Ancheta fara precedent in Parlament. Trei angajati au incasat ilegal lefuri mai mari, timp de 5 ani, fara sa ii prinda nimeni

×
Codul embed a fost copiat

O ancheta fara precedent este in plina desfasurare in Parlamentul Romaniei. Mai multi angajati au fost prinsi de conducerea Camerei Deputatilor ca si-au falsificat diplomele de studii pentru a primi functii mai bine platite.

In felul acesta au incasat ilegal peste un miliard de lei vechi si, mai grav decat atat, pot face si trei ani de inchisoare pentru fals si uz de fals.

"Dupa ce ani la rand au fost simpli muncitori aici la Palatul Parlamentului, cativa angajati au avut ideea sa faca un pas in plus in cariera si sa devina functionari publici parlamentari. Nu aveau insa studiile necesare, asa ca... si-au falsificat diplomele de bacalaureat. In baza acestui document, salariul lor a crescut lunar cu 500 de lei", transmite Marius Tian, corespondent ProTV.

Cele trei persoane, anchetate acum de procurori pentru ca si-au falsificat diplomele, lucrau in Parlament de peste 10 ani. Initial, au figurat ca angajati ai departamentului tehnic din Camera Deputatilor, insa atunci cand s-au eliberat niste posturi de functionari, evident, mai bine platite, s-au inscris la concurs. O seziare anonima a pus punct inselatoriei.

„Impreuna cu cei din ministerul educatiei am verificat acele diplome si am aflat ca nu sunt autentice. Contractele de munca ale celor trei angajati au foast anulate”, spune George Dumitrica, secretar general adjunct al Camerei Deputatilor.

Citește și
medici
Meritele medicilor romani care au ales sa ramana in tara, premiate de autoritati: "Statul roman nu v-a multumit niciodata"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Insa 5 ani la rand, nimeni nu a sesizat minciuna, asa ca cei vizati au
furat din bugetul de stat peste 100 de mii de lei.

„Am dispus ca, in scurt timp, sa verificam toate diplomele din institutie pentru a inlatura orice suspiciune pe acezt subiect”, a mai spus secretarul general adjunct al Camerei.

Cei trei fosti angajati ai Parlamentului sunt cercetati pentru fals si uz de fals.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Statul e obligat sa recunoasca 70.000 de diplome luate prin studii neautorizate. Absolventii spun ca decizia vine prea tarziu
Statul e obligat sa recunoasca 70.000 de diplome luate prin studii neautorizate. Absolventii spun ca decizia vine prea tarziu

Ministerul Educatiei se vede obligat sa recunoasca diplomele a peste 70.000 de absolventi care au terminat studii neautorizate.

Meritele medicilor romani care au ales sa ramana in tara, premiate de autoritati:
Meritele medicilor romani care au ales sa ramana in tara, premiate de autoritati: "Statul roman nu v-a multumit niciodata"

"Statul roman nu v-a multumit niciodata asa cum trebuie", le-a spus ministrul Sanatatii medicilor pe care i-a premiat marti seara, la Bucuresti.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.