Autoritatile se asteapta ca atacatorul din Toulouse sa atace din nou vineri

Ultima actualizare: 29-10-2012 12:20
atac armat Toulouse

La doua zile de la atacul armat de la Toulouse, agresorul este in continuare in libertate. Mai mult, ancheta contureaza profilul unui asasin de teapa norvegianului Breivik, care isi planuieste cu grija faptele si urmareste mediatizarea.

Autoritatile franceze sunt aproape sigure ca el va ataca din nou, de data aceasta cu urmari si mai grave.

Si, pentru ca pana acum a lovit la interval de patru zile, politistii se asteapta sa actioneze din nou vineri.

Sute de politisti au impanzit strazile oraselor din sudul Frantei, cautandu-l pe ''ucigasul pe scuter'', cum il numeste presa. Autoritatile sunt aproape sigure acum ca au de-a face cu un singur vinovat pentru toate cele trei incidente armate din ultimele 10 zile.

Francois Molins, procurorul general al Frantei: ''Un individ inarmat care actioneaza mereu la fel, cu sange rece. Un individ care actioneaza cu premeditare, asa cum dovedeste modul in care si-a ales victimele.''

Indiciile sunt insa destul de putine, desi politistii au audiat sute de martori. Ultimul atac a durat mai putin de un minut, iar asasinul avea o casca de motociclist, ceea ce il face greu de identificat. Mai grav e ca analizand cele trei atacuri, se poate presupune ca, daca va lovi din nou, va face si mai multe victime.

Laurent Montet, criminalist: ''E din ce in ce mai organizat, numarul de victime e din ce in ce mai mare, foloseste mai multe arme, socheaza din ce in ce mai mult, deci putem conchide ca atacurile vor fi din ce in ce mai grave.''

O alta ipoteza este ca ucigasul, despre care se crede ca e un fost militar cu vederi rasiste, isi va calcula riscurile si va prefera sa se ascunda o vreme.

Aseara, trupurile victimelor de la scoala evreiasca au fost transportate cu avionul spre Israel. Nicolas Sarkozy si seful guvernului au participat la o ceremonie restransa oficiata pe aeroport.

Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei: ''Am fost impresionati de curajul acestei femei care si-a vazut cu ochii ei sotul si doi dintre copii intr-o balta de sange.''

Autoritatile franceze au dat publicitatii si numele si fotografiile celor trei militari magrebieni ucisi in atacul din 15 martie. Acestia vor fi inmormantati astazi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO