Nae Nicolae, finul lui Gigi Becali, a murit. Mecanicul de locomotiva: "Nu a incercat nicio franare"

×
Codul embed a fost copiat

Atarna doliu greu in Ilfov, acolo unde unul dintre cei mai avuti oameni din judet si nasul lui Adrian Minune - Nae Nicolae - a murit intr-un cumplit accident de tren.

Cu aproape 100 de milioane de lei vechi la el, se grabea sa cumpere jucatori pentru echipa de fotbal din Stefanesti, pe care o patrona. A luat ultima decizie din viata atunci cand s-a hotarat sa treaca printre barierele coborate.

Locomotiva a izbit atat de tare limuzina in care se afla, incat a tarat-o cateva sute de metri, iar trupul sau a fost aruncat afara, pe camp.

Nae Nicolae era singur in masina sa luxoasa si circula pe soseaua Petricani, dinspre Pipera spre Bucuresti. A ajuns in apropierea trecerii de cale ferata unde bariera era coborata si deja se formase o coloana de masini.

Soferul, spun martorii, nu a avut rabdare si a intrat in depasirea coloanei.

Citește și
accident Mangalia
O doctorita extrem de apreciata in Mangalia, ucisa de un sofer ce a intrat brusc pe contrasens
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Ajuns la bariera, Nae Nicoale a intrat printre bariere. Din partea dreapta insa venea, cu o viteza de 110 kilometri la ora, un tren de calatori care l-a lovit in plin.

Mecanicul spune ca l-a observat de la aproximativ 300 de metri ca vrea sa traverseze si a inceput franarea. La acea viteza, trenul a izbit masina si a continuat sa inainteze inca 500 de metri pana s-a oprit.

Mecanicul a incercat sa il avertizeze.

Nae Nicolae s-a zdrobit de dalele de beton ale caii ferate. Salvatorii veniti la fata locului au constat decesul, iar politistii au inceput masuratorile si strangerea probelor din care sa afle cum s-a petrecut tragedia. Daca a fost un accident sau soferul a vrut sa fie cu masina pe calea ferata chiar daca a vazut ca vine trenul.

Cea mai importanta marturie este deocamdata a mecanicului de locomotiva: "Probabil ca el nu a observat trenul. Nu a incercat nicio franare, a continuat mersul, probabil ca se grabea. Nu a premediat deloc saracu, se grabea probabil sa treaca, nu sa moara".

Asadar, daca mecanicul de locomotiva l-a observat pe sofer cu aproximativ 300 de metri inainte de impact, asta inseamna ca au mai trecut 10 secunde inainte ca trenul sa loveasca masina.

In aceste secunde importante, soferul ar fi avut timp sa incheie traversarea liniilor de cale ferata. Depinde, insa, unde se afla masina atunci cand a vazut-o mecanicul de locomotiva. Daca victima abia intra pe linii atunci se explica impactul accidental.

Locul in care s-a produs accidentul are mai multe obstacole vizuale pentru soferi, nu pentru cei din tren.

Cand soferul se apropie de bariere, are in stanga vegetatia care ii obtureaza vizibilitatea la mai mult de 25 de metri. In partea dreapta este o cladire, apoi, chiar la marginea liniilor de cale ferata sunt arbusti si pomi crescuti de-a lungul terasamentului.

Este posibil ca Nae Nicolae sa fi vorbit la telefon in acel moment ori sa fi fost acaparat de grjile pe care si le facea pentru fata lui care este bolnava si sa nu fi vazut ca vine trenul. Primarul din Stefanesti vorbise ieri cu el si ii povestise cum din neatentie gresise acum cateva zile drumul spre casa.

Politistii ii vor audia pe soferii care l-au vazut pe Nae Nicolae cand a depasit coloana si a trecut de bariere, dar si martorii impactului. Nae Nicolae era un conducator auto experimentat. Era sofer din 2005 si avea permis pentru toate categoriile de masini.

LIVE UPDATE: FILMUL ACCIDENTULUI IN CARE A MURIT OMUL DE AFACERI NAE NICOLAE

Mai multe despre acest incident tragic pe www.sport.ro

UPDATE 15:23 Circulatia feroviara pe relatia Bucuresti Baneasa - Pantelimon, intrerupta temporar din cauza accidentului in care a murit patronul echipei de fotbal FC Stefanesti, a fost reluata la ora 14.01, pe firul II, in conditii de siguranta, informeaza Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA.

Pasagerii trenului implicat in accident - IR 1681, care circula pe relatia Bucuresti-Constanta - vor fi preluati de trenul IR 1683, din statia CF Baneasa, precizeaza sursa citata.

Din cauza accidentului rutier de la trecerea la nivel cu calea ferata, trei trenuri de calatori (IR 1681 Bucuresti - Constanta, IR 1980 Tulcea - Bucuresti si IR 1683 Bucuresti - Constanta) vor ajunge la destinatie cu intarziere, mai informeaza CFR.

Dupa trei ore, timp in care a ramas la locul accidentului cu calatori cu tot, trenul care trebuia sa ajunga la Constanta s-a intors la Bucuresti, de unde urmeaza sa plece din nou catre destinatie, tractat de o alta locomotiva.

In acelasi timp, o masina cu platforma a luat de pe sine autoturismul patronului de la FC Stefanesti, distrus complet in urma accidentului.

UPDATE 13:45: Patronul echipei de fotbal FC Stefanesti, Nae Nicoale, era oprit primul in coloana care astepta la trecerea la nivel cu calea ferata pe pe Soseaua Petricani si a trecut printre bariere in momentul in care a vazut ca vine trenul, au declarat, miercuri, surse din Politia Ilfov.

Potrivit surselor citate, martorii au povestit ca, atunci cand a vazut ca trenul se apropie, Nae Nicolae, care era cu masina chiar in fata barierelor, ar fi accelerat si a urcat pe sine.

Politistii aflati la locul accidentului au spus ca, in urma impactului, autoturismul Bentley condus de Nae Nicolae a fost tarat pe sine aproximativ 300 de metri.

Nae Nicolae, care nu purta centura de siguranta, a fost aruncat din autoturism printr-un geam lateral.
Accidentul a fost anuntat la numarul 112, in jurul orei 10.30, de catre un barbat care a a vazut ce s-a intamplat.

Primarul din Stefanesti, Anghel Rababoc, a declarat ca Nae Nicolae era un om de afaceri foarte respectat in localitate, care se recomanda drept "Nae de la Stefanesti".

Potrivit lui Rababoc, Nae Nicolae era nasul lui Adrian Minune si fin al lui Sergiu Sechelariu si al primarului din Busteni, Emanoil Savin.

Nae Nicolae era casatorit si avea trei copii, doua fete si un baiat.
Primarul Rababoc a mai spus ca fiica cea mare a lui Nae Nicolae, in varsta de 18 ani, are probleme grave de sanatate, iar in prezent este impreuna cu mama ei in Israel, pentru tratament.

Potrivit lui Rababoc, Nae Nicolae i-a spus, la ultima discutie pe care a avut-o cu acesta, ca in urma unei discutii telefonice pe care a avut-o cu sotia lui, referitoare la starea de sanatate a fetei, nu si-a mai dat seama ce face si s-a trezit cu masina in alta parte decat ar fi trebuit sa ajunga.

Nae Nicolae era si un apropiat al Clubului Dinamo Bucuresti, printre cei care au venit la locul accidentului fiind si Vasile Turcu, unul dintre fostii actionari ai clubului.

Vasile Turcu a spus ca Nae Nicolae era un om parolist, care nu intarzia niciodata si care iubea viata, aratand ca nu crede ca s-a dus intentionat in fata trenului.

UPDATE 12:13 Accidentul a blocat traficul feroviar pe ruta Bucuresti Baneasa - Pantelimon, a anuntat CFR SA.

"Trenul IR 1681 care circula in relatia Bucuresti - Constanta a surprins si lovit un autoturism la trecerea la nivel cu calea ferata de la km 11+046, dotata cu bariera automata functionala. Echipele de interventie s-au deplasat la fata locului", se arata intr-un comunicat de presa al Companiei Nationale de Cai Ferate "CFR" SA.

Circulatia feroviara pe relatia Bucuresti Baneasa - Pantelimon este inchisa de la ora 10.30.

Compania "CFR" SA a precizat ca, in acest moment, intarzieri in circulatia feroviara sunt doar in graficul trenului IR 1681.

UPDATE 12:03 ProTV News transmite imagini LIVE AICI de la locul accidentului. Mai multe informatii despre aceasta tragedie puteti afla la Stirile ProTV de la ora 13:00.

UPDATE 11:52 Politia sustine ca masina a fost distrusa in proportie de 90%.

UPDATE 11:50 Agentul de jucatori de fotbal, Victor Becali, a sosit la locul accidentului.

UPDATE 11:42 Politia a confirmat ca la volanul masinii era Nae Nicolae. In urma verificarilor se pare ca acesta era singur in momentul accidentului. Jumatate din masina a ramas sub locomotiva trenului.

UPDATE 11:38 Conform ultimelor informatii, Nae Nicolae a fost lovit in plin de tren, in timp ce depasea neregulamentar coloana de masini. Trenul avea o viteza de aproximativ 110 kilometri la ora, iar in urma impactului automobilul a fost tarat cel putin 500 de metri.

UPDATE 11:31 Nae Nicolae era finul lui Gigi Becali si a fost gasit la 20 de metri de la locul impactului.

UPDATE 11:28 Conform unor informatii de ultima ora, persoana decedata este omul de afaceri Nae Nicolae, patronul echipei CS Stefanesti.

UPDATE 11:00 Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat pentru MEDIAFAX ca persoana aflata in masina a decedat, autoturismul condus de aceasta fiind distrus in proportie de 90 la suta.

La locul accidentului au ajuns o autospeciala de prim ajutor, o masina a medicului de urgenta si o autrospeciala de stingere, a spus Daniel Vasile.

In urma impactului, autoturismul a fost aruncat la o distanta de aproximativ 300 de metri de trecerea la nivel cu calea ferata.

Din primele informatii rezulta ca soferul, aflat la volanul unui autoturism Bentley, mergea dinspre Bucuresti spre Pipera, judetul Ilfov.

Circulatia rutiera in zona producerii accidentului nu a fost oprita.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Motociclist mort pe DN1, dupa ce a intrat intr-un stalp. Politistii, ingroziti de scena accidentului
Motociclist mort pe DN1, dupa ce a intrat intr-un stalp. Politistii, ingroziti de scena accidentului

Tragedie pe cea mai circulata sosea din tara, DN1. La iesirea din Saftica, aproape de Bucuresti, un student de 23 de ani si-a pierdut viata, intr-un accident cumplit: a intrat cu motocicleta intr-un stalp, cel mai probabil, din cauza vitezei.

O doctorita extrem de apreciata in Mangalia, ucisa de un sofer ce a intrat brusc pe contrasens
O doctorita extrem de apreciata in Mangalia, ucisa de un sofer ce a intrat brusc pe contrasens

O doctorita foarte apreciata in Mangalia, medic pediatru, si sefa sectiei respective de la spitalul judetean si-a pierdut viata in aceasta dupa amiaza.

Imagini emotionante din Muntenegru. Prapastia unde cei 18 romani au murit a devenit loc de pelerinaj
Imagini emotionante din Muntenegru. Prapastia unde cei 18 romani au murit a devenit loc de pelerinaj

Au trecut trei saptamani de la teribilul accident din Muntenegru. Prapastia mortii a ramas si in memoria unui grup de studenti timisoreni care au oprit in locul tragediei si au aprins cate o lumanare in amintirea sufletelor pierdute in 23 iunie.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.