Casa "Share" merge mai departe. Tanarul care a construit o locuinta pentru sase copii parasiti de mama are un nou proiect

Dată publicare: 08-05-2015 19:08
Dată actualizare: 11-06-2015 06:55


Ajutorul sarmanilor vine de la cei cu inima mare. Incurajat de primul sau succes, tanarul din Iasi care a construit cu ajutorul prietenilor de pe Facebook o casa pentru sase copii parasiti de mama a inceput un nou proiect.

Acum vrea sa ridice o locuinta pentru o familie cu patru prunci, printre care si doi gemeni de patru luni. Tatal lor munceste in constructii, insa castiga putin.

In aceasta familie din localitatea Popricani sunt sase suflete: cei doi parinti, fetitele lor de 4 si 7 ani si doua gemene de doar 4 luni. Georgiana, mama copilelor, a crescut intr-un centru de plasament, dupa ce a fost abandonata. Si-a dorit mereu o casa a ei, dar era un vis prea mare. Doar ca Bogdan Tanasa, cel care a mai ajutat o familie acum trei luni, printr-un apel pe Facebook, a auzit si de cazul lor.

Reporter: Cum va descurcati?

Georgiana Tugurlan: Foarte greu!

Reporter: Cum dormiti?

Georgiana Tugurlan: Eu cu sotul in partea aia, ele doua aici si fetele in carut.

La trei luni de la terminarea primei locuinte, cunoscuta deja ca proiectul Casa Share, Bogdan Tanasa a cerut din nou pe Facebook sprijinul prietenilor.

"Vreau sa va asigur voua o casa si un acoperis deasupra capului si sa invatati bine, sa aveti voi baia voastra, sa faceti dus in fiecare zi, ca uite, te-ai murdarit de acuarele", ii spune Bogdan uneia dintre copile.

Cu un simplu share, mare cat o inima buna, Bogdan a reusit deja sa obtina gratuit o schita a viitoarei case si sa adune cateva materiale de constructii.

"Aici sunt nascut eu, in satul asta si m-am gandit ca trebuie sa dau si comunitatii care m-a crescut ceva inapoi . Si mai sunt si oameni de bine care m-au ajutat la Casa Share si vor sa ma ajute. M-as bucura sa fie un nebun ca mine in fiecare oras, sa creeze o emulatie, sa adune lumea, ca asta ne lipseste, daca ne unim putem face multe lucruri", a spus Bogdan Tanasa.

"Am ajutat si la prima casa si am zis ca trebuie sa ajut si aici. Recompensa mea e sa vad familiile fericite", a spus un voluntar.

Si, pentru ca lucrurile sa mearga mai repede, Bogdan a inceput sa caute voluntari chiar in sat. Iar oamenii au promis ca nu vor sta pe margine.


VIDEO PROTVPLUS.RO