Simona Halep a învins-o pe Maria Sharapova pentru prima oară. CTP: ”Cel mai important meci din carieră”

halep sharapova
Getty

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a obţinut, miercuri, primul succes în faţa rusoaicei Mariei Sharapova, locul 104 WTA, beneficiară a unui wild card, în opt meciuri, impunându-se cu scorul de 6-2, 6-2, şi calificându-se în sferturi.

"Este cel mai important meci din cariera Simonei. Nu este cel mai frumos, nu a fost un meci de nivel tehnic ridicat, dar e important pentru că Simona a arătat că poate fi învins stilul Sharapovei. Cuvântul în care aș închide ce a făcut Simona cu Sharapova acum la Beijing este tupeu, tupeu in cel mai frumos sens al cuvântului", a fost descrierea jurnalistului Cristian Tudor Popescu după meci.

Sharapova: A făcut cel mai bun meci împotriva mea, a făcut tot ce trebuia

Maria Şarapova a lăudat jocul Simonei Halep, spunând că adversara ei a făcut cea mai bună partidă din cele opt jucate împreună.

"Cred că a făcut un meci incredibil, probabil cel mai bun dintre toate partidele disputate împotriva mea. Eu nu am fost tăioasă, nu am văzut bine mingea, nu m-am mişcat cum ar fi trebuit împotriva ei. A lovit consistent mingea, nu a comis multe erori neforţate, procentajul ei la sevriviciu a fost chiar mare. A făcut toate lucrurile cum trebuie", a declarat Şarapova, conform site-ului WTA.

Citește și
simona halep
Cum au reacționat românii când au văzut-o la coadă, la Ambasada Chinei, pe Simona Halep. FOTO
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Cum a decurs meciul

Serviciul, chiar şi al doilea, a fost arma cu care Halep a "răpus-o" în premieră pe Şarapova, mai puternic, mai lung, mai aproape de linii. Doar două mingi de break (una fructificată) i-a oferit jucătoarea română rivalei, dominând-o categoric la acest capitol (11 mingi de break avute, din care a fructificat 7).

Apoi Simona Halep a dat dovadă de calm şi inteligenţă, simţindu-şi adversara mai grăbită şi mai lipsită de precizie ca niciodată. Halep a avut de-a face cu aceeaşi agresivitate feroce din partea Mariei Şarapova, dar nu s-a lăsat descumpănită, nu a încercat să atace sau să rişte nejustificat. Rusoaica a "bubuit" toate mingile, Simona a răspuns cu mult efort, cu o defensivă corectă, cu atenţie la retur, punctând "chirurgical" atunci când a fost sigură de ea.

Forţa şi presiunea Mariei Şarpova s-au oprit în fileu sau au trecut dincolo de dimensiunile terenului şi nici măcar antrenorul Sven Groeneveld nu a putut opri această "generozitate". Cu 39 de greşeli neforţate în dreptul Şarapovei (doar 6 Halep), victoria Simonei Halep a devenit mult mai uşoară (15-12 la mingi direct câştigătoare).

Halep a obţinut break-ul chiar în primul ghem al meciului. Însă apoi a servit slab - cel mai slab serviciu din această întâlnire - şi Şarapova a egalat. A urmat un nou break al româncei, consolidat cu seviciul, la 0, şi încă un break. La 1-5, jucătoarea rusă şi-a făcut serviciul, dar a cedat imediat setul, cu 2-6, după 33 de minute de joc.

În setul secund, tot Halep a rupt echilibrul, la 1-1, şi a menţinut acelaşi ritm bun pe propriul serviciu. A mai cedat un ghem la 3-1, apoi a terminat setul cu acelaşi 6-2, după o oră şi 12 minute de joc.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 34 WTA sau cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 11 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată la Beijing cu 149.138 de dolari şi 215 puncte WTA.

 

L'Equipe: În sfârşit, Simona Halep a găsit cheia în faţa Mariei Şarapova

Ediţia online a cotidianului L'Equipe a remarcat faptul că Simona Halep a controlat de la un capăt la altul meciul cu Maria Şarapova şi a reuşit "în sfârşit" prima ei victorie în faţa fostului lider WTA.

"Simona Halep a găsit în sfârşit cheia în faţa Mariei Şarapova. Pentru prima dată în carieră, Halep a ieşit victorioasă dintr-un duel cu jucătoarea rusă. A trebui să aştepte a opta tentativă, miercuri, în optimile de finală ale turneului de la Beijing, pentru a domina fostul număr 1 mondial, într-o întâlnire controlată de la un capăt la altul", a scris L'Equipe.

Desfășurarea meciului:

UPDATE 12:52 Halep câștigă al doilea set. 6-2. Victorie fantastică pentru Simona, care o învinge pentru prima dată pe Sharapova.

UPDATE 12:49 BREAK. Simona câștigă un game dramatic la a treia minge de break. 5-2

UPDATE 12:41 Game Simona. 4-2

UPDATE 12:38 Game făcut de rusoaică pe propriul serviciu. 3-2

UPDATE 12:35 Game foarte greu, Simona reușește să se desprindă în setul al doilea! 3-1

UPDATE 12:30 Break Halep: Simona face primul break din acest game. 2-1

UPDATE 12:25 A început setul doi. Halep-Sharapova, 1-1

UPDATE 12:13 Simona își fructifică serviciul și câștigă primul set. 6-2

UPDATE 12:07 Game foarte greu pentru Halep. 5-1

UPDATE 12:00 BREAK! Simona o domină total pe Sharapova.

UPDATE 11:56 Halep își câștigă primul game de serviciu. 3-1

UPDATE 11:54 Simona mai face un break. 2-1

UPDATE 11:47 RE-BREAK! Sharapova îşi recâştigă serviciul după un game foarte bun. 1-1

UPDATE 11:45 Simona Halep - Maria Sharapova 1-0

Break Halep: Simona începe perfect! A făcut break la 0.

UPDATE 11:35 Cele două jucătoare au ieșit la încălzire. Meciul va începe în curând.

Halep nu a învins-o niciodată pe Sharapova, în şapte partide jucate până acum. Ultima oară, ele s-au întâlnit la finalul lunii august, în turul I al US Open, când rusoaica a câştigat cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3.

Calificarea în optimi este recompensată la China Open cu un premiu de 71.774 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

Halep: Domnul Ţiriac mi-a spus când a văzut tabloul că speră să joc din nou cu Maria Şarapova

Simona Halep a declarat, marţi, că omul de afaceri Ion Ţiriac i-a "urat" să joace din nou cu Maria Sharapova, la China Open. "Poate pot să câştig" de data aceasta, a adăugat jucătoarea română.

"Domnul Ţiriac mi-a spus când a văzut tragerea la sorţi că speră că o să joc din nou împotriva Mariei Şarapova. I-am răspuns că am două meciuri înainte, aşa că să aşteptăm. Este doar o altă mare provocare. Nu e nimic special, o cunosc, am jucat de multe ori împotriva ei, am fost aproape de multe ori. Va fi o nouă zi, vom vedea, poate pot să câştig. Vreau cu adevărat să fac asta, aşa că mâine voi da totul", a declarat Halep, potrivit WTA Insider.

Sharapova: E o mare jucătoare, întâlnirile noastre sunt dificile şi pline de emoţie

Rusoiaca Maria Sharapova a avut cuvinte de laudă la adresa viitoarei sale adversare de la China Open, Simona Halep, spunând că îi place să joace împotriva ei şi că întâlnirile lor au fost întotdeauna dificile şi pline de emoţie. "E o mare jucătoare", a precizat fostul lider WTA.

"Ne cunoaştem perfect jocul nostru, nu e un secret. Meciurile noastre au fost întotdeauna interesante, dificile, cu emoţie. Din acest motiv jucăm la aceste turnee. Nu ne aşteptam la aceste întâlniri atât de devreme, în urmă cu câţiva ani puteau fi o finală de Grand Slam. Dar sunt adversare pe care trebui să le înving. Îmi place provocarea de a înfrunta numărul 2 mondial. E o mare jucătoare, a avut un an bun. Asta îmi permite să ştiu nivelul la cre mă aflu", a declarat Sharapova, potrivit lequipe.fr.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Simona Halep a învins-o pe Riske şi s-a calificat în turul 2 la Beijing
Simona Halep a învins-o pe Riske şi s-a calificat în turul 2 la Beijing

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi favorită doi, s-a calificat, sâmbătă, în turul doi la turneul de categorie Premier Mandatory China Open, de la Beijing, cu premii totale de 6.381.679 dolari.

Cum au reacționat românii când au văzut-o la coadă, la Ambasada Chinei, pe Simona Halep. FOTO
Cum au reacționat românii când au văzut-o la coadă, la Ambasada Chinei, pe Simona Halep. FOTO

Simona Halep s-a prezentat astăzi la Ambasada Chinei pentru a depune actele de obţinere a vizei. Gestul oamenilor a impresionat-o pe jucătoarea de tenis.

Simona Halep investește banii câștigați din tenis în imobiliare. Ce a cumpărat
Simona Halep investește banii câștigați din tenis în imobiliare. Ce a cumpărat

Simona Halep a intrat şi pe terenurile investitorilor imobilari şi joacă tare. Numărul 2 în tenisul mondial feminin nu a stat pe gânduri când a venit vremea să-şi pună banii la treabă.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime | VIDEO

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.