Protestul de la Cotroceni, la care au participat 2.500 de oameni, majoritatea persoane in varsta, s-a incheiat dupa 7 ore

×
Codul embed a fost copiat

VIDEO. Protestul de la Palatul Cotroceni, unde au participat aproximativ 2.500 de oameni care au cerut demisia presedintelui Iohannis, pe care l-au numit "tradator de tara” si au sustinut Guvernul Grindeanu, s-a incheiat dupa 7 ore.

 

UPDATE 22:30 Protestul de la Cotroceni, unde s-a cerut demisia lui Iohannis si a fost sustinut Guvernul Grindeanu, s-a incheiat

Protestatarii au huiduit, au injurat, au fluierat si au scandat "Sorin, nu uita, tara e de partea ta", "Tradatorul", "Vinovatul", "Instigatorul", "Demisia", "Afara, afara, cu strainii din tara", "Iohannis si cu ai lui, tradatorii neamului", "Iesi afara, javra ordinara", "Nu suntem platiti, noi suntem uniti", "Du-te la mama ta, du-te in Germania", "Sase case fara taxe", ?", "Sorin, nu uita, tara e de partea ta", "Romani din tara, dati neamtul afara", "Luptam, luptam si legea aparam".

UPDATE 20:30 Oamenii au inceput sa plece de la protest mai ales dupa ora 20:00.

Citește și
remus borza agerpres
Deputat ALDE: "Convulsiile sociale din strada imbraca germenii unei veritabile lovituri de stat. Pot genera razboi civil"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

UPDATE 19:45 Peste 2.500 de oameni protesteaza, la ora transmiterii acestei stiri, la Palatul Cotroceni, unii s-au urcat garduri si au scandat prin portavoci "Jos Iohannis", "Sorin, nu uita, tara e de partea ta", "La DNA, fara cucuvea” si "Asta-i inceputul, o sa cada cucul".

Manifestantii huiduie, fluiera si sufla in vuvuzele, iar doi protestatari au agatat pe bete doua geci rosii pe care le-au fluturat.

Protestatarii au cantat „La Palatul Cotroceni canta cucuveaua, Iohannis si cu ai lui si-au gasit beleaua” si scandeaza: "Jos Iohannis", „Tradator de tara”, "Hotule, hotule, votul nostru unde e?", "Sorin, nu uita, tara e de partea ta", "Romani din tara, dati neamtul afara", "Luptam, luptam si legea aparam".

Cativa protestatari s-au urcat pe gardurile cladirilor aflate de-o parte si de alta a bulevardului Eroii Sanitari, au scandat si le-au vorbit oamenilor adunati la protest.
 

UPDATE 17:30 Persoanele prezente la Palatul Cotroceni spun ca au iesit in strada pentru a sustine Guvernul Grindeanu:

- De ce ati venit aici?
- Sa sustinem Guvernul Grindeanu pentru ca nu e normal, am votat la 11 decembrie, nu e normal sa darame guvernul dupa o luna de zile'.

- Am vazut la televizor si m-au sunat prietene: Vii cu noi la miting? Da, normal ca vin.

- Pentru marsavia pe care vrea sa o faca, vrea sa fie prostii in tara, sa fie razboi.

- Au facut si ei o greseala si au recunoscut-o PSD- ul si au retras-o. Si acum ce sa facem? Si ei au gresit, toata lume greseste, eu va spun ca toata lumea greseste'.

- Fiti atenta la ce voi striga...''Iohannis penalul, uraste Ardealul... e dezbinator''.

- Ce parere aveti despre sutele de mii de oameni care au iesit pe strada?
- Sunt manipulati.

- De catre cine?

- De forte oculte. O sa vedeti in piata acolo masinile care fac d-asta psihotronica... influenta psihotronica. Se influenteaza masele cu unda magnetica de 7W.

UPDATE 17:00 La protestul PSD s-au strans 500 de oameni  se striga "milion, vom fi un milion", "Dragnea, nu uita, noi suntem de partea ta!"

UPDATE 16:30 Ce spun oamenii de la contramanifestatia PSD: "Iohannis e nazist, e neamt. Omul asta a venit sa ne nenoroceasca tara pentru ca asa este pus de fondurilea astea care este. El este un papusoi. Il rugam frumos sa ne paraseasca tara. Vrea sa ne distruga. Avem informatii pentru ca se spune la televizor. Oamenii care protesteaza e platiti cu milion. Sunt platiti”, spune o femeie.

UPDATE 16:00 Ei au afisat hartii pe care scrie: "Sustin Guvernul legitim”, "Jos Iohannis”, "Jos Kovesi” si "Jos labele de pe Guvern”. Unii dintre manifestanti spun ca cei care protesteaza in Piata Victoriei sunt manipulati, iar altii reclama faptul ca ei trebuie sa stea pe un trotuar, in timp ce la protestul din fata sediului Guvernului este spatiu larg de desfasurare.
Oamenii spun ca au venit la protest in urma mesajelor de mobilizare de pe retelele de socializare.

Manifestantii scandeaza "Huo mass-media securista", "Tradatorul", "Jos infractorul", „Vanzatorul de copii", „Votul meu conteaza”, huiduie si fluiera.

Cei mai multi au hartii albe pe care scrie "Sustin guvernul Grindeanu, reprezint vocea tacuta a strazii", "Jos cu Iohannis, tradator de tara", "Eu sunt romanul tau", "Vrem o Romanie fara presedinte penal", "Jos labele dupa (sic!) tara", "Iohannis, nu uita, Romania nu-i tar (sic!) ta”, "Tineretul a iesit in strada de frica ca ii da afara corporatiile".

O femeie aflata printre protestatari spune ca prin aceasta actiune nu se vrea dezbinare si ca respecta dorinta tinerilor din Piata Victoriei de a protesta, dar crede ca acestia sunt manipulati.

"Nu vrem dezbinare. Noi am fost de acord sa iasa tinerii in strada, dar vrem sa ni se respecte votul, vrem la guvernare acest PSD si ALDE. Vad ca protestele din Piata Victoriei sunt manipulate. Tinerii care au iesit in strada sunt manipulati", a spus femeia.

Unul dintre protestatari le reproseaza jurnalistilor ca dezinformeaza si ca el a facut „revolutia”, iar atunci cand a fost intrebat cum a ajuns la protest si ce revendicari are, a vrut sa loveasca un jurnalist, care a fost aparat de patru persoane.

Protestul are loc pe trotuarul din fata Palatului Cotroceni, circulatia in zona nefiind blocata.

Un manifestant le-a spus jandarmilor ca nu este corect ca ei sa fie inghesuiti pe trotuar si cei care protesteaza in Piata Victoriei sa aiba un spatiu atat de larg de desfasurare.

Protestul din fata Palatului Cotroceni are loc simultan cu manifestatia din Piata Victoriei, unde de sase zile se strang peste 100.000 de oameni, sambata participand peste 170.000 de oameni, nemultumiti de ordonanta de urgenta privind codurile penale.
 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Mesajul lui Liviu Dragnea despre o contramanifestatie PSD in fata Palatului Cotroceni
Mesajul lui Liviu Dragnea despre o contramanifestatie PSD in fata Palatului Cotroceni

Presedintele PSD Liviu Dragnea a reactionat duminica la informatiile potrivit carora Partidul Social Democrat ar organiza o contramanifestatie la Palatul Cotroceni.

Deputat ALDE:
Deputat ALDE: "Convulsiile sociale din strada imbraca germenii unei veritabile lovituri de stat. Pot genera razboi civil"

Deputatul ALDE Remus Borza a declarat, duminica, in Parlament, in timpul dezbaterilor asupra bugetului CSM, ca discutiile ar trebui suspendate deoarece "convulsiile sociale" din strada afecteaza cresterea economica a tarii si pot duce la scaderea PIB-ului

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.