Starbucks recunoaste ca foloseste la prepararea bauturilor un extract din gandaci
Starbucks a confirmat pentru CNN ca foloseste pentru prepararea unui sortiment de bautura un extract dintr-o specie de gandaci.
Mai exact, extractul respectiv, denumit carmaz sau carmin, este utilizat la prepararea unui Frappucino din capsuni si este ingredientul care ii da o nuanta de roz foarte atragatoare.
Gandacul care coloreaza bauturile de la Starbucks traieste in Mexic.
Cum sa gatesti 800 de portii de mancare cu doar jumatate de litru de ulei
Conform CNN, aceasta bautura nu este singura care contine extractul respectiv. Mai multe companii l-au folosit si il folosesc, sub denumirea de “carmin”, sau “colorant natural". Prima denumire este impusa dupa aprobarea in 2009 a unor norme internationala in industria alimentara.
Starbucks nu a negat nicio clipa ca ar folosi acest extract. Mai mult, a spus ca el este aprobat de FDA, Food and Drug Administration, si ca este de preferat utilizarea lui, in loc de un colorant natural.
Carminul este folosit si in industria alimentara din Romania.