Federatia Internationala de Tenis a deschis o ancheta dupa un comentariu al lui Ilie Nastase despre sarcina Serenei Williams

Ilie Nastase

Federatia Internationala de Tenis (ITF) a deschis o ancheta dupa un comentariu al capitanului nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, Ilie Nastase, despre copilul nenascut al Serenei Williams, informeaza BBC, potrivit News.ro.

La conferinta de presa de vineri, in timp ce Simona Halep raspundea in engleza unor intrebari referitoare la faptul ca Serena Williams este insarcinata, Ilie Nastase, in varsta de 70 de ani, s-a adresat in limba romana unui membru al echipei: "Sa vedem ce culoare are. Ciocolata cu lapte?".

Un purtator de cuvant al ITF a declarat pentru BBC ca forul international a aflat despre comentariul lui Nastase si a inceput o investigatie.

"ITF nu tolereaza limbajul discriminatoriu. Am aflat de presupusele declaratii ale capitanului Romaniei, Ilie Nastase, si am inceput o ancheta pentru a vedea faptele cu exactitate, inainte de a lua masurile necesare", a anuntat ITF, conform BBC.

BBC noteaza ca in timpul ceremoniei de vineri, Nastase si-a pus bratele in jurul capitanului nejucator al Marii Britanii, Anne Keothavong, si a intrebat-o in ce camera sta, in fata presei.

Citește și
Ilie Nastase
Ilie Nastase si-a anuntat retragerea din politica: "Trebuie sa minti foarte mult. In sport e altfel: fie castigi, fie pierzi"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Potrivit sursei citate, Nastase i s-a adresat la fel lui Keothavong, care este insarcinata cu al doilea copil, si la dineul de joi seara.

De asemenea, Sport.ro anunta ca jurnalista Eleanor Crooks, corespondent Press Association, a scris pe Twitter ca Ilie Nastase tocmai a intrat in sala de conferinte si a jignit-o, ca urmare a articolelor aparute astazi in presa engleza: "M-a facut in repetate randuri proasta!".

In replica, Ilie Nastase a declarat ca nu a facut nicio afirmatie rasista, ci a facut o gluma, iar jurnalistii britanicii au cautat sa faca scandal inaintea disputarii meciurilor dintre cele doua tari.

Aia sunt niste cretini (n.red jurnalistii britanici). Aia vor senzatie si asta i-a interesat. Au vrut scandal inaintea meciului. Serena este neagra, el (n.red partenerul sportivei) e alb, copilul o sa iasa ciocolatiu. Unde e rasismul? Asa fac, vor scandal.

Si cu cat sunt mai mult implicati romanii, cu atat vor mai mult. O sa ii dau in judecata? Sa ma suspende pe mine federatia la 70 de ani?”, a spus sportivul, potrivit Digi24.

Romania se confrunta cu Marea Britanie la tenis

Simona Halep, locul 5 WTA, si Heather Watson, locul 113 WTA, vor evolua, sambata, de la ora 12.00, in prima partida a intalnirii Romania - Marea Britanie, din barajul pentru mentinerea/retrogradarea in/din Grupa Mondiala II a Cupei Federatiei.

In a doua partida de sambata vor juca Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA si Johanna Konta, locul 7 WTA.

Duminica, de la ora 11.00, sunt programate urmatoarele meciuri:

- Simona Halep - Johanna Konta;

- Irina Begu - Heather Watson;

- Monica Niculescu/Sorana Cirstea - Jocelyn Rae/Laura Robson.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Brigitte vrea sa divorteze de Ilie Nastase, prins cu o blonda in oras.
Brigitte vrea sa divorteze de Ilie Nastase, prins cu o blonda in oras. "Eu ma retrag, nu pot sa ma mai las pe locul doi"

Ilie Nastase si sotia lui, Brigitte, sunt in prag de divort. Dupa ce fostul mare tenismen a fost surprins in compania altei femei, Brigitte a dat de inteles pe Facebook ca se va desparti de el, daca se confirma ca are o relatie extraconjugala.

Ilie Nastase si-a anuntat retragerea din politica:
Ilie Nastase si-a anuntat retragerea din politica: "Trebuie sa minti foarte mult. In sport e altfel: fie castigi, fie pierzi"

Fostul tenismen Ilie Nastase spune ca, la finalul mandatului de senator, va iesi din politica, pentru ca nu se regaseste in acest domeniu.

La 70 de ani, Ilie Nastase a fost decorat cu cea mai inalta distinctie a statului:
La 70 de ani, Ilie Nastase a fost decorat cu cea mai inalta distinctie a statului: "Este cea mai frumoasa zi din viata mea"

Faimosul sportiv Ilie Nastase a fost decorat la Cotroceni marti, cand implineste 70 de ani, pentru performantele sportive si pentru prestigiul adus Romaniei.

Ilie Nastase:
Ilie Nastase: "Imi vine sa plang, parca mi-a taiat un picior". Nici macar banii BNR nu mai pot salva Arenele din Cotroceni

Cea mai cunoscuta arena de tenis din Romania a fost inchisa pe termen nelimitat, din cauza lipsei avizelor ISU. Mai mult decat atat, investitia in Arena BNR, din cartierul rezidential Cotroceni, e blocata.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.