30.000 de romani si-au luat like-ul inapoi. Iohannis, pe 16 noiembrie 2014: "Pentru prima data, online-ul a facut diferenta"

Ultima actualizare: 21-02-2016 07:05

Pozitiile adoptate in cazuL ANAF-Intact le-au afectat simtitor presedintelui si premierului popularitatea in retelele online.
 

UPDATE VINERI: 30.000 de romani i-au dat UNLIKE lui Klaus Iohannis in mai putin de 3 zile. De cealalta parte, Dacian Ciolos a crescut cu aproape 10.000 in acest timp, in conditiile in care media de LIKE-uri a premierului era de cateva sute pe zi. 

Pe 16 noiembrie 2014, imediat ce a devenit clar ca va fi noul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook in care multumea online-ului, pentru ca "pentru prima data a facut diferenta".

UPDATE: La ora 19, sunt peste 20.000 de romani care au renuntat sa mai fie fani Klaus Iohannis pe Facebook.

UPDATE: Ritmul unlike-urilor ramane constant, aproape 2.000 pe ora, la 16:00 fiind 13.594 de fani pierduti ce se adauga celor 2.214 de ieri.

UPDATE: Tudor Chirila si Mircea Cartarescu se numara printre liderii de opinie care l-au criticat pe Facebook pe Klaus Iohannis. Mircea Cartarescu l-a numit "regele alb" care "s-a innegrit", in timp ce reactia lui Tudor Chirila a fost chiar mai dura si mai directa.

 

Ieri regele alb (care era deja gri) s-a înnegrit și el. Eșichierul politic a devenit astfel unanim: negrele joacă cu negrele. No hope.

Posted by Mircea Cartarescu on Thursday, February 18, 2016

 

UPDATE: 12.000 de fani au devenit 14.000 intre timp, in mai putin de o ora de la ultima actualizare.

UPDATE: Cifra a ajuns intre timp la 12.000 de fani pierduti. Pagina lui Klaus Iohannis e in liniste totala de ieri, nefiind trimis nici macar un mesaj de condoleante catre Turcia. Fara fanii pierduti in ultimele 24 de ore, Facebook-ul lui Iohannis s-a intors la cifrele din luna ianuarie.

UPDATE: Cei 10.000 de fani pierduti de Iohannis in mai putin de 24 de ore de la declaratia despre scandalul ANAF-Intact ar putea umple un stadion mediu din Romania. Jurnalisti, oameni de afaceri si simpli cetateni au luat cu asalt pagina de Facebook a presedintelui, unde au lasat mii de comentarii. Pana acum, Iohannis nu a reactionat, spre deosebire de premierul Ciolos care a raspuns aproape tuturor comentariilor primite pe Facebook.

Presedintele a pierdut doar miercuri peste 2.200 de fani pe Facebook, iar joi, pana la ora 13:00, aproape 8.500, dupa declaratia sa despre actiunea ANAF in cazul imobilelor Intact. “Eu cred ca ati ajuns intr-o situatie neplacuta si inutila. In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila”, a spus miercuri dupa-amiaza presedintele.

E drept insa ca Iohannis are in continuare 1,72 de milioane de fani in reteaua sociala, fiind una dintre cele mai populare personalitati politice din lume pe Facebook – in Europa nu il depaseste momentan niciun sef de stat, ci doar pagina “Monarhiei Britanice”. ar, scaderea de popularitate a presedintelui ar putea sa se accentueze, dat fiind ca reactiile la adresa sa sunt extrem de dure. “Am stat la coada la Londra 8 ore ca sa va votez. Dupa declaratia dvs. [...] as mai sta la coada 8 ore ca sa NU va mai votez”, este doar unul dintre comentarii, apreciat cu aproape 1.600 de like-uri”. „Presedinte pampalau”, „Sunt dezamagita si nu mai sper ca ma pot intoarce in tara mea”, „Ati dat o palma statului de drept”, „Sas fomist”, sunt alte aprecieri la adresa sefului statului, dupa declaratia acestuia de miercuri.

Jurnalistul Dorelian Bellu afirma, pe acest subiect, ca „Retragerea like-urilor nu e o solutie... daca din 1,7 milioane pleaca, sa zicem, zece mii, nu se baga de seama....e o statistica uitata a doua zi.... dar daca din cele zece mii macar 1% ii comenteaza aici pactul cu derbedeii, se va vedea”.

In schimb, potrivit monitorizarii Facebrands, o crestere spectaculoasa a avut pagina de Facebook a lui Dacian Ciolos, care pana acum era destul de modesta. De miercuri si pana joi dimineata, premierul s-a ales cu peste 1700 de fani noi. O postare a lui Ciolos despre interventia ANAF a stranit reactii extrem de aprinse iar, spre desoebire de echipa de la Cotroceni, premierul (sau consilierii sai) a raspuns la criticile dure.

Incerc sa gasesc echilibrul si bunul simt, indiferent de presiune dintr-o parte sau alta. Unii interpreteaza cautarea echilibrului ca o ezitare sau o slabiciune”, si-a justificat Ciolos pozitia intr-un comentariu cu peste 500 de like-uri. Iar la comentariul „Tovarase Ciolos, inca odata v-ati facut datoria de anti-roman", premierul a replicat: „Prin ce credeti ca am fost anti-roman azi?”. Intrebarea sa nu a primit inca un raspuns de la cel care l-a atacat.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO