Marian Dragulescu, campion european la sol. A doborat recordul Nadiei Comaneci la titluri continentale: "Am avut o dorinta"

Ultima actualizare: 25-04-2017 07:09
Marian Dragulescu

Marian Dragulescu a obtinut, sambata, medalia de aur in finala la sol, la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca.

Gimnastul a declarat, sambata, dupa castigarea medaliei de aur la sol, ca a avut o singura dorinta, sa i se cante imnul in fata a 7.000 de romani, si i s-a implinit.

”E un vis implinit. Am avut o dorinta: sa mi se cante imnul la aceste Campionate Europene si ma bucur ca s-a implinit. E cea mai importanta medalie pentru mine, e acasa, in fata a 7.000 de romani. E a 10-a pentru mine. A fost super, m-am simtit extraordinar si am prins o zi buna. Am avut emotii, ma gandeam ca asta va fi cea mai importanta medalie a mea si imi doream atat de mult sa o castig acasa. Atat timp cat sunt sanatos, gasesc placerea de a face gimnastica si motivatie, iar atunci voi continua sa fac gimnastica”, a declarat Marian Dragulescu, dupa ceremonia de premiere.

El spune ca va continua cu marea performanta, urmatorul pas fiind Campionatele Mondiale din Canada.

”Ma gandesc la urmatorul campionat important de anul asta, Mondialale din Canada. Am avut ceva probleme cu spatele in ultima perioada si de cate ori incercam sa sar noua saritura Dragulescu, imi trebuiau vreo 4-5 zile sa nu mai fac antrenament, voi gasi o solutie. Acum, am ales ca strategie sa merg pe executie, cat mai corect, si a iesit. Sunt foarte fericit pentru ce a iesit astazi, iar maine voi lupta din nou pentru medalie la sarituri”, a mai spus gimnastul roman, care prin medalia de aur de la sol obtinuta la Cluj a doborat recordul gimnasticii romanesti la titluri europene detinute de un singur competititor, detinut pana acum de Nadia Comaneci.

El are acum 10 titluri continentale in palmares si a doborat astfel recordul detinut de Nadia Comaneci, chiar in prezenta multiplei campioane a Romaniei.

Marian Dragulescu a fost notat cu 14.500 in finala de la sol, cu care a castigat medalia de aur, iar pe podium au mai urcat Dmitri Lankin (Rusia, 14.466) si Alexander Shatilov (Israel, 14.400). Medalia lui Marian Dragulescu este prima pentru Romania la CE de la Cluj.

Dragulescu, sportivul care va implini 37 de ani in 18 decembrie, si-a trecut pana acum in palmares noua titluri europene – trei la sol (CE din 2000, 2004 si 2005), trei la sarituri (2002, 2004, 2006), doua cu echipa (2002, 2004) si unul la individual-compus (2004).

El se afla astfel la egalitate cu multipla campioana Nadia Comaneci, care si-a trecut si ea in palmares noua medalii de aur continentale – trei la individual-compus (1975, 1977, 1979), doua la paralele (1975, 1977), doua la sarituri (1975, 1979), unul la barna (1975) si unul la sol (1979).

Multiplul campion va mai evolua la sarituri, duminica, el intrand in aceasta finala de pe primul loc al calificarilor (14.666).

Tot duminica, Romania va mai fi reprezentata in finala de la barna de Larisa Iordache si Catalina Ponor.

Vineri, in finala la individual-compus feminin, Ioana Crisan s-a clasat pe locul 18, iar Olivia Cimpian pe pozitia a 23-a.

Obiectivul delegatiei Romaniei este de castigare a 2-3 medalii.

La competitia de la Cluj-Napoca participa 274 de gimnasti din 37 de tari (168 gimnasti si 106 gimnaste), alaturi de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie au revenit in Romania la exact 60 de ani de la prima editie a competitiei feminine, care s-a desfasurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

La ultima editie a CE individuale, in 2015 (Montpellier), gimnastii romani au cucerit doua medalii: Marius Berbecar – argint la paralele si Andreea Munteanu – aur la barna.

Campionatele Europene din 2018 vor avea loc la Glasgow.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO