Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Mazare, acuzat de discriminare. Reactia primarului: "O s-o pun si pe femeia cu barba pe afise, ca sa acopar toate genurile"

Embed:

Radu Mazare a intrat in vizorul Consiliului pentru Combaterea Discriminarii. La o luna de la deschiderea sezonului estival, cateva ONG-uri cer oprirea campaniei de promovare a statiunii Mamaia, pentru ca imaginile folosite ar incuraja hartuirea femeilor.

Voluntarii au depus deja o plangere, si solicita sa fie sanctionati, cei care au facut campania, inclusiv primarul Constantei.

"Safari", "Bird watching", "Surfing", "Snorkeling" si "Perfect slopes", cele 5 imagini din campania "Mamaia Style" care vor fi imprimate pe tricouri si alte materiale promotionale, i-au deranjat pe militantii pentru egalitate intre femei si barbati. ONG-urile sunt suparate pe primarul Radu Mazare, care ar fi facut declaratii care indeamna la un comportament agresiv fata de femei.

Vezi aici cum arata toate afisele

campania Mamaia Style afis bird watching

"Layoutul cu bird watching promoveaza hartuirea sexuala foarte clar, prin faptul ca in subsidiar mesajul ar fi ca femeilor le place sa fie vanate. Celelalte layouturi promoveaza imaginea femeii - obiect sexual, sexualizare, trupuri perfecte, photoshopate Impactul este foarte clar: vorbim de adolescentele care pica in aceasta capcana, de toate problemele legate de anorexie”, spune Diana Neaga, membra a Societatatii pentru Analize Feministe Ana.

Reactia primarului Radu Mazare a fost prompta: "Avand in vedere ca acolo avem o fata carata pe post de placa de surf, dar avem si un baiat carat pe post de placa de surf, cred ca pe undeva au dreptate. O sa completez campania electorala punand-o pe femeia cu barba si o sa pun si doi bulani, ca sa fie acoperite toate genurile, toate dorintele."

ONG-urile din Coalitia pentru Egalitate de Gen sunt insa serioase si cer Consilului pentru Combaterea Discriminarii sa stopeze campania de promovare a statiunii Mamaia si sa-i amendeze pe organizatori.

Citeste si: Masina lui Radu Mazare, parcata pe o trecere de pietoni

Radu Mazare spartan

Acestia se apara si spun ca turismul romanesc trebuie promovat.Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii: "Pe plaja turistii nostri nu vin imbracati in costume de eschimosi sau de schi sau de cosmonauti . Evident ca orice imagine de pe plaja, ar arata pentru o buna promovare, turisti sau turiste in costume de baie".

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii va lua o hotarare in cel mult 3 luni, dupa ce va audia toate partile. Daca aceasta campanie de promovare a statiunii Mamaia va fi considerata discriminatorie, Consiliul Local Constanta, primarul Radu Mazare, dar si Asociatia Litoral-Delta Dunarii risca sa fie amendate cu pana la 10.000 de lei.

Campania Mamaia Style, lansata la Targul de Turism din Bucuresti, este finantata din taxa de promovare colectata de la hotelieri, proprietari de cluburi, terase si restaurante din statiune.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 5 Iunie 2014
Citeste mai multe despre: Radu Mazare, Constanta, discriminare, afise, Mamaia Style,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed