Medicii nu au o solutie pentru siamezele de la Marie Curie. Specialistii internationali vorbesc de un caz unic in lume

Ultimul update: Luni 11 Ianuarie 2016 02:57
Data publicarii: Vineri 08 Ianuarie 2016 18:26
Categorie: Sanatate

Stefania si Cristina, cele doua surioare siameze, internate la spitalul Marie Curie, sunt un caz unic, in lume.

Medicii spun ca malformatia cardiaca de care sufera este foarte grava, iar pana acum nu au gasit solutii terapeutice nici macar chirugi renumiti din Italia sau Africa de Sud.

Dureros este si faptul ca nimeni din familie nu s-a interesat de ele. Pentru ca s-au nascut cu 3 zile inainte de Craciun, medicii de la Marie Curie le-au numit pe cele doua siameze Stefania si Cristina. Parintilor nu le-a pasat de ele asa ca, pentru aceste copile fragile, doctorii si asistentele tin loc de familie.

Acestia au considerat ca doua fiinte gingase nu meritau sa ramana numarul 188 si 189 asa cum apareau in registre dupa nastere.

Copilele sunt inca la terapie internsiva si sunt ajutate sa respire printr-un aparat special, numit multi jet. Deocamdata este tot ce pot sa faca pentru ele medicii. Evaluarile si investigatiile de la spitalul Marie Curie au fost trimise in Italia si Africa de Sud iar medicii de acolo s-au inspaimantat.

Medicii se lupta sa le salveze pe siamezele care impart aceeasi inima: "E cel mai grav caz pe care l-am vazut vreodata"

"Este un caz la care din nefericire nu stim ce sa facem prea mult pentru ca altii nu au facut pana acum nimic, insa tratamentul nostru merge in continuare. Nu stim cat timp aceasta inima complexa, rezultata din uniunea acestor doua inimi va functiona pentru cele doua. Practic sangele se amesteca de la una la cealalta, este o singura bataie”, a explicat Catalin Carstoveanu.

Investigatiile complexe vizeaza cordul, pe care fetele il impart, dar si ficatul si sternul. Din primele tomografii apare ca inima lor are 3 ventricule si 4 atrii unite. Extrem de fragile sunt si vasele mari ale inimii.

"Colegi care au experienta in acest domeniu cum ar fi cei din Africa de Sud ne-au spus ca nu au mai intalnit un caz similar din punct de vedere al malformatiei cardiace si ca incearca sa gaseasca o solutie. Malformatia cardiaca pe care ele o au NU a mai existat pana in present”, a explicat Sebastian Ionescu.

Stefania si Cristina au impreuna 3 kg si jumatate. Medicii ne dau si o veste buna, de o saptamana fetitele au inceput sa manance, ce-i drept, un lapte special pentru copii.

Pentru o eventuala separare va fi nevoie de acordul parintilor. Daca familia nu va fi nici atunci interesata de soarta fetelor, o comisie medicala va lua aceasta decizie.
 

Cazul siamezelor care impart aceeasi inima. Medicii romani vor sa ii ceara ajutorul unui posibil candidat la presedintia SUA

Cazul siamezelor care impart aceeasi inima. Medicii romani vor sa ii ceara ajutorul unui posibil candidat la presedintia SUA

studiu antibiotice

Antibiotice prescrise de medici chiar și pacienților care nu au nevoie de ele. Avertismentul specialiștilor

Scandal la rezidenţiat, în București. Lucrările au fost corectate greşit şi recorectate neregulamentar

A lăsat Anglia și un salariu de 5.000 de lire pe lună pentru a salva românii bolnavi de cancer

Cea mai prestigioasă publicaţie medicală din Europa scrie despre corupţia din sistemul românesc de sănătate

Românii bolnavi grav nu găsesc medicamente. Statul le cere timp, deși mulți nu îl au

Un medic la 4.000 de elevi. Rețeaua de medicină școlară, la pământ

defilare copii baia mare

Copiii născuţi prematur au strâns fonduri pentru spitalul din Baia Mare

Unul din doi copii români suferă de obezitate. Suntem pe locul 2 în Europa

11% dintre copiii români se nasc prematur. Cauzele: fumatul, alcoolul și stresul

12 copii cu probleme cardiace, operați gratuit într-un spital din Sibiu

Hackerii pot ataca dispozitivele medicale. Cât de grave ar fi consecințele

"Coaja nu este recomandată consumului uman". Pericolul ascuns în lămâi