la Cluj pe 24 noiembrie 2024!

(P) Strategiile sustenabile ale EGGER - de la reciclarea lemnului uzat la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
(P) Strategiile sustenabile ale EGGER - de la reciclarea lemnului uzat la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

EGGER, unul dintre angajatorii de top din Moldova, este cel mai mare colector și reciclator de lemn uzat din România.

(P) MedLife schimbă modul în care românii percep spitalele
(P) MedLife schimbă modul în care românii percep spitalele

MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, devine pionier al transformării spitalului dintr-un spațiu al vindecării într-unul care îmbină medicina, educația și arta.

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

Ministrul Digitalizării: „Nu se pune problema desfiinţării de oficii poştale. Îi sugerez dlui director să cântărească bine”
Ministrul Digitalizării: „Nu se pune problema desfiinţării de oficii poştale. Îi sugerez dlui director să cântărească bine”

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a afirmat că nu se pune problema desfiinţării unor oficii poştale, aşa cum anunţase directorul Poştei Române.