(P) Când casa devine siguranță. Descoperă ce tipuri de asigurări de locuință există

×
Codul embed a fost copiat

Casa este o extensie a noastră, nu numai estetic, dar și emoțional. Ea reprezintă atât locul în care ne încărcăm cu energie bună, dar și cel în care ar trebui să ne simțim în siguranță.

E tumultul vieții exterioare cu tot ce poate apărea neprevăzut. Dar ce se întâmplă în situația în care acasă au loc diferite incidente neplăcute? Cum reușim să trecem peste impactul emoțional, dar și peste cel financiar?

Este important să înțelegem rolul unei asigurări de locuință și cum ne-ar putea ajuta aceasta să trecem mai ușor peste astfel de incidente.

Poate ai impresia că ție nu ți se poate întâmpla ceva acasă. Total fals. În felul acesta, putem pierde mulți bani fără a avea certitudinea că ne vom recupera pierderea.

Spre exemplu, s-a spart o țeavă din baie și a durat ceva timp până când ați ajuns acasă și ați constatat daunele. Evident că această inundație a venit la pachet cu o serie de daune.

Citește și
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Pentru un cost mic raportat la potențialele pierderi, asigurarea de locuință ne scapă de griji și ne oferă siguranța că atunci când apare o situație neplăcută acasă există cineva care se va ocupa de aceste probleme, inclusiv pentru eventualele pagube produse vecinilor. Acest lucru se aplică și în cazul în care o locuință este spartă de hoți.

Tipuri de asigurări

Atunci când vine vorba de incidente neplăcute acasă, cum sunt inundațiile, spargerile, furturile, fiecare dintre noi am face orice astfel încât acestea să nu aibă loc sau dacă se întâmplă, să trecem cât mai ușor peste.

Astfel, avem la îndemână două opțiuni de asigurare - o asigurare obligatorie a locuinței (PAD) și o asigurare facultativă.

Asigurarea obligatorie de locuință sau polița de asigurare împotriva dezastrelor acoperă trei riscuri catastrofice: cutremure, inundații și alunecări de teren. Dar realitatea e că în România, cele mai frecvente riscuri întâlnite acasă sunt furtul din locuințe, spargerile sau inundațiile.

Cele mai frecvente riscuri de care se tem românii atunci când vine vorba de locuința lor*

· Cutremurul și incendiul continuă să fie principalele riscuri de care se tem românii atunci cand vine vorba despre locuinţele lor (peste 50%)

· Furtuni și vijelii: 29% dintre români se tem de acest risc

· Inundaț­ii: 21% dintre respondenţi

*Conform celor mai recente date ale Inspectoratului General al Poli­ției Române (IGPR) și ale Inspectoratului General pentru Situa­ții de Urgen­ța (IGSU)

Chiar dacă nu generăm noi un incident acasă, e posibil ca vecinii sau condițiile meteo să genereze o situație în care ne pierdem banii investiți. Astfel, este important să avem atât asigurare obligatorie pentru locuințe, cât și asigurare facultativă, pentru că asigurarea PAD ne oferă ca despăgubire doar o sumă mică de bani în comparație cu valoarea locuinței și acoperă doar riscurile catastrofice, nu și toate celelalte riscuri la care este expusă locuința.

Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la Groupama este o soluție flexibilă și adaptabilă nevoilor fiecărui client în parte.

De ce să alegi Asigurarea de locuință cu extra acoperiri:

1. Flexibilitate: asigurare flexibilă ce poate fi configurată în funcţie de nevoile tale și de caracteristicile locuinţei

2. Rapiditate: opţiunea de autoconstatare a daunei pentru cazurile cu o valoare mai mică sau egală cu 8.000 de lei. Banii vor fi viraţi în contul tău în maxim 72 de ore de la primirea acordului

3. Video Asist: modalitate simplă și rapidă de constatare a daunelor, prin asistenţa video

4. Continuitate: îţi decontăm cheltuielile cu locuinţa temporară în cazul în care nu mai poţi locui în casă ca urmare a unui eveniment acoperit de poliţă

5. Dacă avaria din locuinţa ta îi afecteaza și pe vecini, te poţi baza pe componenta de răspundere civilă

6. Te poţi baza pe clauza de bună vecinătate, chiar și atunci când un vecin îţi prejudiciază locuinţa

Așa că, pentru mai puțin stres, asigurați-vă că altcineva se va ocupa de eventualele situații neprevăzute.

Pentru mai multe detalii despre produsele de asigurare și serviciile oferite, contactează reţeaua noastră de profesioniști și colaboratori pregatiţi să-ţi facă o ofertă personalizată la numărul Alo Groupama: 0374.110.110.

Articol recomandat de sport.ro
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Kaufland celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități
(P) Kaufland celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități

Timp de 4 luni, Kaufland a străbătut mai multe orașe din țară cu proiectul “Caravana A.C.C.E.S.”.

(P) Raiffeisen Bank România susține Dăruiește Viață cu 1 milion de euro
(P) Raiffeisen Bank România susține Dăruiește Viață cu 1 milion de euro

Raiffeisen Bank România susține Dăruiește Viață cu 1 milion de euro pentru demararea construcției campusului medical de la Marie Curie.

(P) 1 milion de litri de ulei alimentar uzat a fost colectat de Auchan România de la clienți și transformat în biocombustibil
(P) 1 milion de litri de ulei alimentar uzat a fost colectat de Auchan România de la clienți și transformat în biocombustibil

În cadrul programului de Colectare și Reciclare a Uleiului Alimentar Uzat, în magazinele Auchan, s-au colectat până în prezent 1 milion de litri de ulei, evitându-se astfel aruncarea necorespunzătoare a acestuia și poluarea mediului înconjurător.

Recomandări
Care este salariul unui europarlamentar. Diurna zilnică este de 350 de euro
Care este salariul unui europarlamentar. Diurna zilnică este de 350 de euro

La alegerile din 9 iunie, România își va vota primarii și europarlamentarii. 542 de candidați se luptă pentru cele 33 de posturi de la Bruxelles.  

Cât de greu este pentru un fermier român să obțină fonduri europene. Fermele cu certificat BIO au cele mai mari avantaje
Cât de greu este pentru un fermier român să obțină fonduri europene. Fermele cu certificat BIO au cele mai mari avantaje

”Fonduri UE pompate în agricultură”, PARTEA a II-a. Fermierii români trebuie să își ia consultanți buni ca să poată accesa fondurile europene. Depind de aceste sume, pentru că, prin activitatea lor, nu sunt eligibili în fața băncilor.    

De ce nava cargo care a scufundat un alt vapor în larg de Sf. Gheorghe a plecat imediat de la locul accidentului
De ce nava cargo care a scufundat un alt vapor în larg de Sf. Gheorghe a plecat imediat de la locul accidentului

Nava care s-a scufundat sâmbătă la 50 de kilometri în larg de Sfântu Gheorghe a fost lovită chiar de ambarcațiunea care a ajutat la salvarea echipajului.