(P) ASUS ZenBook Flip 13 UX363 OLED – eleganță flexibilă

ASUS ZenBook

Inovația este una din valorile companiei ASUS și acest lucru se observă la fiecare nouă generație de laptopuri ZenBook.

Anul acesta modelele seriei aduc mai multe variante de laptopuri cu ecrane cu tehnologie OLED care te vor surprinde prin culori extrem de realiste și în același timp îți vor proteja ochii deoarece emit o cantitate mult redusă de lumină albastră, dăunătoare sănătății.

ASUS ZenBook Flip 13 OLED UX363 este un laptop convertibil premium care se poate transforma în doar câteva secunde în tabletă grație balamalei rabatabile la 360 de grade, pentru a pune în valoare superbul ecran cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode Display).

De multe ori lucrurile care nu se văd te influențează cel mai tare, iar în cazul de față nu trebuie să îți faci griji pentru emisiile de lumină albastră, care au fost reduse cu 70% pentru a îmbunătăți calitatea somnului, ritmul circadian și secreția de melatonină, în special la copii. Acest lucru a fost posibil datorită tehnologiei ASUS Eye Care, certificată de standardele SGS și TUV Rheinland.

 

Citește și
Elena Lasconi, întrebată dacă va numi un premier de la PSD dacă ajunge președinte: "Există doar o singură soluție"

Ecrane OLED – imagini care se confundă cu realitatea înconjurătoare

Calitatea excepțională a ecranului de pe ZenBook Flip 13 OLED UX363 nu ar fi fost posibilă fără trecerea la tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode Display). Spre deosebire de vechea tehnologie LCD, unde tot ecranul este iluminat de un set de câteva zeci de LED-uri, în cazul OLED, fiecare pixel individual se autoiluminează în contact cu curentul electric. Pe lângă eficiența energetică mai bună, un avantaj clar pentru un laptop, unghiurile de vizualizare sunt foarte largi, păstrând nealterată calitatea imaginii, chiar și când ne apropiem de 180 de grade. De asemenea timpul de răspuns extrem de rapid, de doar 0.2 milisecunde face aceste ecrane ideale pentru filme bogate în scene de acțiune, transmisiuni sportive și chiar jocuri cu grafică 3D.

Beneficiile ecranelor OLED sunt mult mai multe și nu se limitează doar la calitatea imaginii. În cazul ecranelor ASUS OLED, toate modelele sunt calibrate din fabrică pentru a trece validarea PANTONE care permite utilizarea în medii profesioniste de prelucrare grafică. În plus, fiecare ecran poate reda 100% din standardul DCI-P3, folosit în industria cinematografică, deci te vei putea bucura de filme la calitate de cinema. Comparația directă cu un ecran LCD îți va indica foarte rapid câștigătorul, pentru că ecranele ASUS OLED pot afișa 133% din volumul de culoare sRGB, în timp ce un ecran LCD clasic acoperă doar 65%.

Calitatea imaginii nu este singurul lucru care contează la un ecran. O altă caracteristică importantă este luminozitatea, iar aici ASUS OLED impresionează prin valoarea maximă de 500 niți, certificată de standardul VESA DisplayHDR True Black 500, un standard care necesită simultan și un nivel de negru foarte scăzut. Combinând cele două caracteristici rezultă un contrast fenomenal de 1.000.000:1, care permite utilizarea laptopului în orice condiții de iluminare ambientală.

La acest lucru ajută si faptul că luminozitatea percepută de ochiul uman în cazul OLED este cu 33% mai mare ca cea a unui ecran LCD la un nivel similar de luminozitate. Și un alt avantaj: precizia culorilor se păstrează pe tot intervalul de luminozitate al ecranului.

 

ZenBook Flip 13 OLED – flexibilitatea are un nou nume


ASUS ZenBook Flip 13 OLED UX363 reușește să pună în evidență noile ecrane ASUS OLED printr-o combinație de materiale premium robuste, care trec standardul armatei ameriane MIL-STD 810G și detalii subtile care creează un design atractiv inspirat din filosofia budistă Zen care stă la baza fiecărui produs ZenBook.

Aspectul elegant este influențat bineînțeles și de carcasa subțire (13.9 mm) și ușoară (1.3 kg), care împreună cu marginile NanoEdge ale ecranului, de doar 3.9 mm, reduc semnificativ amprenta laptopului, fără a compromite performanța și experiența de tastare, inginerii ASUS reușind să adapteze o tastatură de dimensiune completă, cu taste iluminate ce oferă un feedback adecvat, având o cursă de 1.2 mm.

Balamaua ErgoLift este fără îndoială cea mai importantă piesă a unui laptop convertibil și a primit o atenție sporită, fiind testată pentru nu mai puțin de 20.000 de cicluri de deschidere complete. Balamaua se poate roti la 360 de grade, oferind o serie de scenarii de utilizare inedite, pe lângă cel de laptop: tabletă, cort și stand. Ecranul tactil poate fi utilizat pentru a controla laptopul sau pentru fluxuri creative de desenat, pentru că poate recunoaște 4096 de nivele individuale de presiune împreună cu stylusul ASUS Pen, inclus în pachet.

În ciuda carcasei foarte subțiri, conectivitatea lui ZenBook Flip 13 OLED UX363 este una foarte bună, incluzând două porturi Thunderbolt 4 USB Tip-C, cu trei moduri de utilizare (transfer de date, conectare de monitoare externe și încărcare a bateriei), însoțite de un port HDMI și unul USB Tip-A.

Încărcarea laptopului se face rapid cu un încărcător compact cu mufă USB Tip-C. În doar 45 de minute nivelul bateriei poate ajunge până la 60%.

Nici touchpad-ul nu a fost ignorat, pentru că a primit o dublă funționalitate, fiind denumit acum NumberPad 2.0 pentru simplul motiv că ascunde un bloc numeric iluminat pentru calcule matematice rapide, înlocuind cu succes o tastatură full-size.

Pentru a putea susține fluxuri de lucru de neînchipuit până de curând pentru un laptop, ASUS ZenBook Flip 13 OLED UX363 utilizează un procesor Intel Core i7 din generația 11, ajutat de un chip grafic Iris Xe și este disponibil în configurații cu până la 16 GB RAM și 1 TB de memorie rapidă tip SSD.

Laptopurile ASUS OLED sunt disponibile pe eShop oficial ASUS.

 

Articol recomandat de sport.ro
Călin Georgescu, luat peste picior de Gardoș pe tiktok: fostul fotbalist, scârbit de nesimțirea multor români
Călin Georgescu, luat peste picior de Gardoș pe tiktok: fostul fotbalist, scârbit de nesimțirea multor români

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Fabrica EGGER de la Rădăuți, o abordare circulară și sustenabilă în industrie
(P) Fabrica EGGER de la Rădăuți, o abordare circulară și sustenabilă în industrie

Fabrica EGGER din Rădăuți, parte a grupului internațional EGGER, reprezintă un model de referință în România pentru integrarea conceptelor de economie circulară și sustenabilitate în industria prelucrării lemnului.

(P) Aquatique este desemnată, din nou, Cea mai bună apă minerală plată pentru copii și sugari
(P) Aquatique este desemnată, din nou, Cea mai bună apă minerală plată pentru copii și sugari

Forbes Kids și D&D Research au realizat un studiu amplu privind opinia mamelor despre cele mai de încredere produse pentru copii.  

(P) ASUS Learn and Compete 2025: o nouă competiție pentru liceenii bucureșteni pasionați de tehnologie
(P) ASUS Learn and Compete 2025: o nouă competiție pentru liceenii bucureșteni pasionați de tehnologie

Într-o societate în care tehnologia evoluează rapid, ASUS România continuă să sprijine educația digitală a tinerilor prin inițiative inovatoare și captivante.

Recomandări
Doi candidaţi la prezidenţiale au solicitat Curţii Constituţionale anularea alegerilor din primul tur
Doi candidaţi la prezidenţiale au solicitat Curţii Constituţionale anularea alegerilor din primul tur

Cristian Terheş şi Sebastian Constantin Popescu, candidaţi la alegerile prezidenţiale, solicită Curţii Constituţionale anularea rezultatelor din primul tur al alegerilor.

Preşedinta Comisiei Europene: ”Rusia cheltuie până la 9% din PIB-ul său pentru apărare, iar Europa 1,9. Este ceva greșit”
Preşedinta Comisiei Europene: ”Rusia cheltuie până la 9% din PIB-ul său pentru apărare, iar Europa 1,9. Este ceva greșit”

Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru a concura cu cheltuielile de apărare ale Rusiei, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

Fostul președinte al CMR demontează sfaturile medicale ale familiei Georgescu: „O amenințare directă la sănătatea colectivă”
Fostul președinte al CMR demontează sfaturile medicale ale familiei Georgescu: „O amenințare directă la sănătatea colectivă”

Prof. Dr. Daniel Coriu, fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, doctor în științe medicale, și-a exprimat părerea cu privire la declarațiile controversate ale lui Călin Georgescu, despre inexistența virusului COVID-19.