Liviu Dragnea: "As mai lasa discutiile despre o functie pentru Victor Ponta." Ce a discutat cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marti, ca prefera sa amane discutiile despre o eventuala functie in partid care sa-i fie acordata lui Victor Ponta, lasand de inteles ca a existat o discutie in acest sens intre Ponta si Grindeanu.

Intrebat daca numirea lui Victor Ponta intr-o functie importanta in conducerea PSD va duce sau nu la reconcilierea acestuia cu liderii social-democrati, Liviu Dragnea a spus la B1TV: ”Eu as mai lasa discutiile despre tema asta pentru ca am avut o discutie pe aceasta tema, nu numai in ultima perioada. Poate-l intrebati si pe Sorin Grindeanu vreodata despre subiectul asta”.

Invitat sa detalieze afirmatia legata de premierul Grindeanu, Dragnea a precizat: ”In sensul daca a vrut sau nu vreo functie Victor (...) Am inteles ca au avut mai multe discutii.” Presedintele PSD l-a acuzat pe Victor Ponta ca a inceput de mai multa vreme o campanie indreptata impotriva partidului, campanie care este greu de inteles. ”Ca are el o problema personala cu mine, dar cand spui ca Guvernul asta - care este rezultatul alegerilor si pe care l-am sustinut cu totii - ne va pune in pamant, ca nu va reusi sa faca incasarile, asta face rau guvernarii pentru ca da un sentiment de neincredere”, a mai spus Liviu Dragnea.

Fostul presedinte al PSD, Adrian Nastase, a declarat, luni, la Antena 3, ca Victor Ponta ar trebui desemnat sa se ocupe de coordonarea departamentelor de specialitate ale partidului, fiind ”contraproductiva” formula in care Ponta isi consuma energia in afara partidului. El a recomandat PSD sa utilizeze si competentele lui Victor Ponta in interiorul partidului. ”Le-as da un sfat, Victor Ponta are foate multa energie in momentul asta si ar fi foarte potrivit, din acest motiv, sa coordoneze departamentele partidului. Am vazut ca are o multime de de idei. Formula asta in care isi consuma energia in afara partidului este contraproductiva, este clar ca el trebuie pus la incercare”, a apreciat Nastase. Fostul premier a aratat ca departamentele PSD nu sunt functionale si nu produc solutii la provocarile guvernarii.

Dragnea: Am discutat cu Hans Klemm despre infiintarea Muzeului Holocaustului si despre Parteneriatul Strategic Romania-SUA

Liviu Dragnea a confirmat ca s-a intalnit in cursul acestei zile cu ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, cu care a discutat despre infiintarea Muzeului Holocaustului la Bucuresti, relatiile romano-americane si situatia Uniunii Europene.  Dragnea a precizat ca intalnirea a fost stabilita cu ceva mai mult timp inainte, la ea fiind invitat si istoricul Radu Ioanid, de la Muzeul Holocaustului din Washington, deoarece printre subiectele abordate s-a aflat si infiintarea Muzeului Holocaustului la Bucuresti.

Citește și
dragnea firea negoita
Liviu Dragnea vrea o lege a preventiei pentru primari. Robert Negoita: "Orice am face, din nefericire, gresim"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

”De asemenea, am discutat cu domnul ambasador despre evolutiile din Uniunea Europeana si despre relatiile dintre Statele Unite si Romania”, a spus presedintele Camerei Deputatilor. El a spus ca a discutat despre Parteneriatul Strategic Romania-SUA si despre amplificarea dimeniunii economice a acestuia. ”El trebuie sa aiba si o componenta economica substantiala, adica Romania trebuie sa aiba si de castigat de pe urma lui”, a spus Dragnea adaugand ca se refera la un nivel mai mare al investitiilor americane in tara noastra.

Liviu Dragnea a aratat ca Romania a fost deschisa la solicitarile partii americane, dar trebuie sa aiba avantaje din punct de vedere economic.  ”Romania este o tara stabila din punct de vedere politic, din punct de vedere economic (...) Este interesanta pentru ei din punct de vedere militar, dar vreau sa fie interesanta si din punct de vedere economic pentru ca vreau ca si romanii sa simta in buzunarele lor efectele acestui parteneriat (...) Orice solicitare a partenerilor americani a fost acceptata, dar pe partea economica trebuie sa avem si avantaje, iar raspunsul a fost pozitiv si la Washington, si aici, iar lucrurile incep sa se intample”, a mai spus presedintele PSD.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, s-a intalnit marti, la Parlament, cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, cei doi discutand aproximativ 45 de minute. Hans Klemm nu s-a intalnit cu jurnalistii, alegand atat sa intre, cat si sa iasa din biroul lui Liviu Dragnea pe o usa mai putin expusa.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Liviu Dragnea s-a intalnit, la Parlament, cu ambasadorul SUA, Hans Klemm; cei doi au discutat 45 de minute
Liviu Dragnea s-a intalnit, la Parlament, cu ambasadorul SUA, Hans Klemm; cei doi au discutat 45 de minute

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, s-a intalnit marti, la Parlament, cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, cei doi discutand aproximativ 45 de minute, pana la aceasta ora nefiind facute publice temele de discutie.

Liviu Dragnea vrea o lege a preventiei pentru primari. Robert Negoita:
Liviu Dragnea vrea o lege a preventiei pentru primari. Robert Negoita: "Orice am face, din nefericire, gresim"

"Ne bucuram ca suntem sanatosi si liberi, aceasta a devenit urarea intre primari.'' Este declaratia facuta de Gabriela Firea la intalnirea primarilor de municipii din Romania.

Serban Nicolae s-a razgandit si nu mai vrea legalizarea coruptiei, dupa ce Dragnea a anuntat ca nu sustine amendamentele sale
Serban Nicolae s-a razgandit si nu mai vrea legalizarea coruptiei, dupa ce Dragnea a anuntat ca nu sustine amendamentele sale

Presedintele Comisiei juridice din Senat, Serban Nicolae, a declarat, luni, ca va retrage amendamentele controversate la Legea gratierii, prin care ar fi eliberate si persoane condamnate pentru coruptie.

Liviu Dragnea, despre
Liviu Dragnea, despre "demisia in alb" a lui Victor Ponta din PSD: "Am rupt-o, pentru ca nu mi se pare ceva serios"

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca a rupt demisia in alb a lui Victor Ponta, deoarece nu i se pare "ceva serios” si nu vrea sa ramana in aceste "jocuri”.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.