Imbranceli, lesinuri, huiduieli. Protest la portile Parlamentului

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: La portile Parlamentului nu a fost tocmai liniste marti. Pensionarii, sindicalistii si revolutionarii au facut o larma de nedescris, s-au imbrancit cu jandarmii si chiar au vrut sa forteze intrarea in Casa Poporului.

 

Ca sa le arate politicienilor puterii cat sunt ei de disperati. Multi au platit amarnic iesirea riscanta in soare, pe canicula si au lesinat. Altii s-au ales cu zgarieturi dupa ce s-au incaierat cu fortele de ordine.

Desfasurarea protestului pe ore

16:30 Protestul s-a incheiat.

Citește și
Victor Ponta si Sever Voinescu
Partidele se acuza reciproc de instigare la violenta a sindicalistilor
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

14:20 Patru persoane din randul protestatarilor au ajuns la urgenta. Medicii de la Spitalul Universitar Bucuresti spun ca una dintre ele avea leziuni la mana, iar o alta a lesinat din cauza caldurii.

Numarul total al celor care au necesitat ingrijiri medicale a ajuns la 17.

14:00 Un lider de sindicat din Cartel Alfa au indemnat cele cateva zeci de persoane care au ramas sa protesteze la Parlament, spre Calea 13 Septembrie, sa plece acasa.

"Va invit sa mergeti acasa pentru sanatatea dumneavoastra. Ati rezistat eroic in aceasta zi caniculara. Daca Parlamentul nu rastoarna Guvernul azi, o sa va mai chemam si speram ca vom reusi sa dam jos Guvernul data viitoare".

Traficul rutier in zona a fost reluat pe ambele sensuri.

13:00 Politistii rutieri au inchis traficul autovehiculelor si pe Calea 13 Septembrie, pe sensul dinspre Bulevardul Libertatii spre Hotel Marriott, mentinand restrictia de circulatie si pe Bulevardul Izvor.

12:30 Protestatarii au inceput sa dea foc la manechinele cu numele membrilor Cabinetului Boc, ale presedintelui Basescu si presedintelui Camerei Deputatilor, pe care le-au purtat infipte in tepe negre.

Jandarmii aflati in zona au intervenit cu extinctoare.

Intrebati de ce s-au imbracat in rosu, protestatarii au raspuns ca s-au imbracat "in culoarea partidului" si ca nu stiu ce simbolizeaza tinuta pe care o poarta.

12:10 Peste 40 de protestatari cu fetele acoperite si imbracati in pelerine rosii si cu coifuri rosii au aparut la intrarea spre Camera Deputatilor. Au fetele acoperite cu esarfe rosii si cu ochelari de soare, tinuta lor amintind de cea a Ku Klux Klan-ului.

Ei s-au recomandat ca fiind reprezentanti ai tinerilor revolutionari din Prahova, insa surse din Jandarmeria Capitalei spun ca ar fi membri ai organizatiei "Noii Golani".

11:45 Protestatarii au incercat din nou sa rupa cordonul de jandarmi pentru a intra in curtea dinspre Camera Deputatilor, s-au imbrancit cu jandarmii in care au aruncat cu sticle cu apa si au spart un monitor pe care urmareau dezbaterea motiunii.

Oamenii s-au calcat in picioare, iar unii dintre ei au cazut, o femeie fiind scoasa din multime de fortele de ordine. 

10:50 Politistii au inchis Bulevardul Izvor pentru siguranta cetatenilor, dupa ce sindicalistii au rupt lantul uman si au iesit in strada pentru a protesta.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a precizat ca fortele de ordine nu vor interveni pentru a-i indeparta pe manifestanti din strada.

10:45 Sindicalistii au incercat sa blocheze circulatia si s-au asezat in fata autobuzelor si masinilor care circulau pe Bulevardul Izvor, din apropierea Parlamentului. Participantii la miting au daramat gardul de protectie si au trecut de cordonul de jandarmi si politisti.

Lantul uman de la Palatul Parlamentului s-a rupt dupa ce mai multi protestari s-au certat pe o fotografie a lui Traian Basescu, iar o femeie a reusit sa ia aceasta poza, pe care a distrus-o si apoi i-a dat foc. In acel moment, protestarii aflati in zona au rupt lantul uman si au iesit in strada.

10:30 Patru persoane prezente la protest au primit ingrijiri medicale de la echipa medicala a Ambulantei Bucuresti care asigura asistenta de urgenta, dupa ce au lesinat sau a avut ameteli.

10:00 Cativa protestatari s-au grupat in fata portii de care au inceput sa traga pentru a forta intrarea, strigand la fortele de ordine.

Nemultumiti ca nu au reusit fortarea portii de acces, sindicalistii au scos sticle cu apa, cu care i-au stropit pe jandarmii si politistii aflati in curtea institutiei.

Incidentul a fost stins la scurt timp de la declansare, protestatarii renuntand la actiune.

09:40 La intrarea spre Parlament dinspre Calea 13 Septembrie au protestat sindicalisti de la Cartel Alfa si CSDR, dar si alte persoane care s-au alaturat mitingului organizat de confederatii.

Liderii bugetarilor vor sa le transmita alesilor ca nu sunt de acord cu taierile de salarii si pensii ale guvernului Boc.

Intre timp, parlamentarii au dezbatut si votat motiunea de cenzura.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Sindicatele au program special in ziua motiunii: miting, lant uman, pichete
Sindicatele au program special in ziua motiunii: miting, lant uman, pichete

15 iunie va fi o zi foarte grea pentru sindicatele din Romania, care vor organiza actiuni speciale pentru motiunea de cenzura. Timp de cateva ore, sindicalistii vor fi nevoiti sa lupte cu un inamic extrem de puternic: canicula.

Partidele se acuza reciproc de instigare la violenta a sindicalistilor
Partidele se acuza reciproc de instigare la violenta a sindicalistilor

Marele miting de miercuri a incins spiritele nu numai in randul bugetarilor, ci si intre principalele partide politice. PDL i-a acuzat pe social-democrati ca instiga la dezordine sociala. In replica, PSD ii numeste fascisti pe S.Voinescu si S.Lazaroiu.

Functionarii publici si cei de la Protectia Copilului protesteaza la Guvern
Functionarii publici si cei de la Protectia Copilului protesteaza la Guvern

UPDATE: 300 de membri ai Sindicatului National al Functionarilor Publici participa la un miting in fata Guvernului! Acestia ameninta cu greva generala in Administratie!

Recomandări
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.