Casa "Share" merge mai departe. Tanarul care a construit o locuinta pentru sase copii parasiti de mama are un nou proiect

Ultimul update: Joi 11 Iunie 2015 06:55
Data publicarii: Vineri 08 Mai 2015 19:08
Categorie: Social

Ajutorul sarmanilor vine de la cei cu inima mare. Incurajat de primul sau succes, tanarul din Iasi care a construit cu ajutorul prietenilor de pe Facebook o casa pentru sase copii parasiti de mama a inceput un nou proiect.

Acum vrea sa ridice o locuinta pentru o familie cu patru prunci, printre care si doi gemeni de patru luni. Tatal lor munceste in constructii, insa castiga putin.

In aceasta familie din localitatea Popricani sunt sase suflete: cei doi parinti, fetitele lor de 4 si 7 ani si doua gemene de doar 4 luni. Georgiana, mama copilelor, a crescut intr-un centru de plasament, dupa ce a fost abandonata. Si-a dorit mereu o casa a ei, dar era un vis prea mare. Doar ca Bogdan Tanasa, cel care a mai ajutat o familie acum trei luni, printr-un apel pe Facebook, a auzit si de cazul lor.

Reporter: Cum va descurcati?

Georgiana Tugurlan: Foarte greu!

Voluntarii nemti au construit o casa si au indeplinit cea mai mare dorinta a unei familii din Bihor: "E un sentiment minunat"

Reporter: Cum dormiti?

Georgiana Tugurlan: Eu cu sotul in partea aia, ele doua aici si fetele in carut.

La trei luni de la terminarea primei locuinte, cunoscuta deja ca proiectul Casa Share, Bogdan Tanasa a cerut din nou pe Facebook sprijinul prietenilor.

"Vreau sa va asigur voua o casa si un acoperis deasupra capului si sa invatati bine, sa aveti voi baia voastra, sa faceti dus in fiecare zi, ca uite, te-ai murdarit de acuarele", ii spune Bogdan uneia dintre copile.

Cu un simplu share, mare cat o inima buna, Bogdan a reusit deja sa obtina gratuit o schita a viitoarei case si sa adune cateva materiale de constructii.

"Aici sunt nascut eu, in satul asta si m-am gandit ca trebuie sa dau si comunitatii care m-a crescut ceva inapoi . Si mai sunt si oameni de bine care m-au ajutat la Casa Share si vor sa ma ajute. M-as bucura sa fie un nebun ca mine in fiecare oras, sa creeze o emulatie, sa adune lumea, ca asta ne lipseste, daca ne unim putem face multe lucruri", a spus Bogdan Tanasa.

"Am ajutat si la prima casa si am zis ca trebuie sa ajut si aici. Recompensa mea e sa vad familiile fericite", a spus un voluntar.

Si, pentru ca lucrurile sa mearga mai repede, Bogdan a inceput sa caute voluntari chiar in sat. Iar oamenii au promis ca nu vor sta pe margine.

"Am o cazare faina in tufa". Cum recunosti adapostul unui roman care munceste la Londra fara sa stie o boaba de engleza

Pedofilul Matthew Falder

Pedofilul „sadist”, lector la o prestigioasă universitate, condamnat la 32 de ani de închisoare. Cum își șantaja victimele

Hanna, o fetiță de 3 ani diagnosticată cu tumora Wilms grad 4, are nevoie de ajutor

La 142 de ani de la nasterea lui Brâncuși, Muzeul de Artă a avut porțile închise

Criză de specialiști IT în România. Salariile mari din domeniu, efectul deficitului de angajați

O fată de doar 16 ani este cercetată pentru ”proxenetism în formă continuată”

Gabriela Firea anunță cumpărarea a 400 de autobuze noi, la ”standarde moderne”

FSLI

Profesorii ies în stradă. Sindicaliștii din FSLI vor picheta Ministerul Muncii

Profesia de militar, promovată la Suceava de Forţele Navale Române

Tradiții la intrarea în postul Paștelui, în Sebeș: localnicii alungă spiritele rele cu ”opaițele”

A început Postul Paștelui. Fructele și legumele s-au scumpit

Locuitori din Saschiz, amendați de autorități după ce și-au renovat casele

Târgul în care produsele tradiționale sunt epuizate după 2 ore: ”Nu pun nevasta la gătit, copilul e sănătos”