Deputatii l-au salvat iar pe Laszlo Borbely de DNA. Surse: PSD ar fi negociat cu UDMR respingerea cererii procurorilor

Ultimul update: Sambata 14 Martie 2015 07:05
Data publicarii: Miercuri 11 Martie 2015 18:18
Categorie: Politic

Pentru a doua oara, deputatii il salveaza pe Laszlo Borbely de procurorii DNA. Alesii au respins miercuri o noua cerere de ridicare a imunitatii pe numele fostului ministru, acuzat de fapte de coruptie.

"Suntem parlamentari si nu trebuie sa construim o tara bazata pe frica" le-a spus Borbely colegilor sai, de la tribuna salii de sedinta.

Ca sa ii convinga pe colegii sai deputati, Laszlo Borbely a fluturat in fata lor o foaie din dosarul pe care procurorii l-au deschis impotriva sa la inceputul anului. Documentul consemna denuntul prin care Borbely este acuzat ca ar fi primit 50 de mii de euro printr-un intermediar pentru a favoriza unele firme.

Laszlo Borbely, deputat UDMR: "Fata de 2012, nu exista in plus decat aceasta fila, acest autodenunt de o pagina a unui asa-zis intermediar care ar fi dat 50 de mii de euro unui necunoscut la o benzinarie care trebuia sa ajunga la mine pentru a facilita unele plati."

Acuzatiile nu au fost confrmate si nici cei implicati nu au fost audiati, a sustinut parlamentarul UDMR in apararea sa.

Laszlo Borbely, deputat UDMR: "Sunt perfect de acord ca justitia trebuie sa isi faca treaba, dar dupa parerea mea acest autodenunt in urma caruia nu au fost verificate minimele inferioare constituie un abuz clar din partea unor procurori."

De altfel, Borbely a avut discutii pe tot parcursul zilei cu alti colegi deputati, incercand sa le castige bunavointa.

Parlamentar de 21 de ani, fostul ministru al Mediului este suspectat de trafic de influenta. In 2011, Laszlo Borbely, ar fi primit de la administratorul unei firme aproximativ 81 de mii de lei, constand in renovarea si utilarea unui apartament. Procurorii DNA nu l-au putut trimite in judecata pentru ca deputatii au respins cererea de ridicare a imunitatii. La sfarsitul anului trecut, impotriva lui Borbely a mai fost formulat un denunt. Borbely este acuzat din nou ca fi primit de la administratorul a doua societati 50 de mii de euro pentru a sprijini firmele acestuia.

Potrivit unor surse, alesii PSD ar fi negociat cu UDMR respingerea cererii DNA. In primavara, cand liberalii pregatesc o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta, UDMR va vota in schimb impotriva initiativei opozitiei.

Comisia juridica a Camerei a avizat urmarirea penala a deputatului Laszlo Borbely

Comisia juridica a Camerei a avizat urmarirea penala a deputatului Laszlo Borbely

Călin Popescu-Tăriceanu

Tăriceanu, certat de câțiva vizitatori pentru că nu ar fi stat la rând

Platforma România 100: Referendumul USR nu are nicio legătură cu noi. Cioloş nu are de gând să preia vreun partid

Nicuşor Dan: Nu mă întorc într-un partid care se poziţionează altfel decât am vorbit în campania electorală

Nicusor_Dan

Referendum în USR: Uniunea nu va susţine iniţiativa Coaliţiei pentru Familie. Votul a fost strâns

Carmen Dan, despre dispariţia lui Morgenstern: Nu îmi dau demisia

Răspunsul ANI referior la posibila incompatibilitate a funcțiilor lui Adrian Țuțuianu