Criminalul din Toulouse, ucis cu un glont in cap dupa 32 de ore de asediu. Cele 3 atacuri, filmate

×
Codul embed a fost copiat

Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a anuntat ca suspectul in cazul crimelor din Toulouse si Montauban, Mohamed Merah, a murit dupa ce s-a luptat cu fortele speciale de interventie RAID si a sarit pe fereastra.

Astfel, trupele speciale l-au doborat pe Mohamed abia dupa 32 de ore de la instituirea asediului asupra locuintei in care se afla acesta. In tot acest timp, cele doua tabere au schimbat focuri de arma, iar politistii au folosit tactici de intimidare, aruncand grenade in zona unde se afla suspectul, la intervale regulate de timp.

Cu toate acestea, Mohamed Merah nu s-a dat batut asa de usor si a continuat sa opuna rezistenta, chiar si dupa ce unitatile speciale de politisti au patruns in forta in locuinta sa. Barbatul a stat ascuns si i-a surprins pe agenti cu focuri de arma, dupa care a incercat sa scape, sarind pe fereastra toaletei apartamentului. In timpul saltului, el a continuat sa traga cu armele de foc.

A fost gasit intins pe jos, fara suflare. Portret de UCIGAS din Toulouse. Cine a fost Mohamed Merah, omul care a terorizat Franta

Cronologia evenimentelor, ora Romaniei:

Citește și
Toulouse
Si-a filmat crimele. Atacatorul din Toulouse avea la gat o camera de luat vederi
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Joi, 22 martie 2012

ora 16:26 Unitatile de elita care au luat joi cu asalt apartamentul suspectului in cazul crimelor de la Toulouse l-au ucis cu "un glont in cap", in timp ce erau in "legitima aparare", a anuntat joi procurorul din Paris, citat de AFP. Unitatea de elita a politiei franceze, RAID, primise ordin sa "faca totul pentru a-l aresta pe Merah in viata" si sa nu "traga decat in legitima aparare", a afirmat procurorul Francois Molins, in cadrul unei conferinte de presa. "Tocmai pentru ca s-a facut totul, operatiunea (asediul apartamentului unde era retras Mohamed Merah-n.r.) a durat atat de mult, cu riscul RAID, care are cinci raniti intre membrii sai", a continuat magistratul.

ora 16:08 Tanarul francez care pretindea ca face parte din Al-Qaida, ucis joi intr-un asalt al unitatilor de elita ale politiei, a filmat toate cele trei atacuri comise la 11, 15 si 19 martie, in cursul carora a ucis sapte persoane, a anuntat joi procurorul din Paris, citat de AFP. Politia a gasit intr-o geanta camera utilizata de presupusul criminal in serie si a vizionat imaginile. 

ora 13.15 Corespondentul BBC in Paris spune ca, desi va exista o frustrare in Franta pentru ca nu a fost prins in viata, toata lumea va fi usurata pentru ca s-a evitat in acest fel, orice risc.

ora 13.10 BBC News: Ministrul de Interne Claude Gueant a iesit in fata presei si a oferit detalii. El a declarat ca, la un moment dat, din apartament nu se auzea absolut nimic si nu exista niciun semn ca Mohamed s-ar mai fi aflat acolo. Asa ca politistii au inspectat locuinta cu ajutorul unor camere video, dupa care au intrat in forta, pe usa si pe fereastra. Abia dupa ce au intrat si au inceput sa inspecteze casa, Mohamed Merah a iesit din baia unde statuse ascuns, inarmat pana in dinti, si a inceput sa traga cu o furie iesita din comun. Dupa cateva minute de schimburi de focuri, Mohamed a fost gasit mort. Doi ofiteri au fost raniti. In timpul atacului, politistii au incercat sa se ascunda de tirul suspectului, care, profitand de acest moment, a sarit pe geamul toaletei, cu armele in maini si continuand sa traga. A fost gasit mort pe asfalt.

ora 13.05 Surse din politie citate de AFP sustin ca in urma tirului armelor de foc au fostr trase aproximativ 300 de cartuse.

ora 13.04 Ministrul de Interne Claude Gueant a declarat ca Merah "a sarit de pe geamul toaletei, tragand cu arma in acelasi timp, si a fost gasit mort pe asfalt."

ora 12.50 France 24: Un jurnalist independent citeaza o sursa din politie, care sustine ca Mohamed ar fi murit in toaleta apartamentului sau, unde se retrasese ca sa scape de tirul politiei.

ora 12.47 Administratia prezidentiala, citata de BBC News, a confirmat faptul ca Mohamed Merah a murit in schimbul de focuri cu trupele speciale RAID. De asemnenea, cel putin trei politisti au fost raniti, unul dintre ei fiind in stare grava.

ora 12.43 Surse citate de BBC News, dar NECONFIRMATE, sustin ca Mohamed a murit dupa ce a ripostat in fata trupelor speciale RAID cu armele de foc din dotare. Aceleasi surse sustin ca teroristul a fost vazut intins pe jos cu un pistol in mana, mort.

ora 12.40 Surse citate de France 24 si BBC News sustin ca trupele speciale RAID au reusit sa-l omoare pe Mohamed Merah, suspectul in cazul crimelor comise in Toulouse si Maubaunt.

ora 12.35 France 24 citeaza AFP, care sustine ca a aflat de la o sursa din cadrul politiei ca Mohamed Merah "se opune fortelor politiei". Rezistenta barbatului este uimitoare, in conditiile in care au trecut peste 32 de ore de la declansarea asediului.

ora 12.30 Postul BFM TV transmite in direct zgomotul care se aude prin intermediul telefonului corespondentului sau, aflat la locul asediului. Prin telefon se aud focuri de arma si explozii, timp de aproape doua minute.

ora 12.05 BBC News citeaza France 2 TV, care sustine ca aflat de la o sursa ca trupele RAID ar fi intrat in apartamentul lui Mohamed. Deocamdata autoritatile nu au confirmat informatia.

ora 12.00 O sursa AFP din cadrul politiei, citata de France 24, a declarat ca asediul de la Toulouse "se apropie de sfarsit".

ora 11.45 France 24: Politia s-a pozitionat in jurul casei asediate, blocand vederea jurnalistilor de la fata locului, ceea ce ii face pe unii sa creada ca autoritatile se pregatesc sa intervina in forta. De asemenea, o sursa din cadrul sindicatului politistilor a explicat pentru France 24 ca exploziile auzite mai devreme este posibil sa fi fost provocate de grenade luminoase, care au fost lansate pentru a-l detecta pe suspect.

ora 11.36 France 24 citeaza Reuters: Trei noi explozii, foarte puternice, s-au auzit din directia in care este asediat suspectul.

ora 11.25 France 24: Sute de politisti inarmati inconjoara casa lui Mohamed la aceasta ora. Conform ministrului de Interne, autoritatile nu stiu inca daca suspectul este in viata sau daca armele pe care le are sunt functionale.

ora 10.55 France 24: Exista informatii potrivit carora a fost adusa la fata locului o ambulanta, iar o targa a fost transportata in zona in care Merah este asediat.

ora 10.34 France 24: Reporterul de la fata locului spune ca pompierii si politia s-au mutat mai aproape de casa asediata a lui Mohamed Merah.

ora 10.26 France 24: Politia nu a mai intrat in contact cu suspectul de miercuri seara, ora locala 22.45.

ora 09.31 BBC News citeaza radio Europe 1: Este cel mai lung asediu care s-a intamplat in Franta din 1993 si pana astazi. Un fost negociator din cadrul unitatii speciale RAID a declarat ca exploziile care s-au auzit in timpul noptii reprezinta o tactica folosita de autoritati pentru a-i transmite suspectului "o stare de tensiune, care sa-l faca sa actioneze". Insa tot el a admis ca, deoarece Merah este un extremist, "s-ar putea sa nu fie un semn bun".

ora 09.15 BBC News: Ministrul francez de Interne a declarat la postul de radio RTL ca este "ciudat" faptul ca in apartamentul lui merah nu a mai fost inregistrata nicio miscare, iar politia nu a mai intrat in contact cu el in timpul noptii.

ora 09.04 BBC News citeaza AFP, care spune ca ministrul de Interne nu este sigur daca Merah mai este in viata.

ora 06.00 Pe timpul noptii, in jurul locuintei suspectului au avut loc schimburi de focuri, insa Mohamed Merah nu s-a predat.

ora 1.29 "Negocierile s-au incheiat si a inceput asaltul", a declarat primarul Jean-Pierre Havrin pentru presa locala.

ora 0.59 Primarul orasul a confirmat ca politistii au luat cu asalt apartamentul in care autorul atacurilor armate se afla de 24 de ore. Exploziile au fost urmate de flash-uri de lumina de culoare portocalie.

Satui de promisiunile celui care-a omorat cu sange rece sapte oameni, politistii din trupele speciale franceze au descins miercuri noapte in casa unde se baricadase suspectul. Mohamed Merah, autorul asasinatelor care au socat Franta si-a recunoscut faptele, marturisind ca este afiliat al gruparii teroriste Al-Qaida. Regreta doar ca n-a facut mai multe victime si a sugerat ca ar avea camarazi care pregatesc atentate in Paris, Lyon si Marseille.

El a fost incercuit in urma cu mai bine de 24 de ore, timp in care a tinut in sah fortele de securitate.


Détonations près de l'immeuble où Mohamed Merah... de lemondefr

Miercuri, 21 martie 2012

 

21:40 Presupusul autor al atacurilor armate din Franta, Mohamed Merah, sustine ca a refuzat sa comita un atentat comandat de Al-Qaida, dar a acceptat "o misiune generala" pentru comiterea de atacuri in Franta, conform ministrului francez de Interne, Claude Guéant, citat de AFP. Islamistul, incercuit de politie intr-o cladire din Toulouse, "a explicat modul in care a primit instructiuni din partea Al-Qaeda cat s-a aflat in Pakistan", precizeaza ministrul. "I s-ar fi propus sa comita un atentat-sinucigas, dar a refuzat, acceptand in schimb o misiune generala pentru comiterea unui atentat in Franta", a adaugat Gueant.

18:40 Presupusul autor al atacurilor de la Toulouse si Montauban, baricadat intr-o cladire, a vorbit despre o predare miercuri seara si a revendicat cele trei atacuri in care a actionat "singur", a declarat procurorul din Paris François Molins, relateaza AFP. Raid (unitatea de elita a politiei) a efectuat miercuri "mai multe tentative de patrundere" in apartamentul din Toulouse in care s-a baricadat Mohamed Merah si s-a lovit de fiecare data de o "riposta" cu o arma de foc, a adaugat procurorul in cadrul unei conferinte de presa.

17:40 Autorul atacurilor din sud-vestul Frantei dorea "sa puna Republica in genunchi" prin impuscarea a trei militari si prin "executarea in mod terorist" a patru evrei, dar "tara nu a cedat", a declarat, miercuri, presedintele Nicolas Sarkozy, la Montauban, informeaza AFP. "Cei trei militari au fost victime ale unei executii teroriste. Asasinul voia sa puna Republica in genunchi, dar tara nu a cedat", a spus Sarkozy, intr-un omagiu adus militarilor ucisi.

17:31  Un concesionar Yamaha din Toulouse, abordat de Mohamed Merah pentru a-i dezactiva cipul antifurt de la un maxiscuter, a jucat un rol-cheie in identificarea presupusului autor al atacurilor din sudul Frantei, furnizand numele lui politiei, marti dimineata, relateaza AFP.   "Un tanar pe care il cunoastem a venit la noi in urma cu cateva zile si ne-a cerut informatii despre cipul de geolocalizare al vehicului sau. El a adaugat ca tocmai si-a demontat scuterul pentru a-l revopsi", a declarat el.  Vizionand banda cu uciderea cu sange rece a trei copii evrei si a unui profesor, care infatisau scuterul revopsit, barbatul "a facut legatura".  "Le-am dat numele si prenumele tanarului, pe care il aveam in banca noastra de date de cand avea 14 ani", a precizat Dellacherie, subliniind ca nu a vandut scuterul incriminat si ca nu "l-a vazut niciodata".

16:55 Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat la Toulouse in fata comunitatilor religioase ca ucigasul in serie care pretinde ca apartine Al-Qaida se pregatea sa "ucida din nou", miercuri dimineata, a anuntat o reprezentanta a comunitatii evreiesti, citata de AFP. Mohamed Merah, care era in continuare baricadat in apartamentul sau, "avea deja un plan pentru a ucide din nou" si acest lucru "era prevazut pentru miercuri dimineata", a declarat Nicole Yardeni, relatand informatiile oferite de presedinte in cadrul intrevederii sale cu reprezentantii comunitatilor.

16:00 Autoritatile franceze au negat informatiile de presa privind arestarea lui Mohamed Merah, informeaza ziarul Le Point, in editia online. Cu putin timp in urma, postul BFM TV relatase ca Mohamed Merah, in varsta de 24 de ani, fusese arestat la iesirea din propria locuinta, care era incercuita de cateva ore de fortele de ordine. Mohamed Merah, cetatean francez de origine algeriana, este considerat autorul atacului care a vizat o scoala evreiasca din Toulouse, soldat cu patru morti. El este suspectat si de uciderea a trei militari, la Montauban si Toulouse.

15.45 Potrivit postului BFM TV, Mohamed Merah, in varsta de 24 de ani, a fost arestat la iesirea din propria locuinta, care era incercuita de cateva ore de fortele de ordine.

ora 15.25 Barbatul suspectat de uciderea a trei copii si a unui rabin, intr-o scoala evreiasca, a fost arestat de politisti, scriu Russia Today si The Guardian.

ora 14.15 Mohammed Merah s-a aflat in fata unui tribunal in urma cu doua saptamani, pentru ca a condus fara permis. Avocatul sau, Christian Etelin, sustine ca Merah se purta "frumos, civilizat si respectuos".

ora 14.11 O sursa din randul politiei spune ca autoritatile au refacut contactul cu suspectul, care se afla sub asediu in apartamentul sau.

ora 13.20 Postul francez BFMTV anunta ca locatarii din imobilul in care se afla suspectul au fost evacuati.

ora 13.10 BBC News citeaza Reuters: Seful inchisorii din Kandahar (Afganistan) a declarat ca suspectul din Toulouse, Mohammed Merah, se afla in inchisoare pentru o pedeapsa de 3 ani cand a reusit sa evadeze. El a scapat in timpul unei actiuni organizate de talibani, fiind ajutati sa fuga mai multi prizonieri.

ora 12.47 BBC News citeaza publicatia Le Monde, care sustine ca suspectul s-ar fi antrenat cu talibanii pakistanezi inainte sa plece in Afganistan pentru a lupta cu insurgentii. Le Monde nu precizeaza de unde are aceste informatii.

ora 12.45 Sky News: Premierul Palestinei a declarat ca "este timpul ca acesti criminali sa inceteze sa mai spuna ca actioneaza in numele Palestinei si sa nu mai sustina ca lupta pentru drepturile copiilor palestinieni, care nu cer decat o viata decenta."

ora 12.25 Presedintele Frantei Nicolas Sarkozy a vorbit despre situatia de la Toulouse. El a felicitat politia pentru gasirea celor responsabili si a precizat ca stat de vorba cu reprezentantii comunitatii musulmane si evreiesti din Franta. Sarkozy le-a spus acestora ca "vom ramane uniti si nu vom ceda in fata actelor de razbunare. Datoram acest lucru victimelor care au fost ucise cu sange rece."

Presedintele Frantei a tinut un discurs foarte scurt, fara sa accepte intrebari din partea presei, si a mentionat ca se grabeste sa ajunga la ceremonia organizata in memoria victimelor.

ora 12.10 BBC News il citeaza pe Alan Thomas, aflat in Franta: "Nu trebuie sa pierdem din vedere faptul ca luni, cand au avut loc crimele din Toulouse, se implineau 50 de ani de la sfarsitul Razboiului Algerian - eveniment care nu a fost marcat in niciun fel in Franta, dar care, cu siguranta, nu a fost uitat de algerieni."

ora 12.00 BBC News: Discutiile cu suspectul au incetat. Mai multe arme au fost gasite intr-o masina parcata in apropierea casei in care are loc asediul politiei. Ministrul francez de Interne a declarat ca Mohamed mai are doi frati si doua surori, toti fiind retinuti de politie.

ora 11.50 Publicatia sportiva "La voix des sports" publica prima fotografie cu suspectul din Toulouse, Mohammed Merah, realizata in timpul unui antrenament de box.

ora 11.25 Toate conductele de gaz din zona au fost oprite, pentru eventualitatea in care suspectul va incerca sa se arunce in aer.

ora 11.05 Sky News: Suspectul nu a avut cereri deosebite in negocierile sale cu politia. La prima vedere, el pare ca vrea doar sa stea de vorba si rememoreaza trecutul sau infractional.

ora 11.05 BBC News: Suspectul principal se numeste Mohammed Merah, are 24 de ani si este francez de origine algeriana. Inainte de crimele din Toulouse si Montauban, el se afla in evidentele politiei pentru alte infractiuni, fara legatura cu terorismul. In timpul asediului el a vorbit cu fortele de ordine si s-a autodescris ca fiind un luptator musulman si membru al retelei Al-Qaida.

ora 10.52 Sky News: Unul dintre oamenii care sunt blocati in cladirea unde se afla criminalul a sunat la radio France Info. Cu o voce foarte slaba si in lacrimi, femeia a spus: "Trebuie neaparat sa ne scoata de aici, trebuie sa vina! Nimeni nu ne ajuta! Nimeni nu ne ajuta.."

Un alt vecin a sunat la acelasi post de radio, spunand ca politia a aparut la balconul sau. Agentii i-au spus: "Stai in casa, nu iesi afara, pentru ca este foarte periculos".

ora 10.44 Sky News: Vecini ingroziti sunt inca blocati in locuintele lor, in apropiere de asediul suspectului sau chiar in cladirea respectiva. Ei au sunat la posturile de radio cerand ca autoritatile trebuie sa-i evacueze cat mai repede. Unii jurnalisti independenti (freelancer) care se afla la fata locului spun ca deja a sosit un autocar. In schimb, Daily Mail afirma ca un cuplu care se afla chiar in cladirea unde este blocat teroristul s-a ascuns sub pat de frica. Cuplul respectiv ar fi afirmat ca l-ar fi auzit pe atacator spunand "Te vad!", inainte sa deschida focul catre agentii de politie, in timpul primei actiuni a foretelor de ordine, de la ora locala 03.00

ora 10.28 Suspectul si-a aruncat arma in urma unei intelegeri incheiate cu politia, care i-a promis in schimb un "dispozitiv de comunicatii".

ora 10.25 In Ierusalim au inceput ceremoniile funerare dedicate victimelor atacurilor din Toulouse.

ora 10.21 Primarul orasului Toulouse a declarat ca suspectul este foarte "determinat", astfel ca asediul ar mai putea continua o perioada de timp.

ora 10.18 Ministrul Gueant a declarat ca suspectul este foarte bine inarmat, chiar daca a aruncat pe geam un pistol. Politia incearca sa-l captureze in viata.

ora 10.16 BBC News: Unele persoane sustin ca au auzit o explozie din locul in care are loc asediul suspectului.

ora 10.13 BBC News: Mama suspectului, de origine algeriana, se afla la fata locului, incercand sa-si convinga fiul sa se predea.

ora 10.07 ora 10.00 BBC News: Ministrul francez de Interne a declarat ca suspectul a declarat politiei ca se va preda mai tarziu, in cursul dupa-amiezei. De asemenea, desi el si-a aruncat pe geam pistolul, autoritatile se tem ca mai are si alte arme de foc.

ora 10.05 BBC News: Arma de calibrul 45 a fost folosita in toate cele trei atacuri, a declarat o sursa din politie.

ora 10.00 BBC News: Ministrul francez de Interne a declarat ca suspectul negociaza cu politia si ca si-a aruncat pe fereastra pistolul, o arma de calibrul 45.

Stare de asediu intr-un cartier din Toulouse

Politia a organizat o actiune de capturare a suspectului la ora locala 03.00, care se afla intr-o casa din Toulouse, potrivit The Telegraph. In jurul orei Romaniei 08.30 The Telegraph anuntase ca barbatul fusese arestat, insa de fapt era vorba despre fratele acestuia, care a fost prins intr-o locatie diferita.

Suspectul principal are 24 de ani si refuza sa se predea. El a declarat politiei ca este "jihadist" din cadrul organizatiei Al-Qaida si ca a vrut sa se razbune pentru drama copiilor palestinieni. "El pretinde ca este mujahedin si ca apartine Al-Qaida", a declarat ministrul de Interne, Claude Gueant.

Potrivit BBC News, autoritatile negociau cu acesta in jurul orei locale 08.00 (09.00, ora Romaniei). Doi politisti au fost raniti in timpul unui schimb de focuri. Un oficial citat de AFP si preluat de BBC News a declarat ca suspectul a fost in atentia anchetatorilor dupa primele doua atacuri. Se pare ca acesta se numeste Mohamed, este de nationalitate franceza si a fost identificat cu ajutorul unui e-mail pe care acesta l-ar fi trimis primei sale victime.

Conform corespondentului BBC, suspectul se afla intr-o cladire cu 5 etaje din Toulouse, la parter sau la primul etaj.

Ministrul francez de Interne a mai declarat ca suspectul a efectuat un sejur in regiunea situata la frontiera intre Pakistan si Afganistan, un fief al retelei teroriste Al-Qaida. Suspectul "era in colimatorul Directiei Centrale de Informatii Interne (DCRI), ca si altii, de la primele doua atentate (impotriva unor militari, la 11 si 15 martie-n.r.). Politia judiciara a adus atunci un element foarte pretios care a consolidat ancheta", a precizat o sursa apropiata anchetei.

Se pare ca suspectul a calatorit recent in Afganistan. "Sustine ca voia sa se razbune pentru copii palestinieni, dar si pentru faptul ca armata franceza are interventii in alte tari." a mai spus ministrul de Interne, citat de The Telegraph.

In timpul operatiunii politiei, la fata locului a fost adusa si mama suspectului. "A fost rugata sa intre in contact cu fiul ei, sa vorbeasca cu el, insa femeia a refuzat, sustinand ca are prea putina influenta asupra lui." a declarat Gueant. "Barbatul are legaturi cu persoane implicate in actiunile de jihad si salafi", a mai adugat ministrul, referindu-se la cele doua ramuri ale religiei islamice care au influentat organizatia Al-Qaida.

Surse apropiate anchetatorilor, citate de radio Europe 1 si preluate de BBC News, au declarat ca suspectul a mai fost arestat in Kandahar, Afganistan, pentru diferite infractiuni, care nu aveau insa legatura cu actele teroriste.

Politia franceza incearca acum sa afle daca mai sunt si alte persoane implicate in atacurile care au avut loc in ultima perioada in Franta.

Mai multi politisti care purtau casti si veste antiglont au incercuit in aceasta dimineata cartierul rezidential din Toulouse, situat in apropierea scolii unde trei copii evrei si un rabin au fost ucisi luni. O sursa apropiata anchetei a declarat ca anchetatorii sunt increzatori ca suspectul incercuit este autorul crimelor. Conform jurnalistilor AFP de la fata locului, mai multe focuri de arma au fost auzite in cursul operatiunii.

Nivelul maxim de alerta terorista a fost instituit in sud-vestul Frantei dupa o serie de crime comise aparent de aceeasi persoana, pe parcursul mai multor zile.

Aceeasi arma si acelasi scuter furat au fost folosite la 11 martie pentru uciderea unui militar la Toulouse, apoi, patru zile mai tarziu, pentru uciderea altor doi militari la Montauban si luni in atacul de la un colegiu evreiesc din Toulouse, soldat cu patru morti, dintre care trei copii.

Avionul care transporta trupurile celor patru victime ale atacului de la Toulouse a ajuns in Israel

Avionul care transporta trupurile celor patru victime ale atacului armat de la scoala evreiasca din Toulouse a sosit, miercuri dimineata, in Israel, a anuntat o sursa aeroportuara, citata de AFP. Avionul companiei israeliene El Al, la bordul caruia se aflau 50 de apropiati ai victimelor si ministrul francez al Afacerilor Externe, Alain Juppe, a aterizat la scurt timp dupa ora locala 5.45 (5.45, ora Romaniei) pe aeroportul international Ben Gurion din Tel Aviv.

Cei trei copii si profesorul evrei, asasinati luni la Toulouse, urmeaza sa fie inmormantati incepand de la ora 10.00 (10.00, ora Romaniei), in cel mai mare cimitir din Ierusalim, Har Hamenouhot.

Cele patru sicrie au fost transportate marti dupa-amiaza de la Toulouse pana la aeroportul parizian Roissy, cu un avion pus la dispozitie de Ministerul francez al Apararii. O ceremonie funerara a avut loc ulterior la Pavilionul de receptie al aeroportului, la care au participat si presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si premierul Francois Fillon.

Jonathan Sandler, in varsta de 30 de ani, profesor de religie evreu, cei doi fii ai sai Arieh, 5 ani, si Gabriel, 4 ani, precum si micuta Myriam Monsonego, 7 ani, fiica directorului institutiei, au fost ucisi luni dimineata de un misterios "criminal pe scuter", in fata scolii evreiesti Ozar Hatorah din Toulouse.

Jonathan Sandler, de nationalitate franceza, a trait mai multi ani in Israel, iar cei trei copii au dubla cetatenie franceza si israeliana, potrivit ambasadei Israelului in Franta.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Autoritatile se asteapta ca atacatorul din Toulouse sa atace din nou vineri
Autoritatile se asteapta ca atacatorul din Toulouse sa atace din nou vineri

La doua zile de la atacul armat de la Toulouse, agresorul este in continuare in libertate. Mai mult, ancheta contureaza profilul unui asasin de teapa norvegianului Breivik, care isi planuieste cu grija faptele si urmareste mediatizarea.

Si-a filmat crimele. Atacatorul din Toulouse avea la gat o camera de luat vederi
Si-a filmat crimele. Atacatorul din Toulouse avea la gat o camera de luat vederi

Anchetatorii nu l-au identificat inca pe barbatul care a asasinat militari si evrei la Toulouse si Montauban (sud-vest), insa un martor ocular sustine ca l-a vazut pe atacator cu o "camera de luat vederi mica in jurul gatului".

Obiectivele evreiesti din Europa si-au sporit masurile de securitate, dupa atacul de la Toulouse
Obiectivele evreiesti din Europa si-au sporit masurile de securitate, dupa atacul de la Toulouse

Crimele de luni dintr-o scoala evreiasca franceza au provocat reactii de indignare in intreaga lume precum si o sporire a masurilor de securitate ale unor puncte de interes evreiesti din cateva tari europene.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.