ANIMATIE GRAFICA. Filmul accidentului din Ungaria, in care 13 romani au fost raniti. Ce au povestit pasagerii

×
Codul embed a fost copiat

La doar o zi dupa tragedia din Bulgaria in care o turista romanca si-a pierdut viata, un alt autocar cu 32 de romani la bord a fost implicat intr-un accident, in localitatea Mako, din Ungaria, la 15 kilometri de tara noastra.

AUTOCAR cu romani rasturnat in MAKO, Ungaria - SUMARUL EVENIMENTELOR:

=► Un autocar romanesc cu 32 de oameni la bord s-a rasturnat in localitatea Mako, din Ungaria

=► Doua persoane au fost ranite grav, iar 11 cetateni romani sunt raniti usor. Unul dintre pasageri a ramas incarcerat si a avut nevoie de interventia pompierilor

ORA 19:00 Filmul accidentului din Ungaria:

Citește și
accident autocar Bulgaria
Soferul autocarului implicat in accidentul din Bulgaria, eliberat si trimis acasa. Primele date din ancheta
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Autocarul supraetajat plecase din Padova, de unde a preluat romani din mai multe zone ale Italiei. Toti pasagerii se aflau la etaj, iar jos erau numai bagajele. La iesirea de pe autostrada M43, in apropiere de orasul Mako, la numai 15 km de granita cu Romania, soferul a pierdut controlul masinii intr-un sens giratoriu.

Afara ploua, iar soseaua era umeda. Autocarul a derapat, a iesit de pe drum si s-a infipt cu partea din fata intr-un sant adanc de aproape trei metri. Cand au privit pe geam, pasagerii speriati s-au rugat ca vehiculul sa nu se rastoarne cu ei.

La locul accidentului au venit mai multe ambulante, un echipaj de politie din Timisoara, dar si reprezentantii Consulatului Roman de la Szeged. Ranitii au fost dusi la spitalele din zona. 8 dintre ei au primit ingrijiri medicale si au fost externati, in timp ce alti 5 raman internati.

Pasager: "Erau printre scaune, multi dormeau. La etaj stateam, sunt un pic ranit la cap."

Pasager: "Ne-a fost frica sa nu se incline autocarul mai tare. Pompierii ne-au scos prin geam si prin parbriz."

Pasagerii au fost dusi in tara cu un alt autocar al transportatorului din Galati.

ORA 16:05 Ministerul Afacerilor externe a facut urmatoarele precizari:

"In continuarea demersurilor initiate de Consulatul General al Romaniei la Szeged in vederea acordarii asistentei consulare cetatenilor romani implicati in accidentul rutier, survenit in localitatea Mako din Ungaria, consulul roman s-a deplasat, in cursul diminetii, in regim de urgenta, la locul producerii accidentului. In urma discutiei avute cu autoritatile ungare prezente, au fost obtinute urmatoarele informatii:

- cei 2 cetateni romani raniti grav au fost transportati la Spitalul din localitatea Szeged, unde li se acorda ingrijiri medicale;
- alti 3 cetateni romani raniti usor au fost preluati de la spitalul din Mako, fiind transportati la spitalul din Szeged;
- 4 cetateni romani raniti usor au fost transportati la spitalul din localitatea Oroshaza, dupa care au fost externati;
- 4 cetateni romani raniti usor au fost transportati la Spitalul din Mako, ulterior fiind externati.

Avand in vedere finalizarea investigatiilor medicale, intregul grup de cetateni romani, cu exceptia celor 5 persoane aflate la Szeged, din care 2 in stare grava, va fi repatriat. In acest sens, firma de transport va trimite, in cel mai scurt timp, un alt autocar pentru a prelua grupul.

Cetatenii romani nevatamati se afla in prezent la sediul politiei din Mako, in vederea indeplinirii formalitatilor legale. Intregul grup de cetateni romani beneficiaza de asistenta permanenta a CG Szeged, dar si a politiei locale, pana la sosirea autocarului care ii va prelua cu destinatia Romania. Precizam ca reprezentantul consulatului s-a deplasat la sectia de politie imediat dupa transportarea acestora de la locul accidentului.

In prezent, consulul se afla la spitalul din Szeged pentru discutii cu medicii curanti si a se interesa de starea de sanatate a celor doi cetateni romani raniti grav. Ministerul Afacerilor Externe se afla in legatura permanenta cu Ministerul Afacerilor Interne - Departamentul pentru Situatii de Urgenta. 

Consulatul General al Romaniei la Szeged continua demersurile de asistenta a cetatenilor romani, pe toata durata prezentei acestora la Mako, Oroshaza si Szeged si mentine legatura cu politia ungara si spitalele ungare.

Citeste si: Accident in lant pe DN 2B, intre Braila si Buzau. In carambolul creat a fost implicata o ambulanta care transporta un pacient

ORA 13:00 Cele 13 persoane ranite in urma accidentului rutier din Ungaria, intre care doua sunt in stare grava, au fost transportate la spital, iar alti 19 pasageri au fost dusi la sediul Politiei din Mako, unde au primit mancare si bautura, potrivit MTI.

Conform purtatorului de cuvant al Politiei din Csongrád, Szenti Szabolcs, cele 13 persoane ranite dupa ce autocarul in care se aflau s-a rasturnat in localitatea Mako din Ungaria au fost transportate cu ambulantele la spital.  Alti 19 pasageri din autocar, care nu au fost raniti, au fost dusi la sediul Politiei din Mako, unde au primit mancare si bautura, mai relateza MTI.  Potrivit unor surse locale, cei 32 de pasageri sunt romani, iar autocarul, care apartine unei firme din Galati, se intorcea din Italia.

ORA 11:10 Conform MAE un autocar, la bordul caruia se aflau 32 de persoane, a alunecat intr-un sant, pe fondul conditiilor meteo nefavorabile. Accidentul s-a produs in apropierea localitatii Mako.

Din cele 32 de persoane aflate in autocar, 2 cetateni romani sunt raniti grav, iar 11 cetateni romani sunt raniti usor. In prezent, autoritatile efectueaza manevrele de descarcerare. O echipa a oficiului consular se deplaseaza catre locul accidentului pentru a acorda asistenta consulara si pentru a sprijini autoritatile in demersurile de identificare a persoanelor.

Citeste si: Smecher cu BMW, varianta de Moldova. A intrat INTENTIONAT intr-un pieton care traversa regulamentar

ORA 11:00 Mai multe echipaje de medici si pompieri au sosit locul accidentului pentru a interveni. Autostrada a fost paralizata, sunt coloane de masini pe cativa kilometri.

ORA 10:40 Potrivit surselor citate, accidentul a avut loc in jurul orei 09.30, dupa ce autocarul, care mergea pe autostrada M43, spre Romania, s-a inclinat pe o parte si s-a rasturnat.

In urma accidentului, au fost ranite mai multe persoane, insa niciuna nu este decedata, au precizat sursele citate.  Potrivit delmagyar.hu, la fata locului au sosit mai multe ambulante si un elicopter.

ORA 10:30 Din primele informatii rezulta ca in autocar era se aflau romani, insa numarul exact al pasagerilor va fi stabilit in urma verificarilor.  La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje de anchetatori si de interventie ale autoritatilor maghiare.

Sursa foto: pressalert.ro, delmagyar.hu

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
"Panica. Tipete. Eram plini de sange". Marturiile pasagerilor din autocarul rasturnat duminica in Bulgaria

"Eram plini de sange", isi amintesc romanii aflati in autocarul care s-a rasturnat in Bulgaria, langa Veliko Tarnovo. Din pacate, o tanara de 27 de ani a murit in acest accident.

Soferul autocarului implicat in accidentul din Bulgaria, eliberat si trimis acasa. Primele date din ancheta
Soferul autocarului implicat in accidentul din Bulgaria, eliberat si trimis acasa. Primele date din ancheta

Dupa audieri care au durat duminica mai multe ore, cei doi soferi ai autocarului, atat cel de rezerva, cat si cel aflat la volan in momentul producerii accidentului, au fost eliberati de catre politistii bulgari si trimisi acasa.

Cosmarul prin care au trecut turistii romani implicati in accidentul din Bulgaria. Situatia ACTUALIZATA a ranitilor
Cosmarul prin care au trecut turistii romani implicati in accidentul din Bulgaria. Situatia ACTUALIZATA a ranitilor

Pe langa cei sase raniti adusi la Spitalul Floreasca, din Bulgaria, cu elicoptere, restul persoanelor care se aflau in autocarul implicat in accidentul de duminica au fost aduse in tara cu un alt autocar.

FILMUL accidentului din Bulgaria. Ipotezele politiei locale dupa ce un autocar cu 25 de romani a cazut intr-o râpă
FILMUL accidentului din Bulgaria. Ipotezele politiei locale dupa ce un autocar cu 25 de romani a cazut intr-o râpă

25 de turisti romani au avut parte de un sfarsit de concediu cumplit. Autocarul cu care se intorceau din Turcia a derapat in duminica dimineata in Bulgaria, intr-o zona muntoasa din apropierea localitatii Veliko Tarnovo.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.