Proteste pro si contra Basescu in Capitala. Cativa manifestanti s-au luat la bataie

Ultimul update: Joi 27 Septembrie 2012 22:11
Sursa: Mediafax
Data publicarii: Joi 05 Iulie 2012 20:33
Categorie: Actualitate

Proteste pro si contra au avut loc atat in Capitala cat si in tara. Manifestantii pro Basescu s-au strans in fata Palatului Victoria pe cand cei care au protestat impotriva presedintelui s-au adunat in Piata Universitatii.

UPDATE ORA 22:45 - Protestele pro si contra Basescu s-au incheiat fara incidente majore. Manifestatii au avut loc si in tara, doar la Timisoara fiind necesara interventia jandarmilor.

Proteste au avut loc si in tara. Jandarmii au intervenit la Timisoara pentru a linisti spiritele

20:40 -  Manifestantii care il sustin pe Traian Basescu s-au strans in fata Palatului Victoria. Si Mihai Razvan Ungureanu s-a numarat printre acestia. O parte din politicienii care au participat la mitingul anti USL din Piata George Enescu s-au indreptat, de asemenea, spre Palatul Victoria.

20:23 - Cativa manifestanti de la Piata Universitatii s-au luat la bataie, joi seara, si au fost despartiti de jandarmii aflati in dispozitiv la fata locului, care au ridicat doua persoane din randul recalcitrantilor. Reprezentantii Jandarmeriei au precizat ca persoanele ridicate vor da declaratii, una in calitate de reclamant, iar cealalta, in calitate de parat, dupa ce ar fi lovit cu pumnul. Incidentele intre manifestanti au plecat, potrivit informatiilor de la fata locului, de la divergentele de opinii dintre cele doua tabere de protestatari: una aflata pe trotuarul fantanii de la Universitate, care numara circa 150 de persoane, si o alta, ceva mai numeroasa, aflata vivazi, in fata Teatrului National. Manifestantii din primul grup au avut mesaje contra intregii clase politice, scandand si impotriva premierului Victor Ponta si a lui Crin Antonescu, in timp ce a doua tabara a cerut demisia presedintelui Traian Basescu. Incidentele au inceput pe trotuarul de la fantana, in urma unor schimburi de replici pe subiecte politice. Manifestantii au avut altercatii si dupa ce doi dintre ei au fost luati de jandarmi.

19:22 -400 de persoane participa la un miting contra presedintelui Traian Basescu, in Piata Universitatii din Capitala, unde au ocupat trotuarul din dreptul Teatrului National si scandeaza cerand demisia sefului statului. Un grup mult mai mic de manifestanti se afla pe trotuarul de vizavi, la fantana de la Universitate. Participantii au venit la protest cu cateva steaguri tricolore si pancarte cu mesaje contra presedintelui, printre care "Jos Basescu!" si "BA, SE redeschide dosarul Flota".

Unii dintre ei spun ca sunt din randul celor care au venit la Universitate si in ianuarie, cand au cerut, de asemenea, demisia sefului statului. Mai multe persoane agita coli de hartie pe care au fost imprimate un colaj foto cu chipul sefului statului, alaturi de o pereche de catuse, si mesajul "Demis, judecat, condamnat". Tonul scandarilor il dau cativa protestatari cu portavoce. Protestul de la Universitate, care nu este autorizat, se desfasoara simultant cu mitingul anti-USL din Piata Revolutiei. In zona se afla si grupuri de jandarmi.

Calcule pentru demiterea presedintelui. De cati romani e nevoie pentru ca Basescu sa cada

Calcule pentru demiterea presedintelui. De cati romani e nevoie pentru ca Basescu sa cada

centenar

Românii pot vota logo-ul preferat, pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire

Osemintele a trei luptători anticomuniști, exhumate

Motociclistul urmărit si lovit de o mașină de poliție este și el polițist

cristian pomohaci

Pomohaci contestă decizia de caterisire

Șofer de TIR român, considerat erou în Elveția

Incident tragic la priveghi, după ce un om a fost lovit intenţionat cu maşina