Ilie Nastase, evacuat dupa injuraturi la FedCup. Meciul Cirstea-Konta, intrerupt dupa ce britanica a inceput sa planga

Ilie Nastase

Capitanul nejucator al echipei de Fed Cup, Ilie Nastase, a fost dat afara de pe teren, in timpul meciului dintre Sorana Cirstea si Johanna Konta.

Ilie Nastase este protagonistul unui nou scandal care tine capul de afis al ziarelor de sport din intreaga lume. Fostul mare tenismen a avut o iesire necontrolata in timpul partidei din Cupa Federatiilor dintre echipa Romaniei si cea a Marii Britanii. Nastase care este capitan a adresat injurii jucatoarei Johanna Konta si antrenoarei acesteia.

Tensiunea meciului Sorana Cirstea - Johanna Konta l-a afectat pe capitanul Ilie Nastase. Initial, s-a certat cu arbitrul de scaun, care l-a trimis in tribune. De acolo, i-a adresat cateva injurii jucatoarei britanice, dar si antrenoarei acesteia. Konta a inceput sa planga si a cerut intreruperea partidei pentru limbaj ofensator.

Meciul a fost reluat, iar Konta a invins-o in doua seturi pe Sorana Cirstea. Nastase si-ar fi continuat insa tirul injuriilor, de data aceasta victime fiind jurnalistii britanici prezenti la Mamaia. "Voi, englezii, credeti ca puteti sa faceti orice!", a mai strigat fostul tenisman.

Citește și
Ilie Nastase
Ilie Nastase si-a anuntat retragerea din politica: "Trebuie sa minti foarte mult. In sport e altfel: fie castigi, fie pierzi"
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Federatia Internationala de Tenis l-a suspendat pe Ilie Nastase si a anuntat ca investigeaza inca un episod care il are ca protagonist pe roman. Cand a aflat ca Serena Williams va deveni mama acesta a spus "Sa vedem ce culoare va avea. Ciocolata cu lapte?"

Cititi pe aceasta tema:
Federatia britanica va depune o plangere cu privire la comportamentul lui Ilie Nastase. ITF i-a ridicat acreditarea
Ce scrie presa britanica despre circul facut de Ilie Nastase la FedCup: "A creat haosul dupa o izbucnire murdara"
Ilie Nastase, in conflict cu o jurnalista britanica la Constanta: "De ce ai scris asta? Esti urata, esti o proasta!"

Incidentul a avut loc sambata, in timpul meciului dintre Sorana Cirstea si Johanna Konta, al doilea din intalnirea Romania - Marea Britanie, din play-off-ul de mentinere / promovare in Grupa Mondiala 2 a Fed Cup.

La 2-1 pentru Sorana Cirstea in cel de-al doilea set, Ilie Nastase a fost eliminat de pe banca si nu a fost lasat sa ramana nici macar in tribuna, fiind escortat in afara arenei de oamenii de ordine, potrivit Digi Sport.

inquam

"Ilie, o trimitem pe Monica, altfel ne scoate de pe teren", a strigat, din tribuna, Alina Tecsor, care a fost capitan nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, inainte ca functia sa fie preluata de Ilie Nastase.

Din cate se pare, ar fi fost vorba de comentarii injurioase ale lui Ilie Nastase la adresa arbitrului de scaun, dupa un schimb mai lung, in timpul caruia capitanul nejucator al Romaniei ar fi vorbit in mai multe randuri. "Normal ca vorbesc, nu suntem la opera!", a spus Nastase, pe un ton nemultumit.

inquam

Potrivit publicatiei britanice The Independent, Ilie Nastase le-ar fi numit pe Johanna Konta si Anne Keothavong "a fucking bitches", iar pe arbitrul acestei partide, care este tot britanic, "a fucking asshole".

inquam

Apoi, meciul Sorana Cirstea - Johanna Konta a fost intrerupt, la scorul 2-6, 3-1, dupa ce jucatoarea britanica ar fi fost jignita din tribune. Se pare ca, din cauza acestor jigniri, Konta ar fi inceput sa planga.

inquam

Din acest motiv, Konta si membrii delegatiei Marii Britanii au mers la vestiare, la fel si romancele. Arbitrul a rugat-o pe Simona Halep sa le vorbeasca fanilor, acestea cerandu-le spectatorilor sa respecte jucatoarele adverse.

"In numele echipei, va rugam nu mai injurati, vorbiti frumos, pentru ca o sa ne descalifice si nu mai putem sa facem nimic. Trebuie sa respectam, sa avem fair-play si sa jucam... Este doar un meci de tenis si meciul se joaca pe teren. Va rog frumos sa respectati ambele jucatoare si bineinteles echipa adversa. Va rog mult", a spus Simona Halep, la microfon, potrivit Digi Sport.

inquam

Motivul oficial pentru intreruperea meciului a fost limbaj ofensator.Potrivit News.ro, presedintele FR Tenis, George Cosac, a declarat ca Johanna Konta sustine ca ar fi fost jignita de Ilie Nastase, in momentul in care capitanul nejucator al Romaniei a parasit arena de la Mamaia.

"Cand suntem mai mici, in opinia lor, trebuie sa plecam capul. Dar din pacate pentru ei, nu vom pleca capul si vom lupta mai departe sa castigam", a declarat Cosac.

Intrebat de ce a izbucnit in plans Konta, Cosac a raspuns: "Au spus ca atunci cand l-au dat afara pe domnul Nastase, el ar fi zis ceva nelalocul lui si ea a ramas afectata. Arbitrul principal mi-a zis ca Nastase a zis ceva cand a iesit din teren."

Johann Konta a invins-o pe Sorana Cirstea; Romania - Marea Britanie, scor 1-1, in intalnirea de Fed Cup.

Sorana Cirstea nu considera normal gestul Johannei Konta de a se retrage de pe teren

Sorana Cirstea nu considera normala atitudinea Johannei Konta care a inceput sa planga in timpul meciului si s-a retras de pe teren, partida fiind intrerupta aproximativ 20 de minute, spunand ca ITF are sediul la Londra si ia un pic partea adversarelor si ca in cariera ei a fost jignita, amenintata cu moartea pe diverse arene din lume, dar nu a plans si nici nu a intrerupt partida, continuand sa joace.

Sorana Cirstea a declarat in cadrul conferintei de presa de dupa partida pe care a disputat-o in compania Johannei Konta ca nu i s-a parut corecta decizia de intrerupere a partidei. "Am inceput meciul un pic defensiv. De la inceput a preluat ea controlul din punct de vedere al tenisului, a fost peste mine, iar apoi setul doi am inceput bine, am facut acel break, eram peste ea. A inceput sa planga si a iesit de pe teren. De cand joc tenis, de 20 de ani, am fost tot in lumea asta si m-au facut in toate felurile, de la tiganca, pana la idioata si nu vreau sa folosesc cuvinte urate, insa toate insultele de pe lume. Nu am inceput niciodata sa plang si sa plec de pe teren, am stat acolo si am jucat pana la final. Nu mi se pare corecta o asemenea decizie, esti in Fed Cup trebuie sa iti asumi, nu esti la Wimbledon", a afirmat Sorana Carstea.

Ea a mai spus ca nu a inteles ce s-a intamplat acolo, oficialii nu i-au spus daca trebuie sa plece de pe teren sau nu, precizand ca doar echipa Marii Britanii conta in acele momente.

"Nu m-au anuntat daca trebuie sa stau pe teren, daca trebuie sa ies, nu mi-au spus nimic. L-am intrebat pe arbitru cat stau, nu stia. Ce fac, ma schimb, nu ma schimb, spune-mi si mie. Noi nu mai contam, doar echipa Angliei conta, ori nu este corect. Pot sa spun ca a fost peste mine din punct de vedere al tenisului. Am fost peste tot in lumea asta, in tari in care erau la gard si se uitau la mine si faceau asa (n.r. - Sorana isi trece degetul pe sub barbie). Nu am inceput sa plang, nu am iesit de pe teren. Mi se pare ca nu mai suntem la gradinita", a explicat Sorana Cirstea.

Ea a mai spus ca nu stie motivul pentru care a fost eliminat Ilie Nastase, dar nu i s-a parut normal ca Johanna Konta sa mai joace un game, apoi sa inceapa sa planga si meciul sa fie oprit. "Nu am auzit ce s-a spus. Am avut o discutie cu arbitrul. Ok, l-a eliminat pe domnul Nastase la 2-1, perfect, jucam meciul. Dintr-o data Konta la 3-1 incepe si plange. Ok, hai sa plang si eu ca sa se opreasca meciul, sa iesim. (...) Stai in teren si joaca pana la final”, a declarat Sorana Cirstea.

Sportiva spune ca spectatorii au fost de nota zece, dar ca ITF a luat partea Marii Britanii. "Publicul a fost de nota zece, mult prea mult fair-play avem noi romanii, dar suntem sub lupa ca de obicei ca suntem o natie un pic mai jos. ITF are sediul la Londra si normal ca trebuie sa le iei un pic partea", a mai afirmat Cirstea.

Ea a mai spus ca Johanna Konta i-a cerut scuze, afirmandu-i ca s-a simtit amenintata de public. Sorana Carstea a fost intrebata daca ea considera ca a avut dreptate atunci cand si-a exprimat rezervele fata de numirea lui Ilie Nastase in functia de capitan-nejucator al echipei de Fed Cup, spunand acum ca il respecta pe acesta, dar ca decizia de atunci i s-a parut ciudata in conditiile in care echipa mergea bine.

"Atunci la inceput am spus ca era o decizie ciudata pentru ca echipa mergea bine. Daca cineva citeste tot interviul meu, am spus ca-l respect foarte mult, dar mi s-a parut ciudata decizia pentru ca lucrurile megeau bine. Il respect pe domnul Nastase foarte mult si mi-as fi dorit sa mearga bine. Atata timp cat am stat cu el pe banca este un om foarte sufletist si chiar simteam ca isi doreste si era acolo cu inima", a mai spus Sorana Cirstea.

Intrebata ce parere are de afirmatiile pe care Ilie Nastase le-a facut vineri, dupa tragerea la sorti catre capitanul nejucator al Marii Britanii, Sorana Cirstea a raspuns: "A fost o gluma, zambeau. Daca va uitati la imagini isi dadeau mana si radeau. Adica de la inceput au fost pusi pe noi. Nu mai putem sa facem nicio gluma? Ok, a fost o gluma. Astazi am auzit tot felul de lucruri. A fost o gluma, in momentul ala si ea a ras".

Reactiile britanicilor dupa incident

Capitanul nejucator al Marii Britanii, Anne Keothavong, spune ca niciunei persoane nu ar trebui sa ii fie adresate cuvintele pe care le-a adresat Ilie Nastase catre ea si Johanna Konta, refuzand sa reproduca spusele capitanului nejucator al echipei Romaniei, si considera nefericit faptul ca publicul s-a inspirat din comportamentul lui Nastase.

"Nu voi repeta ce cuvinte s-au pronuntat, niciunui om nu ar trebui sa ii fie adresate astfel de cuvinte. Noi am venit sa jucam un meci competitiv cu echipa romaneasca intr-un mediu corect, nu ne asteptam la abuz. (…) Am simtit abuzul verbal din partea tuturor celor implicati. A fost ca un bulgare de zapada. Daca promovezi asa ceva, incurajezi alti oameni sa creada ca este un lucru normal. Totul a scapat de sub control", a declarat capitanul nejucator al Marii Britanii intr-o conferinta de presa la finalul meciurilor de sambata.

Ea considera normal ca romanii sa isi incurajeze jucatoarele, dar totul trebuie sa se petreaca in limitele sportivitatii. “E normal ca publicul romanesc sa isi sustina jucatoarele, nu e nimic rau in a-ti incuraja echipa, atata timp cat totul ramane corect, fara insulte”, a explicat Anne Keothavong.
Capitanul nejucator al Marii Britanii a fost intrebat despre afirmatiile pe care i le-a facut Ilie Nastase, vineri, dupa tragerea la sorti, raspunzand: “Am fost pusa intr-o situatie ciudata, am fost scoasa din zona de confort. Asta nu e un lucru pe care te astepti sa il auzi, nimanui nu ar trebui sa i se spuna astfel de lucruri, sa auda asa ceva. A fost o situatie ciudata si deloc confortabila”. Anne Keothavong considera ca poate Ilie Nastase nu ar fi trebuit pus capitan nejucator avand in vedere comportamentul sau din trecut.

La randul sau, Johanna Konta a spus in cadrul conferintei de presa ca s-a miscat destul de bine avand in vedere ca a fost primul ei meci de zgura din acest sezon.

“A fost primul meu meci pe zgura, cred ca am reusit sa ma misc rezonabil, destul de rapid. Cred ca Fed Cup e mereu dificila pentru ca are elemente diferite fata de un turneu obisnuit. Stiam ca va fi dificil pentru mine si Sorana, din motive diferite. Cred ca m-am tinut destul de aproape de planul de joc, de ceea ce mi-am propus”, a afirmat Konta.

Ea a mai spus ca a incercat sa se detaseze de ceea ce se intampla in jurul ei si sa se concentreze doar pe tenis. “Iubesc acest sport, de aceea sunt aici ca sa joc tenis. Sunt incantata de faptul ca arena a fost plina, ca oamenii au venit sa ne vada cum jucam tenis si pentru asta am venit aici. Mi-as dori sa fiu in stare sa pot juca maine si sa pot da pe teren tot ceea ce pot”, a precizat Konta.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Federatia Internationala de Tenis a deschis o ancheta dupa un comentariu al lui Ilie Nastase despre sarcina Serenei Williams
Federatia Internationala de Tenis a deschis o ancheta dupa un comentariu al lui Ilie Nastase despre sarcina Serenei Williams

Federatia Internationala de Tenis (ITF) a deschis o ancheta dupa un comentariu al capitanului nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, Ilie Nastase, despre copilul nenascut al Serenei Williams, informeaza BBC, potrivit News.ro.

Ilie Nastase si-a anuntat retragerea din politica:
Ilie Nastase si-a anuntat retragerea din politica: "Trebuie sa minti foarte mult. In sport e altfel: fie castigi, fie pierzi"

Fostul tenismen Ilie Nastase spune ca, la finalul mandatului de senator, va iesi din politica, pentru ca nu se regaseste in acest domeniu.

La 70 de ani, Ilie Nastase a fost decorat cu cea mai inalta distinctie a statului:
La 70 de ani, Ilie Nastase a fost decorat cu cea mai inalta distinctie a statului: "Este cea mai frumoasa zi din viata mea"

Faimosul sportiv Ilie Nastase a fost decorat la Cotroceni marti, cand implineste 70 de ani, pentru performantele sportive si pentru prestigiul adus Romaniei.

Ilie Nastase:
Ilie Nastase: "Imi vine sa plang, parca mi-a taiat un picior". Nici macar banii BNR nu mai pot salva Arenele din Cotroceni

Cea mai cunoscuta arena de tenis din Romania a fost inchisa pe termen nelimitat, din cauza lipsei avizelor ISU. Mai mult decat atat, investitia in Arena BNR, din cartierul rezidential Cotroceni, e blocata.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.