Ads by INTERNET PROTV

Ciocniri violente in "Jungla" din Calais. Imigrantii au aruncat cu pietre in politie si au dat foc la adaposturi

Embed:

 Politistii francezi au folosit gaze lacrimogene impotriva imigrantilor din Calais, pe care vor sa ii evacueze din "Jungla". Iar acestia au ripostat aruncand cu pietre in fortele de ordine si dand foc la adaposturi.

Doua buldozere si angajatii unei firme private mandatate de statul francez au inceput sa demonteze in jur de 20 de adaposturi improvizate situate pe o zona de 100 mp, sub supravegherea a numerosi politisti.

Peste 30 de vehicule de politie si doua camioane erau stationate la intrarea in tabara, fortele de ordine avand oficial drept misiune sa ajute serviciile sociale sa ofere solutii locative pentru migrantii din cartier, potrivit prefecturii.

Violente jungla din Calais

O militanta britanica din cadrul miscarii altermondialiste 'No border', care lupta pentru desfiintarea frontierelor, a fost retinuta in cursul acestei operatiuni, au indicat doua surse politienesti.

Imigrantii au ripostat la actiunea fortelor de ordine si au aruncat cu pietre si au dat focuri la adaposturi.

Violente jungla din Calais

Joi, guvernul, care vrea sa dezafecteze cea mai mare tabara ilegala din Franta unde supravietuiesc intre 3.700 si 7.000 de migranti potrivit acestor surse, a obtinut castig de cauza din partea justitiei pentru evacuarea zonei sudice a taberei, decizie contestata de migranti si de asociatii. Autoritatile au dat imediat asigurari ca nu incearca sa recurga la forta.

'intre 800 si 1.000 de persoane' traiesc in aceasta parte a 'Junglei' potrivit prefecturii si 3.450 potrivit asociatiilor. Acestea trebuie sa fie mutate in centrul de primire de la Calais sau chiar in alta parte a Frantei.

Violente jungla din Calais

Partea de nord, care adaposteste in corturi intre 1.100 si 3.500 de refugiati, nu este afectata de aceasta decizie a justitiei si migrantii vor ramane acolo.

De ani de zile, migrantii tranziteaza prin regiunea Calais, de unde spera sa poata traversa in Marea Britanie prin canalul pe sub Canalul Manecii. Recenta criza a migratiei le-a crescut numarul, chiar daca Franta a fost totusi scutita de un mare aflux de refugiati.

Belgia: Peste 600 de migranti returnati in Franta dupa restabilirea controalelor la frontiera

Belgia a returnat pe teritoriul Frantei 619 persoane de la restabilirea controalelor la frontiera franco-belgiana, in urma cu o saptamana, pentru a impiedica un eventual aflux de migranti dupa dezafectarea partiala a 'junglei' din Calais, a anuntat luni politia federala din Belgia, relateaza AFP.

Violente jungla din Calais

De la anuntarea masurilor de catre ministrul belgian de interne, Jan Jambon, martea trecuta, '619 persoane au fost blocate: 334 erau deja pe teritoriul Belgiei si 285 la frontiera', a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei, Peter De Waele.

Jambon a explicat s-a dorit sa se evite ca sute de migranti, a caror evacuare din tabara de la Calais era iminenta, sa treaca in Belgia pentru a incerca o traversare spre Marea Britanie de pe coastele belgiene, cu riscul de a aparea tabere ilegale similare in imprejurimile portului din Zeebruges.

Violente jungla din Calais

La sfarsitul saptamanii trecute, Ministerul de Interne a indicat ca 105 persoane au fost returnate la frontiera franceza miercuri, 24 februarie, si 224 joi, 25 februarie.

Operatiunea, care mobilizeaza cotidian 300 de politisti, a dus la returnarea a aproape inca 300 de persoane in ultimele trei zile, potrivit noilor cifre furnizate de politie luni, care a incheiat aceasta evidenta la ora 07.00 GMT.

De altfel, doua calauze au fost retinute marti, 23 februarie, in apropiere de Zeebruges, si alte patru in noaptea de joi spre vineri, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al parchetului din Bruges. 'Cei sase au fost plasati in detentie provizorie de catre un judecator de instructie', a precizat parchetul dupa inculparea lor pentru 'trafic de fiinte umane'.

De la inceputul anului, '16 presupusi traficanti au fost plasati in detentie in provincia Flandra Occidentala', care acopera litoralul belgian, a adaugat purtatorul de cuvant.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 1 Martie 2016
  • Cover Jungla din Calais
  • Violente jungla din Calais
  • Violente jungla din Calais
  • Violente jungla din Calais
  • Violente jungla din Calais
  • Violente jungla din Calais
Citeste mai multe despre: imigrati, refugiati, Calais,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed