30.000 de romani si-au luat like-ul inapoi. Iohannis, pe 16 noiembrie 2014: "Pentru prima data, online-ul a facut diferenta"

×
Codul embed a fost copiat

Pozitiile adoptate in cazuL ANAF-Intact le-au afectat simtitor presedintelui si premierului popularitatea in retelele online.
 

UPDATE VINERI: 30.000 de romani i-au dat UNLIKE lui Klaus Iohannis in mai putin de 3 zile. De cealalta parte, Dacian Ciolos a crescut cu aproape 10.000 in acest timp, in conditiile in care media de LIKE-uri a premierului era de cateva sute pe zi. 

Pe 16 noiembrie 2014, imediat ce a devenit clar ca va fi noul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook in care multumea online-ului, pentru ca "pentru prima data a facut diferenta".

UPDATE: La ora 19, sunt peste 20.000 de romani care au renuntat sa mai fie fani Klaus Iohannis pe Facebook.

Citește și
nume datornici
Primele reactii, dupa ce Fiscul vrea ca toata tara sa ii stie pe romanii datornici la stat. "Un exces", "ilegal" si "rusinos"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

UPDATE: Ritmul unlike-urilor ramane constant, aproape 2.000 pe ora, la 16:00 fiind 13.594 de fani pierduti ce se adauga celor 2.214 de ieri.

UPDATE: Tudor Chirila si Mircea Cartarescu se numara printre liderii de opinie care l-au criticat pe Facebook pe Klaus Iohannis. Mircea Cartarescu l-a numit "regele alb" care "s-a innegrit", in timp ce reactia lui Tudor Chirila a fost chiar mai dura si mai directa.

 

Ieri regele alb (care era deja gri) s-a înnegrit și el. Eșichierul politic a devenit astfel unanim: negrele joacă cu negrele. No hope.

Posted by Mircea Cartarescu on Thursday, February 18, 2016

 

UPDATE: 12.000 de fani au devenit 14.000 intre timp, in mai putin de o ora de la ultima actualizare.

UPDATE: Cifra a ajuns intre timp la 12.000 de fani pierduti. Pagina lui Klaus Iohannis e in liniste totala de ieri, nefiind trimis nici macar un mesaj de condoleante catre Turcia. Fara fanii pierduti in ultimele 24 de ore, Facebook-ul lui Iohannis s-a intors la cifrele din luna ianuarie.

UPDATE: Cei 10.000 de fani pierduti de Iohannis in mai putin de 24 de ore de la declaratia despre scandalul ANAF-Intact ar putea umple un stadion mediu din Romania. Jurnalisti, oameni de afaceri si simpli cetateni au luat cu asalt pagina de Facebook a presedintelui, unde au lasat mii de comentarii. Pana acum, Iohannis nu a reactionat, spre deosebire de premierul Ciolos care a raspuns aproape tuturor comentariilor primite pe Facebook.

Presedintele a pierdut doar miercuri peste 2.200 de fani pe Facebook, iar joi, pana la ora 13:00, aproape 8.500, dupa declaratia sa despre actiunea ANAF in cazul imobilelor Intact. “Eu cred ca ati ajuns intr-o situatie neplacuta si inutila. In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila”, a spus miercuri dupa-amiaza presedintele.

E drept insa ca Iohannis are in continuare 1,72 de milioane de fani in reteaua sociala, fiind una dintre cele mai populare personalitati politice din lume pe Facebook – in Europa nu il depaseste momentan niciun sef de stat, ci doar pagina “Monarhiei Britanice”. ar, scaderea de popularitate a presedintelui ar putea sa se accentueze, dat fiind ca reactiile la adresa sa sunt extrem de dure. “Am stat la coada la Londra 8 ore ca sa va votez. Dupa declaratia dvs. [...] as mai sta la coada 8 ore ca sa NU va mai votez”, este doar unul dintre comentarii, apreciat cu aproape 1.600 de like-uri”. „Presedinte pampalau”, „Sunt dezamagita si nu mai sper ca ma pot intoarce in tara mea”, „Ati dat o palma statului de drept”, „Sas fomist”, sunt alte aprecieri la adresa sefului statului, dupa declaratia acestuia de miercuri.

Jurnalistul Dorelian Bellu afirma, pe acest subiect, ca „Retragerea like-urilor nu e o solutie... daca din 1,7 milioane pleaca, sa zicem, zece mii, nu se baga de seama....e o statistica uitata a doua zi.... dar daca din cele zece mii macar 1% ii comenteaza aici pactul cu derbedeii, se va vedea”.

In schimb, potrivit monitorizarii Facebrands, o crestere spectaculoasa a avut pagina de Facebook a lui Dacian Ciolos, care pana acum era destul de modesta. De miercuri si pana joi dimineata, premierul s-a ales cu peste 1700 de fani noi. O postare a lui Ciolos despre interventia ANAF a stranit reactii extrem de aprinse iar, spre desoebire de echipa de la Cotroceni, premierul (sau consilierii sai) a raspuns la criticile dure.

Incerc sa gasesc echilibrul si bunul simt, indiferent de presiune dintr-o parte sau alta. Unii interpreteaza cautarea echilibrului ca o ezitare sau o slabiciune”, si-a justificat Ciolos pozitia intr-un comentariu cu peste 500 de like-uri. Iar la comentariul „Tovarase Ciolos, inca odata v-ati facut datoria de anti-roman", premierul a replicat: „Prin ce credeti ca am fost anti-roman azi?”. Intrebarea sa nu a primit inca un raspuns de la cel care l-a atacat.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Premierul, chemat in Senat la propunerea lui Tariceanu sa dea explicatii in cazul ANAF-Intact. Ce masuri a luat deja Ciolos
Premierul, chemat in Senat la propunerea lui Tariceanu sa dea explicatii in cazul ANAF-Intact. Ce masuri a luat deja Ciolos

Senatul a decis sa ii solicite premierului sa vina in plen, ca sa explice actiunea institutiilor din subordinea Guvernului la adresa televiziunilor trustului Intact. Ciolos s-a prezentat in Parlament cu un raspuns extrem de diplomatic

Primele reactii, dupa ce Fiscul vrea ca toata tara sa ii stie pe romanii datornici la stat.
Primele reactii, dupa ce Fiscul vrea ca toata tara sa ii stie pe romanii datornici la stat. "Un exces", "ilegal" si "rusinos"

"Fiscul face exces", sustine Autoritatea Nationala pentru Protejarea Datelor cu Caracter Personal, dupa ce ANAF a anuntat ca va publica pe Internet lista celor datori la stat cu sume incepand de la 100 de lei.

Explicatia oferita de Liviu Dragnea dupa ce a sters toate criticile primite pe Facebook cu privire la legea defaimarii
Explicatia oferita de Liviu Dragnea dupa ce a sters toate criticile primite pe Facebook cu privire la legea defaimarii

Liviu Dragnea a preferat sa stearga toate criticile primite pe Facebook dupa discutiile despre legea defaimarii.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.