Accident in lant pe DN 2B, intre Braila si Buzau. In carambolul creat a fost implicata o ambulanta care transporta un pacient

Ultima actualizare: 21-09-2014 07:19

Un accident in lant a avut loc pe DN 2B, pe soseaua care leaga Braila de Buzau. O ambulanta, care trebuia sa duca in siguranta un pacient la spital, si alte trei masini s-au tamponat intre ele.

Totul din vina unui sofer care nu a acordat prioritate salvarii, desi avea girofarul pornit.

In urma impactului, asistenta si pacientul din ambulanta au fost raniti grav. La spital a ajuns si o pasagera dintr-un autoturism.

Martorii spun ca soferul ambulantei a intrat in depasirea unui TIR, oprit pe marginea drumului. Avea girofarul in functiune, dar alte doua masini care circulau pe celalalt sens nu i-ar fi acordat prioritate.

"A venit cu viteza mare. Nu a mai avut timp sa franeze sa-l evite pe ala din fata lui si a intrat in el. Din el, mi-a iesit mie in fata", a explicat soferul ambulantei

Un alt sofer, insa, are o alta varianta. "Noi am vazut ca nu mai avem timp sa trecem. Am vazut salvarea, am tras pe dreapta si apoi am fost loviti din spate... S-a format carambolul", a explicat soferul autoturismului Ford.

In urma impactului, ambulanta care transporta spre spital un pacient ce acuza o colica renala a ajuns pe camp.

"O pacienta este asistenta din ambulanta cu un traumatism cranian si de gamba dreapta, pacientul adus cu ambulanta - respectiv are un traumatism cranian si de torace posterior, iar a atreia victima este ocupanta locului din dreapta fata a unui automobil implicat in acest accident”, a declarat doctoral Bogdan Botareanu, de la Spitalul Judetean Braila.

Pentru ca declaratiile soferilor implicati in accident sunt contradictorii, politistii au deschis un dosar de cercetare penala pentru vatamare corporala din culpa, dar n-au stabilit inca si cine este vinovatul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO